Malaezu.ro

În a doua zi de Crăciun apare în cinematografe povestea unui „Ucenic pentru crimă”

Accentul australian care acoperă povestea vieţii lui JR, un tânăr de 19 ani închis pentru o infracţiune minoră, stă la baza unor întâmplări cu mult mai puternice. Protagonistul din Son of a Gun descoperă pe propria piele că, deşi viaţa în spatele gratiilor este una dificilă, întoarcerea la realitatea aflată dincolo de zidurile penitenciarului poate fi mult mai grea. Ghidat de mentorul său, copleşit de sentimentele pentru o femeie şi prins la mijloc într-un conflict de care nu aparţine, JR devine fără să vrea un ucenic pentru crimă.

JR (Brenton Thwaites) este nevoit să-şi petreacă următoarele şase luni din viaţă în spatele gratiilor pentru un delict minor. Odată ajuns acolo se vede pus în faţa unor decizii ce îi vor influenţa nu doar viitorul, ci însăşi supravieţuirea. Cu o minte agilă şi o mutare inspirată pe tabla de şah JR îi intră în graţii lui Brendan Lynch (Ewan McGregor), cel mai faimos criminal al Australiei, care se oferă să îi fie protector.

Cum nimic în viaţă nu se primeşte pe gratis, favorurile făcute de Brendan în închisoare vor trebui răsplătite de JR ulterior, din afara ei. Aşadar, la şase luni distanţă, misiunea puştiului de 19 ani este de a-şi ajuta mentorul să evadeze şi să pornească alături de el într-o vânătoare de aur. JR constată că regulile din penitenciar nu se mai aplică şi dincolo de acesta şi că, paradoxal, viaţa în libertate se dovedeşte a fi cu mult mai dificilă.

Între JR şi Brendan se formează o legătură de interdependenţă în care cei doi gândesc la unison mutările într-un imens joc de şah al vieţii. Deveniţi acum fugari, cei doi pun la cale aşa-zisul jaf perfect, urmând să fure lingourile de aur aflate într-o mină. Nicio mişcare greşită nu este permisă şi fiecare detaliu al planului trebuie calculat şi respectat întocmai, însă nimic nu poate combate puterea şi influenţa unei femei.

JR capătă sentimente pentru frumoasa Tasha (Alicia Vikander) şi îi permite fetei să îi invadeze mintea şi să îi întunece judecata. Se vede astfel prins într-un joc cu mult mai periculos decât viaţa din închisoare de care a încercat atât de tare să scape, un conflict de care nu aparţine însă din care nu mai poate scăpa. Regulile sunt făcute pentru a fi urmate iar orice abatere de la ele îl poate costa viaţa. Cheia rămâne, exact ca în jocul de şah menţionat anterior, gândirea în avans a mutărilor oponentului şi combaterea lor. Rămâne însă de văzut dacă JR va putea trece peste sentimentele sale faţă de Tasha şi i se va putea împotrivi mentorului său care pare din ce în ce mai mult că îl foloseşte.

Destul de plat pe alocuri, filmul lui Julius Avery oferă însă spectatorilor un plot twist de final care merită aşteptarea celor peste 100 de minute. Acţiunea se desprinde din jurul poveştii în câteva scene semnificative, însă mare parte din filmul Ucenic pentru crimă se dezvoltă în jurul conceptului de libertate aparentă de care se bucură (mai mult sau mai puţin) tânărul JR.

Adus în cinematografe de Ro Image, filmul debutează pe marile ecrane în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie. Eu l-am văzut deja la Cinema City Sun Plaza, astfel că mi-am permis să vă scriu articolul de faţă.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.