Malaezu.ro

Focus: despre minciuni, escrocherii şi alte bunătăţi

Vorbim despre o înaltă societate a hoţilor şi a escrocilor din Statele Unite nu doar atunci când ne referim la oameni politici. Nicky este unul dintre cei mai pricepuţi hoţi de prin zonă, iar de la ceasuri de mână şi portofele, până la jocuri complexe de minciuni şi manipulări, nu lasă nimic la voia întâmplării. Într-un joc în care nu ai loc de sentimente Nicky începe să dezvolte afecţiune faţă de noua sa parteneră, Jess. În timp ce aceasta doreşte să urce pe scara socială a escrocheriei şi să înveţe cât mai mult, se pare că tot ce face este îl tragă în jos pe americanul de culoare interpretat de Will Smith.

Întâlnirea dintre Jess (Margot Robbie) şi Nicky (Will Smith) este una bruscă şi deloc întâmplătoare. Femeia încearcă să manipuleze simţurile bărbatului astfel încât, într-un final, să îl poată elibera de bunurile de valoare de prin haine. Problema cu Nicky este că acesta cunoaşte toate micile trucuri ale hoţilor de buzunare şi nu cade în capcana blondei. Intrigată de talentul de hoţ arătat de Nicky, Jess îl roagă să o înveţe cum să devină mai bună în ceea ce face. Şi aşa începe, am putea spune.

Ajutaţi de o echipă consistentă de prieteni, cei doi încep să-şi bage mâinile prin buzunarele turiştilor veniţi în State şi fac rapid suficienţi bani cât să-şi asigure măcar viitorul apropiat. Dar pentru că hoţia însăşi este un viciu, ea vine la pachet şi cu altele: Nicky începe să-şi arunce banii pe pariuri, fiind dispus să sacrifice tot doar pentru a obţine mai mult. Însă atunci când mai mult nu e niciodată suficient apar noi minciuni, noi secrete şi noi intrigi cu care protagoniştii filmului lui Glenn Ficarra şi John Requa vor trebui să se confrunte.

Copleşit de sentimentele pe care începe să le aibă pentru Jess, Nicky renunţă la ea, totul pentru ca în viitor povestea să o ia de la capăt şi să se complice şi mai tare. La trei de la momentele petrecute împreună ca parteneri în dragoste şi hoţie, cei doi se întâlnesc la Buenos Aires, în mijlocul unui conflict decisiv. Aflaţi acum în tabere adverse, cei doi trebuie să îşi poată duce planurile de hoţi profesionişti până la capăt fără a lăsa sentimentele să intervină între ei. Dacă Jess este iubita lui Garriga (Rodrigo Santoro), Nicky este hoţul pe care acesta îl angajează pentru a câştiga cursele de Formula 1.

Focus este o poveste plină de plot twist-uri, minciuni şi jocuri interne dintre cele mai periculoase. Exact atunci când crezi că ştii adevărul, acesta se dovedeşte a fi o nouă minciună pusă la punct aproape perfect. Fiecare nouă minciună pare şi mai reală ca precedenta, fiecare secret descoperit dovedeşte a ascunde de fapt unul şi mai mare. Will Smith îşi duce cu succes până la capăt rolul adăugându-i puţină carismă tipică americanului, în timp ce Margot Robbie dovedeşte că poate trece peste eticheta blondei din Lupul de pe Wall Street, însă cu un rol aproape la fel de provocator şi misterios.

Distribuit în România de Freeman Entertainment, filmul Focus intră pe marile ecrane începând de vineri, 27 februarie. Mi-a plăcut şi îl recomand la rândul meu mai departe celor care doresc să înveţe cum să mintă şi să manipuleze mintea umană cu mai mult succes; pentru că vor înţelege că toată treaba asta aduce numai probleme.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.