Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre FIFA 19, pe înțelesul utilizatorului de rând

Am varianta de PC a FIFA 19 încă din ziua lansării, dar am așteptat să am suficient timp pentru a putea trece cum trebuie prin ea înainte să-mi dau cu părerea despre joc. Asta și pentru că nu-i dau play decât în weekend. În fine, contul de Origin zice c-am petrecut până acum 17 ore în joc, deci cred că-i ok să zic ceva pe tema asta.

Eu sunt fan Career Mode că asta înțeleg prin FIFA dintotdeauna. Am băgat simultan două sesiuni diferite ca manager, la o echipă de top și una de prin liga a patra, plus o sesiune ca jucător. Nu-s foarte multe diferențe față de FIFA 18, deci dacă ești obișnuit cu ăla știi la ce să te aștepți. Dacă nu atunci s-ar putea să vină ca o surpriză pentru tine toate opțiunile alea de training, youth academy sau negocieri directe cu jucătorii și managerii altor cluburi.

Sunt mișto la început, e caterincă să stai de vorbă cu Klopp despre transferul lui Salah și el să râdă de tine, dar apoi te plictisești și treci totul pe auto. Adică eu așa am făcut, că eu prefer să joc mai mult decât să iau decizii manageriale, pentru asta avem Football Manager.

Dacă ești echipă mică e greu ca dracu, au îmbunătățit gameplayul în ceea ce privește controlul balonului cu o opțiune numită 50/50 battle care face destul de complicată deposedarea adversarului, dar și ceva numit Timed Finishing care influențează semnificativ șuturile. Sfatul meu e să bagi bani în academie și să-ți iei un scout super bun care să-ți aducă juniori. Am făcut asta și am mutat aproape toți banii de transferuri în fondul de salarii ca să iau jucători liberi de contract. Atât s-a putut.

De departe cea mai mișto treabă la FIFA 19 e faptul c-au adăugat UEFA Champions League, Europa League și Supercupa Europei; cu tot ce trebuie, grafică, muzică, trofeu. Cu toate astea mai ușor cu inflamarea pe scări, că nu-s toate echipele din UCL și UEL în joc. Nu știu de unde a pornit zvonul cu CFR, dar e fals, românii nu sunt în joc. Există o rubrică de „Rest of the World” ca-n toate jocurile anterioare unde sunt principalele echipe din Grecia, Ucraina sau Croația, dar atât.

Am jucat cu Arsenal în Europa League pe grupa reală unde ăștia sunt cu Sporting, Vorskla și Qarabag. În joc nu-i nici Vorskla, nici Quarabag, în locul lor au fost băgate niște echipe din campionatele deja existente, gen NAC Breda. Totuși experiența de a juca în sfârșit în cupele europene e mai mișto decât anticipasem, iar în fazele eliminatorii e și mai tare.

FIFA 19 vine cu concluzia pentru modul Journey, practic primul storyline din istoria jocului, început în 2017. Mie nu mi-a plăcut niciodată, are prea multă poveste și prea puțin joc efectiv, iar deciziile pe care le iei sunt doar în aparență ale tale, că nu poți influența în vreun fel cursul evenimentelor. Nu-s fan, dar pentru amatorii de storyline poate fi o experiență.

În altă ordine de idei îmi place ce-au făcut cu Ultimate Team, l-au îmbunătățit destul de mult în ultimii ani, iar de la un simplu joc în care îți cumpărai carduri cu jucători acum ai o grămadă de activități de făcut. Recomand atât pentru cei care vor să joace online, dar și pentru varianta singleplayer. Eu alternez FUT-ul cu Career Mode ca să nu mă plictisesc.

FIFA 19 este dezvoltat de doar două studiouri din lume, EA România și EA Vancouver, deci ne putem lăuda că e făcut la noi în țară.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

4 Comments

 1. Ion

  2 august 2019 - 8:18 pm
  Răspunde

  Dc nu îmi merge jocul

 2. Lucian

  17 decembrie 2019 - 3:04 am
  Răspunde

  Salut,

  Si eu am fifa 19 pe pc dar e o chestie care ma enervează; Atunci când joc online sau in FUT portarul iese din careu, stii cumva cum pot dezactiva ca sa nu controlez si portarul ci doar jucătorii de câmp?

  Multumesc anticipat!

 3. Robert

  26 februarie 2020 - 9:38 pm
  Răspunde

  Salut. Alex am o problema ca nu pot controla portarul după ce mingea a ieșit in aut de poarta și eu trebuie sa o repun in joc. Ajuta mă te rog

  • Ionut

   18 decembrie 2020 - 2:01 am
   Răspunde

   Dar dc îmi apare o eroare la joc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.