Malaezu.ro

21 de filme de văzut la cinema în 2021 dacă ne lasă pandemia

Pun anual pe blog o listă de filme pe care vreau să le văd la cinema în anul respectiv. Cred că e prima oară, de șapte ani de când fac articole de genul ăsta, în care simt nevoia să precizez că e vorba de cinema; din mai multe motive. Unul dintre motive e cel evident, oferit de contextul actual și de pandemia de Covid-19. Altfel spus mi-ar plăcea să am ocazia să văd toate filmele din articolul ăsta la cinema, dar pentru ca asta să devină realitate trebuie ca filmele să se lanseze, întâi de toate, și cinematografele să fie deschise.

Un al doilea motiv ar fi faptul că în 2020 serviciile de streaming au crescut mai mult ca oricând și, cred eu, au definit cumva anul care se încheie. Disney+ și Apple TV+ s-au lansat ambele la final de 2019, însă au început să pompeze conținut abia anul acesta; Warner Bros. a lansat HBO Max în Statele Unite și a anunțat că-și va muta (și) acolo toate filmele care ar trebui lansate în cinematografe. Marvel se mută parțial pe streaming odată cu lansarea primelor seriale MCU în 2021, iar Netflix face ce știe mai bine și „profită” de pandemie, restricții și statul acasă pentru a-și crește cifrele.

Acum, revenind la lista propriu-zisă de filme, sunt acolo nu mai puțin de 9 titluri pe care le aveam și în 2020 și care nu s-au mai lansat. Asta în contextul în care am văzut deja Wonder Woman (care în România se lansează tot în 2021) și am exclus oricum niște titluri pe care le așteptam anul trecut și care nu mă mai atrag anul ăsta, gen noul Top Gun.

Există și o veste bună, totuși: pentru prima oară în ultimii 4 ani nu mai pun New Mutants pe listă! Filmul a reușit în sfârșit să intre în cinematografe în 2020. Sigur, a stat vreo 2 săptămâni și a fost un dezastru, dar măcar s-a lansat. Puncte bonus pentru New Mutants.

Toate titlurile de mai jos au trecute datele de lansare din momentul publicării articolului, 29 decembrie 2020, dar există oricum șanse mari să se decaleze aproape toate. Voiam inclusiv să pun pe listă Masters of the Universe, care are premiera trecută pe 5 martie, dar ținând cont de faptul că filmul ăsta n-are nici măcar o distribuție, am zis să-l păstrez pentru lista de filme din 2023.

 

The King’s Man (12 martie)

 

Morbius (19 martie)

 

F9 (2 aprilie)

 

No Time To Die (2 aprilie)

 

Mortal Kombat (16 aprilie)

Un film „cumpărat” de Warner Bros. încă din 2011, Mortal Kombat reușește să-și facă apariția atât pe marele ecran, cât și simultan pe HBO Max abia în primăvara lui 2021. Filmările au avut loc la finalul lui 2019 și, deși vorbim de o a treia adaptare a seriei de jocuri, filmul din 2021 este de fapt un reboot. Din distribuție fac parte nume precum Ludi Lin (Liu Kang), Joe Taslim (Sub-Zero), Tadanobu Asano (Raiden) sau Hiroyuki Sanada (Scorpion).

 

A Quiet Place Part II (23 aprilie)

 

Black Widow (7 mai)

 

Free Guy (21 mai)

 

Godzilla vs. Kong (21 mai)

Anunțată inițial pentru toamna lui 2020, confruntarea dintre Godzilla și Kong se mută în primăvara lui 2021. Altfel, filmul ăsta e deja al patrulea dintr-un univers în care se regăsesc deja titlurile Godzilla, Godzilla: King of the Monsters și Kong: Skull Island, deci ai timp până atunci să le vezi sau revezi pe toate dacă n-ai apucat deja.

 

Cruella (28 mai)

Filmul dedicat Cruellei de Vil, antagonista din 101 Dalmațieni, a fost anunțat prima oară de Disney în 2011, acum un deceniu. Dar altfel, primul și singurul update oferit cât de cât de studiouri a fost în vara lui 2019, atunci când au lansat o poză cu Emma Stone în rolul principal. Filmările s-au încheiat încă din toamna lui 2019, deci n-au fost afectate de pandemie, așa că filmul ar putea fi lansat la data stabilită. În altă ordine de idei, din distribuție mai fac parte Emma Thompson, Mark Strong și Joel Fry.

 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (9 iulie)

La câtă promovare a făcut Marvel filmelor sale, nici apocalipsa nu le va mai amâna în 2021, deci Shang-Chi va fi lansat cu siguranță. Filmările s-au terminat în octombrie, filmul e deja în post-producție, iar un trailer va apărea cât de curând. Până atunci e important de menționat că Disney a anunțat în decembrie 2020 că din distribuția filmului face parte și românul Florian Munteanu, în rolul personajului Razor Fist, devenind astfel al doilea actor de origine română din MCU după Sebastian Stan.

 

Space Jam: A New Legacy (16 iulie)

La 25 de ani de la lansarea primului Space Jam, LeBron James îi ia locul lui Michael Jordan în rolul protagonistului care va face echipă cu diverse personaje Looney Tunes. Din distribuție fac parte Don Cheadle, Sonequa Martin-Green și Cedric Joe, asta pe lângă Bugs Bunny, Daffy Duck, Tweety, Sylvester sau Porky Pig. Space Jam 2 este programat pentru o lansare simultană în cinematografe și pe HBO Max în vara lui 2021.

 

The Suicide Squad (6 august)

 

Candyman (27 august)

 

Death on the Nile (17 septembrie)

 

Dune (1 octombrie)

 

Uncharted (8 octombrie)

Adaptarea jocului Uncharted a fost anunțată pentru prima oară în 2008 (da, ai citit bine), astfel că până în 2020 majoritatea fanilor renunțaseră deja să mai spere că filmul ăsta chiar se face. Asta până în octombrie, când Sony Pictures a publicat prima fotografie cu Tom Holland în rolul lui Nathan Drake și a luat pe toată lumea prin surprindere. După multe pauze și amânări, filmările s-au terminat în toamna lui 2020 și filmul a intrat în post-producție, deci sunt șanse mari să se lanseze la termen.

 

Eternals (5 noiembrie)

Al treilea film MCU al anului este poate și cel mai așteptat de la Avengers: Endgame încoace. Cu o distribuție din care fac parte Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Kit Harington, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry și Salma Hayek, Eternals spune povestea unor entități cosmice care, într-un fel sau altul, au pus bazele întregului Univers Marvel. Totodată filmul ăsta e așteptat să prezinte publicului următorul „big villain” MCU după Thanos. Eternals e în post-producție încă dinainte ca pandemia de Covid-19 să apară, iar în luna noiembrie au avut loc inclusiv câteva refilmări, deci un trailer va apărea cât de curând.

 

Mission: Impossible 7 | titlu provizoriu (19 noiembrie)

Singurul motiv pentru care am pus noul Mission: Impossible pe lista asta e faptul că 2020 a fost un an atât de prost din punct de vedere cinematografic încât în 2021 mi-am propus să mă bucur inclusiv de un film cu Tom Cruise; da, UN FILM, motiv pentru care Top Gun: Maverick nu mai e în top. Producția se află în plin proces de filmare, de altfel știrea cu Tom Cruise care își ceartă echipa pentru încălcarea regulilor de siguranță impuse de Covid-19 devenind virală pe finalul anului. Vestea proastă e că seria Mission: Impossible are deja anunțată o a opta parte, programată pentru 2022.

 

Spider-Man 3 | titlu provizoriu (17 decembrie)

Al treilea film al seriei Spider-Man este programat pentru iarna lui 2021, cu o distribuție care a făcut subiectul mulor articole de presă și zvonuri în ultima vreme. Ce știm sigur e că, pe lângă Tom Holland și Zendaya, în noul film vor reveni Jamie Foxx (în rolul lui Electro din The Amazing Spider-Man 2), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) și Alfred Molina (în rolul lui Doctor Octopus din cel de-al doilea film al trilogiei lui Sam Raimi). Zvonurile, însă, îi plasează la locul faptei și pe Andrew Garfield și Tobey Maguire, alături de Emma Stone și Kirsten Dunst, ceea ce ar însemna o ciocnire masivă a tuturor universurilor Spider-Man create vreodată.

 

The Matrix 4 (22 decembrie)

Cu Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss și Jada Pinkett Smith reluându-și rolurile din primele trei părți, The Matrix 4 e programat pentru o lansare simultană în cinematografe și pe HBO Max la final de 2021. Vestea bună e că până la momentul respectiv sunt șanse mari ca serviciul de streaming să fie disponibil și în România și să avem acces la el inclusiv acolo. Filmările începuseră deja în februarie, însă au fost oprite în martie și reluate în august, însă până în decembrie 2021 e tot timpul din lume ca Neo să-și poate face din nou apariția.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.