Malaezu.ro

Cum arată filmul Fire and Ice: Cronica Dragonilor produs de români acum 10 ani

Suntem în acea perioadă din an în care toată lumea vorbește despre Game of Thrones. Probabil c-ai făcut tot ce-a depins de tine să eviți spoilerele Bătăliei de la Winterfell înainte să vezi și tu episodul; sau poate ești printre cei care au simțit nevoia să spună public în repetate rânduri că nu știu cine-i Jon Snow.

Oricum ar fi, Game of Thrones este, posibil pentru ultima oară, subiect principal de discuție pentru mulți oameni. Zic că-i posibil pentru ultima oară pentru că serialul ia sfârșit în 2019, iar situația celor câteva prequeluri deja anunțate este incertă în acest moment.

Cu toate astea puțină lume știe că în urmă cu mai bine de un deceniu, înainte ca seria Game of Thrones să fie măcar luată în calcul, românii au făcut un film aproape identic cu poveștile spuse de George R. R. Martin în cărțile sale. Filmul „nostru” se numește Fire and Ice: Cronica Dragonilor, un nume cel puțin similar celui oferit de Martin seriei care l-a făcut celebru: A Song of Ice and Fire.

Este o producție româno-americană realizată de Studiourile MediaPro Pictures în 2008. Din distribuție au făcut parte Oana Pellea, Răzvan Vasilescu, Cabral, Loredana, dar și actori americani precum John Rhys-Davies (cunoscut pentru rolul său din seria Lord of the Rings) sau Amy Acker (pe care ai putut-o vedea cel mai recent în serialul The Gifted).

Producția a fost filmată integral în România, la Buftea și Călugăreni și a fost regizată de Pitof, regizorul filmului Catwoman din 2004. Totodată filmul s-a bucurat de un buget total de 3 milioane de dolari.

Povestea e și ea mai mult decât doar „o simplă asemănare” cu romanele lui George R. R. Martin. Desigur că diferă toate numele personajelor și ale ținuturilor (aici avem Regatul Carpiei, că doar suntem în România, între Carpați), iar dragonii se bat între ei pentru că nu au o „Mamă” care să-i conducă și fac prăpăd peste ținuturile regelui.

Evident că singurul cavaler care a ucis vreodată un dragon e acum mort, așa că e de datoria fiului lui să ducă mai departe moștenirea familiei. E logic, dacă taică-tu e profesor de matematică, și tu te faci profesor de matematică; dacă el a ucis un dragon în tinerețe, ghici cum va arăta destinul tău?

Mai mult, la finalul lui 2008 a fost publicată inclusiv o carte cu titlu similar cu cel al filmului, scrisă de Stelian Țurlea. Uite și trailerul, așa-i că protagonistul seamănă cu Jon Snow (după o lună în Vaslui)?

Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.