Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre EFdeN și cum îi poți susține chiar tu

Pe Claudiu Butacu și pe Mihai Toader-Pasti i-am cunoscut acum câțiva ani într-o tabără de social media organizată de Revista Biz. Ei sunt oamenii din spatele proiectului EFdeN, despre care mi-am propus să scriu azi. Dacă știi deja cu ce se ocupă EFdeN și ce obiective au cei de acolo poți trece direct la partea în care scriu despre cum te poți implica și tu pentru a-i susține.

Pe scurt, EFdeN reprezintă o echipă de tineri vizionari și viitori arhitecți, ingineri și urbaniști uniți sub umbrela unui ONG comun în urmă cu șase ani. Scopul lor e de a proiecta și promova casa viitorului, o casă sustenabilă, verde și inteligentă. În prezent EFdeN se pregătește să participe la cea mai importantă competiție internațională de case solare: Solar Decathlon Dubai. Ea va avea loc în luna noiembrie, urmând a reuni 16 echipe din 12 țări diferite.

Pentru a putea participa, însă, ei au nevoie de susținerea oamenilor, indiferent că vorbim de persoane fizice sau de companii. Au primit deja sprijin din partea a 100 de companii și oameni de bine, astfel că mare parte din suma necesară a fost strânsă. Mai departe ei vor muta casa solară din București până în Dubai, acolo unde o echipă de peste 30 de studenți o va ridica în timp record pentru a-i demonstra utilitatea și capabilitățile sustenabile. Poți afla mai multe despre proiectul lor de aici.

 

Ce poți face pentru a-i susține? Concret. 

La nivel individual orice donație e binevenită, nicio sumă nu este prea mică. Poți dona foarte ușor prin cont PayPal sau cu cardul, via PayPal. De asemenea poți dona foarte ușor dacă accesezi următorul link: https://efden.org/sustine-inovatia. E important de reținut faptul că orice sumă poate contribui la prezența echipei de studenți în Dubai și le asigură mijloacele de a concura cot la cot cu proiecte ce au resurse mult mai mari.

Companiile pot face de asemenea donații, atât pentru a sponsoriza un membru al echipei care va fi în Dubai la competiție, cât și pentru a susține întregul proiect. Astfel companiile vor putea investi în viitor și vor putea susține dezvoltarea de case sustenabile și în România; vor reuși de asemenea să ofere unor tineri șansa de a demonstra că ideile de bine nu rămân doar idei, ci se transformă în realitate.

Nu în ultimul rând, dacă ai un blog și vrei să fii alături de EFdeN te poți alătura unui grup deja format de bloggeri care își donează spațiu pe blogurile lor pentru a-i susține. Acest lucru implică donarea unui articol și a unui banner pe blogul tău către o companie dispusă să susțină EFdeN cu 10.000 de euro. Poți citi mai multe despre acest lucru de aici.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.