Malaezu.ro

Fifty Shades of Escape Room, o experienţă deosebită la Locked Up

Am pierdut numărul camerelor de Escape Room la care am fost. Oricum am depăşit zece, iar după sărbători urmează să mă pregătesc de o nouă aventură, cu totul şi cu totul diferită. Tot un fel de Escape, însă mult mai challenging, o să fie fain rău. Până atunci, însă, am fost de curând la Locked Up, acolo unde am încercat trei camere foarte diferite, însă spectaculoase; nici nu ştiu care mi-a plăcut mai tare! Grey’s red room, The library şi Criminal mind oferă ceea ce are nevoie fiecare om care doreşte să se cufunde într-un joc de escape room, indiferent de experienţa pe care o are în spate.

Aşa cum v-am obişnuit, în rândurile următoare am să povestesc pe îndelete cum stă treaba cu fiecare cameră în care am intrat la Locked Up, rămânând ca ulterior să alegeţi voi ordinea în care le veţi încerca. Pentru că le veţi încerca; pe toate.

Grey’s red room: (posibil să fie) cea mai spectaculoasă cameră în care am intrat
Zic posibil pentru că nu am un top; dar dacă aş avea, cu siguranţă ar fi acolo sus, în vârf. Exact cum e timpul pe care l-am obţinut la evadare: al doilea cel mai bun timp all time. Camera lui Christian Grey redă cu o exactitate incredibilă realitatea prezentată în filmul lui Sam Taylor-Johnson. Coloana sonoră a filmului te întâmpină de la primele secunde, senzaţiile de întuneric, erotism şi nesiguranţă pun stăpânire pe tine mai ceva ca pe domnişoara Steele. Nu e nevoie să ştii povestea cărţii înainte să păşeşti pe teritoriul domnului Grey, pentru că o vei trăi pe propria piele în camera sa. Aş spune că este camera perfectă pentru debutanţi, este logică şi urmăreşte un fir narativ simplu, dar asta nu înseamnă că-ţi va oferi şi mistere uşor de dezlegat. Verdict: Grey’s red room este un must, trebuie musai încercată, garantez pentru distracţie! Internet Explorers au evadat în 35 de minute şi 50 de secunde.

The library: complexitatea din spatele banalităţii
Mi-a părut rău să aud că biblioteca este uşor evitată de amatorii de escape room; este, în fapt, o realitate supărătoare aceea că biblioteca este evitată în general. Deşi nu atrage prin titlu, povestea ce se desfăşoară dincolo de uşile închise ale camerei este una chiar spectaculoasă. Camera nu este grea, cu condiţia să ai o oarecare experienţă în spate şi să ştii cu cine lucrezi. Eu tot repet, sper că v-a intrat în cap: nu uitaţi de team-work, e esenţial în astfel de cazuri! Revenind la The library, are un fir narativ surprinzător de bun şi un simţ al logicii aparte, care mie mi-a plăcut; şi mi-a stimulat neuronii oleacă. Internet Explorers au evadat şi de-aici, iar cu un timp de 39:22 ne aflăm pe locul 4 all time.

Criminal mind: sau de ce nu e deloc uşor să îi prinzi pe băieţii răi
Camera e grea! Am început aşa, nu ca să vă sperii, ci ca să vă atrag atenţia la ce vă veţi arunca. Poate c-a fost mai grea pentru mine după un maraton, însă scuzele mele nu pot păcăli realitatea decât doar aparent. E o cameră mică, însă destul de complicată, necesită un nivel de atenţie extrem de ridicat. S-ar putea să fii uşor derutat la început, poate şi pe parcurs, experienţa fiind necesară însă nu suficientă. Trebuie să fii deştept, în adevăratul sens al cuvântului. Trebuie să fii odihnit, să ai o minte limpede şi să nu ratezi niciun detaliu, cât de mic. Internet Explorers n-au reuşit să iasă din cameră, însă tot ce-am făcut, cât şi ceea ce mai aveam de făcut, m-a impresionat prin complexitatea prezentă acolo.

La Locked Up am fost alături de Iulia, Emil şi Adriana. Respectând tiparul, aveţi aici pagina de contact (să ştiţi unde-i găsiţi pe oamenii ăştia; şi camerele lor), iar aici e lista de preţuri. După sărbători mă pregătesc de o nouă provocare. Va fi ceva ce nu s-a mai văzut nicăieri pe lumea asta, un nou concept inedit. Abia aştept să vă povestesc.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.