Malaezu.ro

Evadări la dublu în camerele de tip double room escape

Au mai rămas 24 de ore; cum până când? Până la (primul examen, prima restanță) momentul în care am mai scăpat de-o grijă. E exact momentul oportun pentru a vă mai povesti o întâmplare de care am avut parte în weekend-ul trecut, atunci când m-am jucat Double Room Escape. Conceptul aruncă două echipe în două camere diferite, însă le oferă misiunea de a colabora pentru a reuși să evadeze. Poate fi ușor comparat pe alocuri cu un blind room escape, pentru că s-a dovedit a fi destul de complicat să rezolvăm anumite puzzle-uri, doar ghidați telefonic de colegii din camera alăturată.

Numele locului unde am experimentat toată treaba asta este Real Room Escape, iar locația (am să v-o ofer de pe-acum) este strada Banului nr. 3, în zona Piața Amzei. Tot acum voiam să îmi enumăr și colegii exploratori, pe Emil, Alin, Ana, Irina și Șerban, alături de care, ca de obicei, am (aproape) evadat. Adică am ieșit din camere doar puțin peste cele 60 de minute regulamentare. Adică am pierdut.

Prima cameră jucată a fost Kudra’s Dream, iar povestea ce ne-a întâmpinat a fost plină de ceaiuri și arome tari. Aflate la un coridor distanță una de cealaltă, cele două echipe erau legate doar de un telefon care funcționa după bunul său plac, făcând din încercarea noastră de colaborare una nu la fel de reușită pe cât am sperat. Conceptul este însă unul foarte bine gândit, chiar dacă nouă ne-a pus probleme.

Marele său minus este că dacă tu îți faci partea ta de puzzle într-o cameră (cum am făcut excelent eu cu ai mei Alin și Ana), ești nevoit să aștepți apoi indicațiile oferite de la ceilalți colegi de echipă; și s-ar putea să fii nevoit să stai după ei și să numeri secundele (poate minutele?) ce trec pe lângă tine. Partea bună e că dacă evadezi înaintea coechipierilor tăi poți alege dacă să-i eliberezi și pe ei sau să-i lași acolo și să pleci. Depinde cât de tare te-au supărat în timpul jocului.

După Kudra’s am încercat camera Dr. Connolly’s Clinic, ce păstrează același concept inițial al double room escape-ului. Pe vremea când am fost eu acolo, camerele erau despărțite, însă după ce a trecut Tancul Emil lucrurile s-au mai schimbat; nu știu cum mai e acum, după dezastrul lăsat în urmă de exploratorul nostru.

Clinica doctorului Connolly este ceva mai dificilă decât prima cameră și, mărturisesc, deși am stat acolo undeva pe la 70 de minute, am avut senzația că ne-am mișcat atât de greu încât au trecut două ore. Camera are și un mare plus pe care nu vi-l pot da pentru a nu vă spoileri (vă dați seama că noi, românii, putem aduce la formă de verb orice cuvânt inventat vreodată?), însă vă garantez că atunci când vă veți lovi de el veți rămâne impresionați.

Cei de la Real Room Escape au de asemenea și conceptul de Escape the Mansion, în care 20 de persoane pot juca simultan cele cinci camere ale casei pentru o încercare completă de a evada. Foarte, foarte faină ideea, aștept să o încerc! Pentru rezervări aveți pagina aceasta, în caz că vreți să încercați și voi double room escape-ul, o treabă chiar intresantă.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.