Malaezu.ro

Am văzut The Frankenstein Chronicles, serialul la care să te uiți cât timp aștepți Game of Thrones

The Frankenstein Chronicles nu-i chiar cel mai bun serial la care te-ai putea uita. Dacă ar fi să mă întrebi care-s serialele mele favorite, ăsta nu e tocmai în top; iar dacă m-ai întreba la ce serial să te uiți cât aștepți ultimul sezon din Game of Thrones, poate c-aș începe lista cu Taboo.

Dar nu vreau să mă înțelegi greșit, asta nu înseamnă că The Frankenstein Chronicles e un serial prost. Poate pur și simplu le-ai văzut pe toate celelalte mai bune ca el și acum ești în căutarea unei alternative sau poate, așa cum mi s-a întâmplat mie, te va atrage la nebunie subiectul și distribuția. Pentru că-i vei găsi acolo pe Sean Bean, Tom Ward și Vanessa Kirby (pe care poate ai văzut-o în The Crown). Ca să nu mai meționez faptul că Londra secolului 19 e o atracție pentru foarte mulți amatori de binging.

Concret, serialul cu tente polițiste îi spune povestea lui John Marlott, un detectiv însărcinat să rezolve o serie de cazuri ce au la bază disparițiile unor copii, după ce părți din aceștia sunt găsite asamblate la un loc într-un nou corp. Cam ca ce a făcut Frankenstein.

Deși nu urmărește povestea clasică a doctorului cu pricina și a monstrului său, The Frankenstein Chronicles vine cu o abordare cel puțin interesantă: cea din spatele cărții. Adică o avem pe Mary Shelley, autoarea romanului, care se regăsește acum în mijlocul acțiunii și pe Marlott, care descoperă cartea ei și încearcă să înțeleagă ce legătură e între ce-a scris femeia acolo și ce se întâmplă pe străzile Londrei.

Cred că principalul punct de interes din jurul serialului e atmosfera, iar ca minus aș menționa o aglomerare deloc necesară de personaje prezentate prost și pe scurt, din care nu înțelegi mare lucru și care te induce oricum în eroare. E destul de greu să-ți dai seama cine contează dintre toți ăia, iar asta ar fi putut fi un lucru bun doar că, așa cum ziceam, niciunul nu iese în evidență în vreun fel care să te facă să-i acorzi atenție. După părerea mea asta îl face destul de greu de urmărit.

The Frankenstein Chronicles a fost inițial produs pentru ITV în 2015, urmând ca doi ani mai târziu să-și găsească și cel de-al doilea sezon. În februarie ambele sezoane (a câte 6 episoade fiecare) au fost adăugate pe Netflix. Momentan serialul n-are o concluzie și nu s-a luat o decizie cu privire la anularea sau continuarea sa; cel mai probabil că se așteaptă să vadă cum este primit pe Netflix.

O altă chestie mișto la el e că are un intro foarte asemănător cu cel de la Game of Thrones.

Tagged in:,
Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.