Malaezu.ro

Escape Marathon: The Tomb, FrameUp şi Serial Killer la DeCod3 Rooms

Nu am foarte mult timp să vă povestesc, aşa c-o să mergem puţin pe repde-înainte. Sunt în escapauză: pauza dintre evadări. Am avut două camere de jucat aseară şi încă trei dimineaţă, iar în câteva ore mai urmează două. Am o viaţă socială tare activă, ştiu. Dar pentru că mi-e proaspătă în minte experienţa de azi, am s-o strecor aici şi-am să vă povestesc de cele trei camere de la DeCod3 Rooms. N-am avut probleme în a ieşi dintr-un mormânt egiptean, la fel de uşor am scăpat şi de o înscenare nenorocită, însă am avut parte de o confruntare pe cinste cu un criminal în serie.

Înainte să trec la analiza camerelor, îmi prezint colegii exploratori de azi: Alin, Ana, Emil, Andrei şi Sofia. Locaţia a fost, aşa cum am amintit deja, DeCod3 Rooms, pe Boteanu nr. 3. Camerele au fost trei la număr, cu precizarea că există un work in progress la nivel de concept şi pentru cea de-a patra cameră acolo. Preţuri accesibile, cu reduceri pentru studenţi şi grupuri mai mari de zece persoane.

Prima cameră verificată pe ziua de azi a fost The Tomb, un mormânt egiptean care pare a avea ceva secrete ascunse prin el. Unul dintre acele secrete este un mecanism care avea să încuie toată echipa de arheologi-exploratori ai internetului înăuntru. O oră la dispoziţie să ieşim, căci altfel rămâneam fără oxigen, iar eu nu mai aveam cum să vă povestesc ce s-a întâmplat; şi nici cum să verific celelalte camere.

Comparându-le strict pe cele trei de la DeCod3 Rooms, mi s-a părut a doua ca dificultate, deşi este una destul de uşoară şi ea. Are câteva elemente tricky, însă cu o mai mare atenţie şi un nivel de concentrare cursiv se poate obţine un timp foarte bun. Foarte bun! Puncte bonus pentru decor şi atmosferă; deşi este destul de greu, trebuie să recunoaştem, să creezi un ambient egiptean (mai ales unul de mormânt de faraon, sau ceva de genul), elementele decorative din cameră duc în direcţia bună. De evadat am făcut-o, cu doar câteva mici momente de nesiguranţă, în 40 de minute.

11403507_1604023796549919_8301120565667275771_n

Mai departe pe ordinea de zi: FrameUp. Descoperim că avem un coleg suspect în cazul unei crime; ba mai mult, toate dovezile îl arată drept principal vinovat, ucigaş cum ar veni. Noi ştim că el e curat, dar trebuie să dovedim în timp util. Anchetatorii au plecat să ia masa în oraş, însă ni l-au lăsat pe Emil şi o oră la dispoziţie pentru a descoperi adevărul din spatele odioasei înscenări.

Camera este una dintre cele mai uşoare pe care le-am încercat până acum. Am evadat în doar 25 de minute, şi chiar şi-aici ne-am fi putut mişca mult mai rapid. Începem să ne mişcăm chiar bine, zic; după atâtea camere, ar fi şi cazul. Îmi plac mult poveştile din jurul camerelor de la DeCod3 Rooms, chiar dacă aş mai creşte oleacă nivelul de dificultate. Dar dacă sunteţi debutanţi într-ale evadărilor, recomand FrameUp, o să vă prindă!

11257066_1604024073216558_5061900735381356133_n

Ultima cameră a zilei a acestei dimineţi a fost Serial Killer. Povestea din spatele camerei cu numărul trei s-ar putea să fie pe gustul multor nebuni cu plăceri nebănuite. Cică fus-am răpit de un psihopat, ceva, care m-a încuiat într-o pivniţă şi-a plecat să-şi ascută cuţitele pentru a mă face malaez fâşii. Cică s-ar întoarce într-o oră, dar eu n-am avut încredere şi-am zis că ăsta sigur o să vină mai devreme.

Alături de colegii mei de beci mi-am activat bateriile de explorator şi m-am pus pe treabă. În vreo douăzeci de minute făcusem mare parte din cameră şi eram pe punctul de a stabili un nou record imposibil de bătut; fără cheat-uri, sau alte şmecherii. Dar pentru că bad karma, nu ştiu exact pe cine am supărat, că m-a găsit minutul 50 pe ceas tot acolo, întrebându-mă ce să fac mai departe. Am reuşit o evadare cu nouă minute înainte de final, de care nu sunt deloc mândru. Dacă nu ne-am fi blocat la ultimul puzzle (la care nu mai aveam oricum indicii)..

Per total, îmi repet o idee amintită anterior: camerele de la DeCod3 Rooms sunt faine şi uşoare; ca pentru debutanţi, aşa. Sau să fie făcute după o zi grea de muncă, pentru că te relaxează şi îţi oferă satisfacţie în final. Gata, am fugit la următorul escape!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.