Malaezu.ro

Am fost la cel mai mare escape room din România, la Alpin Resort în Poiana Brașov

Am fost pentru două zile în Poiana Brașov, la Alpin Resort; despre care o să vă povestesc mai multe zilele următoare, căci e incredibil de fain locul ăla, zici că-i un oraș întreg!

În fine, ajuns acolo și, făcând turul de onoare pentru a afla cum urmează să-mi petrec timpul în următoarele zile m-am găsit în fața celui mai mare centru de escape room din România. A fost momentul în care am simțit niște nervi cum încep să palpeze în mine în timp ce degetele de la mâini tremurau numai la gândul că mă aflu atât de aproape de un viciu mai vechi. Viciu de care, așa cum am mai zis, am încercat să mă detașez. Lucru pe care l-am reușit cu brio (cu mici excepții, c-așa-i în tenis)!

Alpin Escape Room are șase camere funcționale și o a șaptea în lucru: un kids escape room, ca să-i zic așa, gândit special pentru cei mici, cu o tematică de magie și puzzle-uri special făcute pentru copii. Vă dați seama că cea mai mare presiune pe umerii mei a fost atunci când a trebuit să aleg în care dintre cele șase camere voi intra, pentru că aveam un timp limitat la dispoziție.

Cu promisiunea c-am să mă întorc și pentru celelalte în gând, am început cu Apocalypse Now mai mult dorindu-mi o revanșă pentru un eșec trăit în București într-o cameră cu tematică asemănătoare. Pe scurt, sfârșitul lumii, radiații multe și un buncăr din care trebuie să evadez. La mai multe generații de la apocalipsă, cu speranța că Pământul e din nou locuibil scopul meu și al echipei mele era să ieșim din refugiul care a ținut în viață ultimii oameni de pe planetă.

Apocalypse Now e o cameră logică și cursivă, care m-a ținut conectat la joc tocmai prin ideea că în permanență știam ce am de făcut. Asta n-o face nicidecum o cameră ușoară, iar faptul că pașii pe care i-am avut de parcurs au fost oarecum vizibili nu a însemnat nici o secundă c-au fost ușor de dovedit. Decorul fain se încadrează în poveste și păstrează atmosfera, iar camera oferă un mix de încuietori clasice cu unele automate, tocmai pentru a putea savura din plin experiența unui joc de escape room.

Concluzie: am evadat în aproximativ 50 de minute, mi-am luat revanșa promisă și am convins o echipă de debutanți să mergem și în cea de-a doua cameră.

IMG-20160615-WA0001

Am continuat cu Military, un escape room considerat mai ușor pe hârtie, dar cu un start destul de greoi. Am mai zis-o și mă repet, niciodată să nu ezitați să cereți primul indiciu încă din primele 10 minute dacă vedeți că nu merge treaba. Povestea aici e aceea că armata inamică a construit un fel de super robot, iar scopul meu și al echipei mele era să-l dezactivăm înainte să se pună pe distrus omenirea: adică peste 60 de minute.

Prezintă același mix al sistemului de încuietori ca și Apocalypse Now (cu lacăte clasice, dar și cu încuietori automatizate) și vine cu o coloană sonoră foarte mișto care să vă țină conectați la aspectul militar al poveștii. Mare atenție la detalii și nu lăsați niciun colțișor de cameră neverificat; eu am pierdut două indicii pentru niște motive banale, cum ar fi faptul că n-am cautat cum trebuie.

Concluzie: am evadat puțin mai repede față de prima cameră, însă personal cred că ne-am mișcat mai greu. Cum ziceam, am mai băgat microbul ăsta în niște oameni și mi-am distrus orice șansă la mântuirea sufletească.

Partea cea mai tare la Alpin Escape Room nu stă neapărat în cele 6 (spre 7) camere de joc, ci în ideea că în același loc, la Alpin Resort există un centru de detoxifiere care să vă ajute să scăpați de viciu. Bine, ca să aveți de ce să scăpați trebuie obligatoriu să parcurgeți camerele, fapt pentru care recomandarea mea e să petreceți mai mult timp acolo, nu doar două zile.

Celelalte camere care alcătuiesc cel mai mare centru de escape room din România se numesc A Catching Game, The Investigator, Saw și Psycho; cea din urmă este gândită pentru 90 de minute și prezintă o dificultate destul de ridicată, fiind și promisiunea pe care mi-am făcut-o, de a mă întoarce la Alpin și a o dovedi.

Informații despre toate camerele precum și prețuri, galerii foto sau un formular de rezervare puteți găsi pe site. Colegii mei de echipă au fost de această dată Vlad (0 escape-uri), Bianca (2 escape-uri), Cosmin (0 escape-uri) și Andreea (0 escape-uri). Cu două evadări în contextul în care cei patru aveau împreună doar două camere rezolvate vreodată, cred că ne-am descurcat destul de bine.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.