Azi e 24 februarie, zi cunoscută în folclor drept Ziua de Dragobete; sau ziua în care Vodafone oferă internet nelimitat gratuit tuturor utilizatorilor; sau ziua în care intră în cinematografe filmul ăsta, Copacul cu Povești.
Ocazie cu care am decis să împart articolul ăsta în două, prezentând o variantă pentru ei și o variantă pentru ele, astfel ca la final să fie toată lumea mulțumită și sigură că măcar de data asta n-a mai luat plasă la un film gen Fifty Shades Darker.
Pentru ei
Dacă vrei să ieșiți undeva weekendul ăsta fără să te complici cu chestii foarte simandicoase, clasica variantă cu filmul la cinema, ghioceii de primăvară și înghețata de după s-ar putea să meargă.
Sfatul meu e să încercați Copacul cu Povești, un film la care ea sigur se va sensibiliza și va vărsa o lacrimă, va aprecia povestea și-ți va mulțumi pentru că i-ai dat ocazia să trăiască experiența asta.
Ție-ți va plăcea cu siguranță să-l urmărești pe Groot din Gardienii Galaxiei exprimându-se în mai mult de trei cuvinte cu vocea lui Liam Neeson, pe care s-ar putea să-l știi din seria Taken. Poveștile pe care copacul ăsta le spune o să-ți aducă aminte de cele ale Talismanelor Morții din Harry Potter, având inclusiv o grafică asemănătoare. Ba cred c-o să schițezi și un zâmbet ocazional, că dincolo de drama asta destul de profundă și foarte bine exprimată există și o doză ușoară de umor.
Pentru ele
Dacă ați fost dezamăgite de Valentine’s pentru că povestea dintre Christian și Anastasia nu era chiar cea din carte, recomandarea mea e să încercați o nouă ecranizare, de data asta ceva mai puțin erotică, dar mai lacrimogenă.
O să-ți placă la nebunie de Lewis MacDougall, un puști de 14 ani aflat la primul său rol major pe marele ecran. Are de interpretat un personaj incredibil de complicat, un copil care se confruntă cu posibilitatea pierderii mamei, un copil care e nevoit să accepte inevitabilul la o vârstă mult prea fragedă.
O să-ți placă să le revezi pe Felicity Jones și pe Sigourney Weaver, ambele oferind niște partituri foarte bune. Practic sunt trei generații formate dintr-o bunică severă ce primește asupra ei grija creșterii unui copil aflat în poate cel mai dificil moment al vieții sale, o mamă bolnavă nevoită să împace pe toată lumea de pe un pat de spital și un copil fenomenal despre care ți-am zis ceva mai sus.
Copacul cu povești (A Monster Calls) e ecranizarea cărții Chemarea Monstrului, publicată de Patrick Ness în 2011. Practic protagonistul Conor dă naștere unui monstru ce îi spune diverse povești cu morală care să-l ajute să treacă mai ușor peste problemele de sănătate ale mamei sale.
O culegere destul de bună care, deși nu am citit cartea, sunt convins că are origini chiar și mai bune decât filmul în sine. Dacă ai citit opera lui Ness mi-ar plăcea să-mi spui cum ți s-a părut.
3 Comments
Simina
27 februarie 2017 - 12:28 amA trecut si Dragobetele, dar tot m-as duce sa il vad. Super prezentarea!