Malaezu.ro

Două seriale ce au avut premiera în weekend și te-ar putea interesa

Dacă simți nevoia să iei o pauză de la multitudinea de articole despre Globurile de Aur, marii câștigători, marii perdanți și rochiile de pe covorul roșu îți propun două alternative care să-ți îndepărteze gândurile din acea zonă. Nu c-ar fi neapărat ceva rău că se discută despre Globurile de Aur, dar eu îmi păstrez curiozitatea pentru Oscaruri, care au rămas anul ăsta fără cel mai mediatic unghi: Leonardo DiCaprio.

În weekend au avut premiera două seriale destul de diferite, dar care ar putea să te intereseze din motive la fel de distincte. E vorba despre Taboo, o poveste produsă de Ridley Scott ce-l are ca protagonist pe Tom Hardy și de Emerald City, o interpretare modernă a poveștii clasice „Vrăjitorul din Oz” din distribuția căreia face parte actrița Ana Ularu.

Taboo (mini-serie, 8 episoade)

Panoramele Londrei aflate la început de secol 19 sunt încântătoare, așa c-am decis să-mi încep cu acest aspect pledoaria pentru că de Tom Hardy și Ridley Scott am zis deja. Povestea serialului e centrată în jurul lui James Delaney, care se întoarce acasă tocmai din Africa în ziua înmormântării tatălui său, spre surprinderea tuturor celor prezenți ce l-au considerat mort.

Bărbatul află că este beneficiarul moștenirii lăsate în urmă de părintele său: un petec de pământ disputat deopotrivă de guvernele Angliei și al Statelor Unite. James alege să sfideze presiunile venite din partea companiei East India, care vrea să pună stăpânire pe moștenirea sa și decide să reconstruiască imperiul naval lăsat în urmă de tatăl său catalogat nebun.

Am văzut primul episod (disponibil pe HBO GO) și mi-a plăcut super mult. Hardy face un rol excelent, societatea conturată în jurul său e fascinantă, iar printre protagoniști îi vei putea regăsi și pe Jonathan Pryce, pe care s-ar putea să-l știi din serialul Game of Thrones și pe Michael Kelly, cunoscut pentru rolul său din House of Cards.

Emerald City (serial tv, 10 episoade)

Principalul interes pe care l-ai putea avea față de serialul în cauză e prezența actriței cu origini românești Ana Ularu în distribuție. Dar până să vorbim despre rolul ei trebuie să știi că Emerald City este o interpretare modernă a poveștii Vrăjitorului din Oz.

Personal n-am fost foarte atras de subiect și, mai mult decât atât, acesta n-a reușit să mă convingă nici după vizionarea primului episod. Premiera de pe NBC a venit cu două episoade (dintre care la ora la care scriu acest text eu am văzut doar unul) așa că am decis să-i mai dau o șansă.

Rolul Anei Ularu mi se pare cel mai ofertant, nu doar pentru c-aș avea vreun sentiment de patriotism, ci pentru că actrița interpretează personajul negativ al seriei: Vrăjitoarea din Vest, devenită matroana unui bordel după ce Vrăjitorul din Oz (interpretat de Vincent D’Onofrio, al doilea nume sonor din distribuție) a interzis magia cu 20 de ani în urmă.

Trailerul e mult mai bine realizat decât pare a fi serialul în sine, însă dacă ești amator al genului fantasy poți încerca.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.