Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre The Falcon and the Winter Soldier înainte de premiera de pe Disney+

La două săptămâni distanță de la finalul WandaVision, primul serial realizat de Marvel și Disney+ ca parte integrată a MCU, The Falcon and the Winter Soldier este noul proiect care va debuta în platformă cu un prim episod vineri, 19 martie.

Deși nu este direct legat de WandaVision, noua serie Disney+ are legături poate și mai strânse cu Universul Cinematografic Marvel și aduce în prim plan două personaje considerate cândva secundare: pe Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie) și pe Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan).

Nu mai reiau: MCU este deja un mecanism complex, o serie de filme ce se întinde pe durata a peste un deceniu, ceea ce face destul de complicat de ținut pasul cu evenimentele sale chiar și pentru cei care au văzut la momentul respectiv toate titlurile din portofoliu (nu mai zic pentru cei care sunt oarecum noi pe-aici). Am detaliat aici, iar acum hai s-o luăm punctual cu The Falcon and the Winter Soldier.

 

Care e povestea serialului?

The Falcon and the Winter Soldier este plasat la șase luni distanță de la evenimentele din Avengers: Endgame; practic la șase luni de când toți cei dispăruți în timpul snapului lui Thanos au revenit pe Pământ, ceea ce o poziționează cumva după acțiunea din WandaVision. E important de menționat aici că seria asta era programată pentru a fi prima lansată de Marvel pe Disney+, dar pandemia a blocat filmările anul trecut și au trebuit să o mai întârzie.

Revenind; vorbim de o lume în care Steve Rogers este bătrân și retras și îi oferă scutul său lui Falcon pentru a duce mai departe misiunea lui Captain America. Doar că Guvernul Statelor Unite nu prea e neapărat de acord cu asta, din diverse motive (unul posibil să aibă legătură cu culoarea pielii lui Sam Wilson, dar chiar n-aș vrea să merg în direcția aia, altul e legat de faptul că personajul este un fost infractor care a încălcat Acordurile de la Sokovia în timpul evenimentelor din Civil War), așa că se va opune cumva actelor sale eroice în timp ce va încerca să-și pregătească propriul erou care să-i preia sarcinile, un tip numit U.S. Agent.

Pe lângă asta îl avem pe Helmut Zemo (Daniel Brühl) care cumva caută răzbunare după evenimentele din Captain America: Civil War și vrea eradicarea persoanelor cu super-puteri, deci și ăsta va fi un fir narativ care va putea fi urmărit în serial. Altfel, dincolo de poveste seria asta va fi foarte mult despre relația de love/hate dintre Sam și Bucky și despre cine va fi în cele din urmă noul Captain America. Spoiler alert, nu va mai fi un alt Captain America.

 

Cine sunt personajele principale?

Ok, păi în primul rând sunt cele din titlu; logic, nu? Atât Falcon, cât și Winter Soldier sunt foști prieteni foarte buni ai lui Steve Rogers, doar că ei între ei nu s-au înțeles niciodată prea bine, după cum poți vedea inclusiv din trailerul de mai jos. Stai, nu da încă scroll până la trailer.

Dacă despre Bucky se mai știu niște lucruri, c-a fost camarad de front cu Captain America, a fost prizonier și apoi agent spălat pe creier al Hydra, ei bine despre Sam Wilson nu se știu foarte multe detalii pre-apariția sa în MCU. Lucru care va fi corectat în serialul de față.

Pe lângă cei doi îl avem pe Daniel Brühl care reia rolul lui Zemo după evenimentele din Civil War (așa cum am scris mai sus), dar și pe Emily VanCamp care se întoarce în rolul lui Sharon Carter, un fost agent SHIELD devenit fugar în urma evenimentelor din Captain America 2 și o altă foarte bună prietenă a lui Steve Rogers.

Marvel a lansat inclusiv patru speciale recapitulative de aproximativ 5 minute fiecare dedicate lui Falcon, Winter Soldier, Zemo și Sharon Carter pe care le poți găsi pe Disney+ sub numele de Marvel Studios: Legends. Nu în ultimul rând un alt nume care merită băgat în seamă aici estec el al lui Wyatt Russell, care-l va interpreta pe John Walker (nu, nu brandul de whisky), cunoscut în benzile desenate sub pseudonimul de U.S. Agent.

 

Care sunt legăturile cu MCU?

Dacă vrei să faci o recapitulare înainte de seria asta, cel mai important e să începi cu cele trei filme Captain America: The First Avenger, The Winter Soldier și Civil War. Practic 90% din backstory-ul prtagoniștilor din The Falcon and the Winter Soldier se regăsește în filmele alea 3, deci cumva ar fi suficient.

Dacă mai ai timp poți vedea și ultimele două Avengers: Infinity War și Endgame, pentru că sunt relevante ca o concluzie a poveștii lui Captain America, dar și pentru a-ți aminti faptul că atât Sam Wilson, cât și Bucky Barnes au fost victimele „snapului” lui Thanos și au fost absenți de pe Pământ vreo 5 ani. S-ar putea ca și treaba asta să fie cumva relevantă în noua lor poveste.

Mai departe e greu de intuit cum va afecta seria asta viitorul MCU și care vor fi poveștile ce vor deriva de aici. Ar putea avea legături cu Black Panther 2 în contextul în care atât scutul lui Captain America, dar și brațul metalic al lui Winter Soldier sunt din vibranium, but that’s a long shot.

Ok, urmează un spoiler. Serios, e posibil spoiler, dacă nu vrei să afli treci la secțiunea următoare. Ok? Sigur? Bine. Cea mai accesibilă teorie leagă seria asta de o viitoare serie Disney+ numită Armor War, dedicată lui James Rhodes (War Machine), fostul prieten al lui Iron Man. De ce? Pentru că actorul Don Cheadle a confirmat că va apărea și el puțin în The Falcon and the Winter Soldier.

 

Câte episoade vor fi? Și ce durată vor avea?

The Falcon and the Winter Soldier va avea 6 episoade săptămânale, cu primul debutând pe 19 martie, iar ultimul pe 23 aprilie. Kevin Feige a confirmat faptul că vor fi mai lungi decât cele din WandaVision, fiecare episod având între 40 și 50 de minute. La fel ca-n cazul WandaVision, momentan nu există planuri pentru un sezon secund, deci cel mai probabil povestea celor doi eroi va fi spusă exclusiv pe durata episoadelor ăstora. Nu există nici detalii referitoare la eventuale secvențe post-credit, deci va trebui să așteptăm și să le căutăm.

 

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.