Malaezu.ro

Am fost la escape room Game of Thrones și am obținut un nou record personal

Până ieri aveam un personal-best într-ale evadărilor de undeva pe la 20 de minute dintr-o cameră cu tematica filmului 50 Shades of Grey. Mă rog, ele erau 25 de fapt, doar că în ultimele 5 minute am stat în patul ăla al camerei cu cheia în mână pentru că mi-a plăcut prea mult decorul; irelevant.

Apoi s-a întâmplat să se deschidă un escape room Game of Thrones în Mega Mall care să bifeze trei criterii de selecție foarte importante în vederea testării sale cât mai rapide: să fie escape room, să fie cu tematică Game of Thrones și să fie în Mega Mall.

Ideea e în felul următor: Mega Mall în parteneriat cu HBO au deschis un escape room mobil care va putea fi jucat în perioada 9 – 28 octombrie de oricine face cumpărături de cel puțin 200 de lei în mallul din Pantelimon. Mecanismul e destul de simplu: după ce ți-ai făcut sesiunea de shopping te duci cu bonurile din ziua respectivă la Info Desk, iar apoi îți alegi ziua și ora la care vrei să încerci escape roomul alături de alți cel mult 5 prieteni. Free tip: fă-ți o gașcă de 6 oameni, mergeți și vedeți un film, băgați cu încredere niște nachos și așa puteți strânge lejer bonurile alea de 200 de lei.

Acum legat de jocul în sine. E un escape room lejer, de vară de iarnă, din care poate evada oricine, deci nu ai nevoie de experiență și nu trebuie să fi văzut toate episoadele din Game of Thrones înainte; deși, dacă mă întrebi pe mine, ar fi trebuit să le vezi, nu din considerente de escape room, ci pentru că e fucking Game of Thrones.

Se diferențiază de alte jocuri de același tip prin faptul că ai la dispoziție doar 45 de minute în care să-l termini, față de 60 la majoritatea; asta și pentru că are un grad de dificultate scăzut. Eu am evadat în 17 minute. Mi-a plăcut să văd că e destul de mecanizat pentru un escape room mobil și e axat mai mult pe ideea de „caută și potrivește” decât pe a deschide multe lacăte. Atenție la jocul în echipă, n-o zic pentru c-ar fi în brieful oricărui escape room, dar din ăsta nu ieși dacă nu colaborezi cu coechipierii.

Poți găsi mai multe detalii despre joc pe site-ul Mega Mall București, însă eu ți-l recomand ca bonus într-o zi în care ești oricum pe-acolo și ai de făcut niște cumpărături, că juma’ de oră de relaxare n-a făcut rău nimănui niciodată. Cred.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.