Malaezu.ro

Volumul 2 din Gardienii Galaxiei e mult mai bun ca primul; evident.

Înainte să parcurgi textul ăsta trebuie să știi că eu sunt fan declarat al benzilor desenate cu Gardienii Galaxiei și în special al duoului format din Rocket și Groot. Spun asta și pentru a-mi justifica în mod deloc necesar entuziasmul și părerea sinceră cu care îndrăznesc să vin, anume aceea că volumul 2 din Gardienii Galaxiei e cel mai bun film din Universul Cinematografic Marvel so far.

În linii mari e cel mai colorat și comic film din MCU, cu mult peste primul Guardians of the Galaxy din punct de vedere al umorului. Mi-au plăcut teribil efectele văzute în IMAX la Doctor Strange, dar felul în care e universul ăsta cosmic creat depășește orice așteptări. CGI-ul e ce trebuie, cel puțin în IMAX unde, apropo, cadrele sunt mai largi decât pe oricare alt ecran. Poți citi mai multe despre asta aici, unde ai și un gif care-ți arată la ce mă refer.

Nu mă înțelege greșit, mi-a plăcut super mult primul film și mă gândeam c-o să fie destul de dificil ca ăsta să se ridice la același nivel, mai ales că la primul volum a fost entuziasmul ăla generat de întâlnirea unor personaje noi. Și fix treaba asta cred c-a făcut din Volumul 2 unul mai reușit, faptul că nu s-a mai pierdut timp pe povestea aia (inevitabilă, de altfel) a anti-eroilor care se cunosc, nu se suportă, dar formează cu greu o echipă pentru a salva universul. Nici acum nu se suportă, iar asta vine ca un fel de motiv al filmului, practic fix starea aia de irascibilitate dintre Gardieni declanșează cam toate evenimentele din plot.

Plăcerea mea vinovată e ratonul Rocket (apropo de el, wow, incredibil cât de bine s-a mulat Bradley Cooper pe un personaj care n-are nicio legătură cu personalitatea actorului), însă ce-au făcut James Gunn și Vin Diesel din Baby Groot e de domeniul fantasticului. Am mai zis-o p-aici că cel mai bun rol făcut de Vin Diesel vreodată e ăla al lui Groot.

Dacă ai citit benzile desenate probabil știi că varianta minionă a lui Groot nu-i chiar un personaj care să-ți atragă atenția; adică e ok, e și el p-acolo, dar nu exprimă prea multe. Eh, în film bucata aia de lemn trece prin toate sentimentele posibile, te uiți în ochii lui și nu știi dacă să râzi, să plângi sau să-l apuci de obraji precum mătușa aia de la țară cu care nu vrea nimeni să țină legătura.

Personajul lui Drax e incredibil de diferit de ăla din primul film, nu știu cum l-au convins pe Bautista (băiatul ăla mare și rău din wrestling) să joace așa un rol comic. Plus că mai e și completat de Mantis, o făptură care n-a luat contact cu vreo ființă vie vreodată și nu prea știe cum să interacționeze cu lumea. Cred că poți să-ți dai seama ce se întâmplă când îi lași pe d-alde Drax sau Rocket Raccoon să te învețe cum să te comporți în societate.

Pentru mine Guardians of the Galaxy 2 e cel mai bun film văzut anul ăsta (da, știu, e abia mai, dar tot am văzut niște filme foarte bune, gen Logan sau The Founder). Dar asta e o părere personală și nu trebuie musai să fii de acord cu ea.

Chiar dacă un film cu super-eroi e de obicei de sine stătător față de benzile desenate și îl poți înțelege perfect fără să fi interacționat cu personajele alea înainte, eu cred că ajută atunci când citești niște comicsuri cu aventurile lor. Pe mine m-a ajutat să prind mai multe referințe și să înțeleg povestea mai în ansamblu față de tot MCU și dincolo de multitudinea de glume bune. Oricum filmul e ce trebuie, are exact veselia și optimismul ăla caracteristice lunii mai.

A, și să asculți neapărat Awesome Mix Vol 2, sunt niște piese acolo care te fac să zâmbești ca un idiot pe stradă; vorbesc din proprie experiență, că le am în playlist de vreo două săptămâni.

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.