Malaezu.ro

Am rămas impresionat de Frumoasa și Bestia, un film despre care credeam că „nu e pentru mine”

Pe mine nu mă ating de nicio culoare poveștile astea clasice cu prinți și prințese; nu-s eu în target, nu m-am bucurat de ele nici măcar atunci când, teoretic, era momentul. Ecranizarea asta live-action a animației Frumoasa și Bestia mi-a captat atenția prin distribuție (Emma Watson e plăcerea mea vinovată încă de pe vremea când îl învăța pe Harry Potter să exclame Wingardium Leviosa) și prin stilul musical adoptat. Eu fac parte din pătura aia socială care a apreciat la nebunie La La Land.

Paradoxal știam aproape tot despre film; adică și tu știi, dacă ai văzut animația originală și te mai uiți și la trailerul celui nou. Povestea e aceeași, nu suferă modificări, doar câteva secvențe suplimentare care ne arată ce s-a întâmplat cu mama lui Belle (absentă în animația din ’91), dar care oricum nu influențează filmul altfel decât la nivel de durată.

Distribuția, în schimb, e foarte mișto: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Joh Gad, Ewan McGregor, Ian McKellen, Emma Thompson, Audra McDonald, Stanley Tucci… Mie mi-a plăcut la nebunie cum au cântat oamenii ăștia, filmul e compus din foarte multe secvențe muzicale acompaniate de o punere în scenă fantastică; fie ea și realizată digital.

Două lucruri care m-au surprins plăcut: felul în care cântă Emma Watson (da, da, știu că n-a fost live, dar nu asta-i ideea) și interpretarea lui Luke Evans. N-am crezut niciodată că Evans poate face genul ăsta de rol narcisist până la extrem.

Culorile alea de la Imax sunt de Liga Campionilor, sunt remontadele Barcelonei și ale lui Monaco la un loc, e incredibil cât de bine poate arăta un film pe ecranul ăla. Cred că pentru asta ar trebui să mergi și tu, pentru a vedea cum e realizată o poveste clasică a anilor ’90 într-o perioadă în care cinematografia se redescoperă din punct de vedere tehnologic.

Plus că, pe lângă varianta Imax, subtitrat și 3D, filmul poate fi văzut în cinematografe și dublat, în cazul în care atunci când citești rândurile astea ți-a venit deja în minte un copil căruia ai vrea să-i arăți aventurile lui Belle și ale Bestiei.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

4 Comments

 1. Enache Alexandra

  19 martie 2017 - 6:05 pm
  Răspunde

  Tot am vazut postari desppre el in ultima vreme. Abia astept sa apara si online (din pacate, la cinema nu cred ca ajung prea curand).

  • Alexandru Ion

   19 martie 2017 - 6:48 pm
   Răspunde

   Să știi că pentru mine fix experiența din cinema a ridicat filmul (și, desigur, coloana sonoră); că altfel nu-s deloc înnebunit după basme. :))

 2. Cinematol

  25 martie 2017 - 11:17 am
  Răspunde

  Nu-mi place de nicio culoare povestea asta si nici actrita din rolul principal, insa este un film pe care vreau sa-l vad si la cinema, consider ca poate reprezenta o experienta interesanta si inedita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.