Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre line-upul East European Comic Con 2023

East European Comic Con aniversează anul acesta 10 ani de la prima ediție, cea din 2013. Între timp pe scena de la București au urcat niște nume destul de importante, cum ar fi Finn Jones, Jason Momoa, Natalia Tena, Manu Bennett, Robert Knepper, John Noble, Charles Dance, Andrew Scott, Daniel Gillies, Paul Wesley, Ed Westwick sau Graham McTavish.

Dincolo de asta, eu mereu am zis că evenimentul ăsta îți dă ocazia să cunoști niște actori care, pe lângă rolurile lor actuale, pot avea o carieră impresionantă în față. Atunci când a venit Jason Momoa la București, în 2014, Game of Thrones nu era nici pe departe fenomenul ce a devenit între timp, iar rolul lui Aquaman nu fusese încă dezvăluit.

Ediția de East European Comic Con 2023 va avea loc între 19 și 21 mai la Romexpo, cu mențiunea că prezența actorilor (pentru paneluri, poze și autografe) va avea loc doar în zilele de sâmbătă și duminică, vineri fiind o zi dedicată exclusiv zonei de expoziție, standuri și, desigur, ceva shopping, că doar d-aia am pus deoparte din salariul pe luna asta.

Ce mi se pare interesant e că anul ăsta avem la EECC actori cunoscuți pentru roluri în două dintre cele mai mari francize ale momentului: Marvel Cinematic Universe și Harry Potter (prin filmele Fantastic Beasts). Totodată gazdele ediției sunt la rândul tineri actori din serialele Game of Thrones și Stranger Things, cumva un alt plus pentru toată desfășurarea asta de forțe. Mai jos găsești informații despre line-up, program și costuri, iar pe site-ul comic-con.ro poți intra pentru detalii complete și pentru a-ți cumpăra biletele pe care ți le dorești.

 

Dan Fogler

De unde îl știi: Momentul de glorie al carierei lui Dan Fogler de până acum a venit cu siguranță odată cu distribuirea sa în rolul lui Jacob Kowalski, cel mai bun prieten al lui Newt Scamander (Eddie Redmayne) în seria Fantastic Beasts. Protagonist fiind în toate cele trei filme – care probabil au pus punct francizei odată cu anunțul unui nou serial Harry Potter produs de Max -, Fogler s-a remarcat în paralel și prin interpretarea lui Luke în serialul The Walking Dead.
Care este programul său la EECC: Prezent atât pe 20, cât și pe 21 mai, Dan Fogler va avea două paneluri pe scena principală, în ambele zile de la ora 15.
Cât costă biletele: 160 de lei pentru poză, 120 de lei autograful

 

Dylan Sprayberry

De unde îl știi: Pe Dylan Sprayberry îl cunoști mai mult ca sigur din seria Teen Wolf, acolo unde a interpretat rolul lui Liam Dunbar; mai mult, Dylan s-a întors recent în rolul care l-a consacrat pentru o apariție în filmul Teen Wolf: The Movie ce a avut premiera chiar anul acesta. Și tot la categoria rolurilor „geek” ar trebui menționat că actorul a interpretat varianta adolescentă a lui Clark Kent în filmul Man of Steel produs de Zack Snyder.
Care este programul său la EECC: Panelurile susținute de Dylan vor începe sâmbătă de la ora 14 și respectiv duminică de la ora 12.
Cât costă biletele: 90 de lei pentru poză, 80 de lei autograful

 

Alexander Calvert

De unde îl știi: Alexander Calvert s-a remarcat prin interpretarea lui Jack Kline, fiul lui Lucifer în seria Supernatural, rol pe care l-a reluat inclusiv în prequelul The Winchesters. Pe lângă asta, Calvert a fost prezent și în seria Arrow, acolo unde l-a interpretat pe Lonnie Machin (antagonistul cunoscut drept Anarky), iar cel mai nou rol al său va putea fi văzut în Gen V, un spin-off al seriei The Boys cu și despre supereroi de liceu.
Care este programul său la EECC: Alexander Calvert este prezent la East European Comic Con doar duminică, 21 mai, cu o apariție pe scena principală de la ora 16 și sesiuni de poze și autografe în rest.
Cât costă biletele: 90 de lei pentru poză, 80 de lei autograful

 

Stefan Kapičić

De unde îl știi: Actorul sârb s-a remarcat în rândul audienței internaționale odată cu rolul lui Colossus din primele două filme Deadpool, rol primit în urma unui casting secret, Stefan neștiind pentru ce se pregătește. Între timp Deadpool se pregătește să intre în MCU odată cu filmul ce va fi lansat anul viitor, în care Stefan Kapičić va relua rolul mutantului rus. Pe lângă asta, vocea actorului poate fi auzită în seria Love, Death & Robots sau în jocurile Call of Duty, iar anul acesta el va putea fi urmărit în filmul Last Voyage of the Demeter, bazat pe un capitol din celebrul roman al lui Bram Stoker, Dracula.
Care este programul său la EECC: Tot o singură zi va fi prezent și Stefan Kapičić, dar de această dată sâmbătă, atunci când are programat ultimul panel al zilei, de la ora 17.
Cât costă biletele: 70 de lei pentru poză, 60 de lei autograful, 60 de lei selfie, 100 lei pachet selfie + autograf

 

Tony Amendola

De unde îl știi: Cariera lui Tony Amendola își are începuturile în urmă cu aproape 40 de ani, însă publicul larg îl știe cel mai probabil pentru interpretarea lui Master Bra’tac în seria Stargate SG-1. Actorul are apariții și în serialul Once Upon a Time, acolo unde l-a interpretat pe Geppetto, dar și în filmele Annabelle și The Curse of La Llorona (ambele amplasate în universul Conjuring), acolo unde a jucat rolul Părintelui Perez. Pe lângă asta vocea sa apare în diverse jocuri video precum World of Warcraft sau Star Wars Jedi: Fallen Order și Survivor, dar și în seria animată Netflix Castlevania.
Care este programul său la EECC: Tony Amendola va urca pe scena EECC sâmbătă de la ora 13 și respectiv duminică de la 17.
Cât costă biletele: 60 de lei pentru poză, 50 de lei autograful

 

Eugene Simon

De unde îl știi: Eugen Simon este cunoscut pentru interpretarea lui Lancel lannister în seria Game of Thrones, dar și a lui Jerome Clarke în House of Anubis. Actorul trebuia să fie prezent în România încă de la ediția din 2021, atunci când a fost însă nevoit să anuleze ca urmare a unor angajamente profesionale.
Care este programul său la EECC: Eugene Simon are un panel solo duminică de la ora 11, primul al zilei, însă va participa și la un panel dedicat Game of Thrones alături de Toby Sebastian, sâmbătă de la ora 16.
Cât costă biletele: 40 de lei pentru poză, 35 de lei autograful, 35 de lei selfie, 50 lei pachet selfie + autograf

 

Toby Sebastian

De unde îl știi: Sigur, cel mai probabil majoritatea îl știu pe Toby din seria Game of Thrones, acolo unde l-a interpretat pe Trystane Martell; iar în 2017 a jucat rolul lui Andrea Bocelli în filmul The Music of Silence, alături de Antonio Banderas. Este însă și un artist muzical, având un album lansat și multe alte single-uri. Puțină lume știe însă că numele complet al său este Sebastian Toby M. Pugh, și este fratele actriței Florence Pugh, cei doi lansând inclusiv o piesă împreună destul de recent.

Care este programul său la EECC: Toby este una dintre gazdele acestei ediții de East European Comic Con, însemând că va modera mai multe sesiuni pe scena principală. El va deschide ediția de anul acesta alături de Clayton Royal Johnson sâmbătă de la ora 11, iar de la ora 16 va fi prezent la un panel dedicat Game of Thrones alături de Eugene Simon.

Cât costă biletele: Chiar dacă este gazdă, Toby își va face și „datoria” de a sta la poze și a semna autografe fanilor. Prețurile sunt de 40 de lei pentru poză, 35 de lei autograful, 35 de lei selfie, 50 lei pachet selfie + autograf.

 

Clayton Royal Johnson

De unde îl știi: Clayton Johnson a putut fi urmărit recent în sezonul patru din Stranger Things, acolo unde l-a interpretat pe Andy, unul dintre membri echipei de baschet din Hawkins.

Care este programul său la EECC: Clayton este una dintre gazdele acestei ediții de East European Comic Con, însemând că va modera mai multe sesiuni pe scena principală. Va deschide EECC 2023 alături de Toby Sebastian, iar apoi va fi prezent la panelurile lui Dylan Sprayberry și Dan Fogler sâmbătă și Eugen Simon cu același Dylan duminică.

Cât costă biletele: Chiar dacă este gazdă, Clayton își va face și „datoria” de a sta la poze și a semna autografe fanilor. Prețurile sunt de 60 de lei pentru poză și 50 de lei autograful.

 

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.