Mă, deci n-are legătură cu filmul Inside Out, ci cu altul. E vorba de ăla în care DiCaprio se tot plimba din vis în vis într-o lume dată complet peste cap, de ajungea la un moment dat să creadă că joacă, de fapt, secvențe din alte filme. Inception, așa-i zice. Am fost aseară la Inside Out Escape și am jucat camera The Dream, bazată pe filmul ce-l are ca protagonist pe Leo. Am avut un start senzațional, însă pe măsură ce ne adânceam în vis, lucrurile au început să se complice. Finalul a fost oarecum fericit, căci am evadat, însă precum filmul din spatele camerei, n-am reușit să luăm Oscarul. Poate data viitoare.
Atunci când am urmărit filmul Inception eram fascinat de titirezul ăla de-l folosea DiCaprio pentru a-și da seama dacă realitatea în care se află este cea corectă, ori una alternativă. Am fost plăcut surprins să observ că detaliul cu pricina și-a găsit loc în în camera The Dream, fiind ușor și corect exploatat. O altă chestie care mi-a atras atenția este faptul că ești aruncat direct în poveste; de-ndată ce-ai intrat în cameră simți cum întreg universul conturat de Nolan în film se năpustește asupra ta, și doar știți cât îmi place mie să fiu implicat în astfel de povești.
Camera are un început antrenant, destul de ușor, pe care l-am parcurs foarte repede; după primele 20 de minute eram hotărât să scot un timp de evadare record. Nu pot să-mi dau seama dacă primele puzzle-uri sunt într-adevăr chiar atât de ușoare cum mi s-au părut mie, sau s-a produs acolo, la nivel de intelect, un scurtcircuit. Cert e că pe măsură ce navigam dintr-un vis într-altul, treaba s-a cam complicat. Am avut parte la un moment dat de un joculeț destul de dificil, ce ne-a pus reale probleme, iar apoi parcă realitatea în care eram atât de bine ancorați s-a prăbușit.
Am evadat cu aproximativ patru minute înainte de final, mai mult împinși de la spate de vocile din exterior, aspect ce nu-mi satisface deloc orgoliul rănit. Dar nu e panică, căci în aproximativ o lună urmează să revin în forță pentru camera Arrow (da, da, acel Arrow din serialul CW și din benzile desenate DC Comics) pentru a-mi lua revanșa.
În ciuda unui aparent nivel de dificultate ridicat, cred că The Dream s-ar putea dovedi o provocare ideală pentru escapiștii debutanți. Soluțiile puzzle-urilor sunt cât se poate de la vedere, acțiunea e liniară și-ți indică destul de lejer pașii pe care trebuie să-i urmezi. Am ținut și noi cont de aspectul ăsta în prima jumătate a jocului, până s-au complicat puțin lucrurile și ne-am gândit noi c-ar fi o idee bună să abordăm o gândire mai complexă. Not.
Fiecare puzzle e gândit cu grijă și atenție și pot spune că mai toate au câte un detaliu pe care să nu-l fi întâlnit până acum, ceea ce e mare lucru. În fond, cred că ăsta a fost primul motiv care m-a făcut să-mi placă jocul, dincolo de celelalte aspecte: faptul că pe măsură ce înaintam în poveste mă simțeam relaxat pentru că nu mai întâlnisem aceleași situații și înainte.
La Inside Out Escape am fost împreună cu Emil, Ana, Diana și Șerban, însă alături de primii doi am avut parte de o adevărată aventură pe drum. În încercarea noastră de a ajunge pe strada Arcușului nr. 19 (cameră cu tematică Arrow pe strada Arcușului; v-ați prins, da?) ne-am împrietenit cu un taximetrist atât de drăguț încât se tot oferea să ne ducă în Constanța; poate data viitoare, zic!
3 Comments