Malaezu.ro

Gheroghe Ifrim, Adrian Văncică şi Mihai Călin spun „America, Venim!” în cea mai nouă comedie românească

Cunoscut în urma realizării numeroaselor seriale de televiziune (La Bloc, La servici, Gaşca, Nimeni nu-i perfect etc.), Răzvan Săvescu debutează în cinematografie cu o super-comedie: America, Venim! Filmul ce are la bază poveşti cât se poate de reale prezintă călătoria unei trupe de teatru din România tocmai pe teritoriul american, acolo unde află pe propria piele sensul expresiei viaţa bate filmul!

Ajunsă pentru prima oară la New York, o trupă de actori români din provincie se confruntă cu o realitate diferită faţă de felul de viaţa cu care a fost obişnuită pe meleagurile natale. Mihai Călin (Train de Vie, Eu sunt Adam, Second Hand), Adrian VăncicăGheorghe Ifrim (Las Fierbinţi), Tania Popa, Ioana Blaj şi Ion Sapdaru sunt protagoniştii ce dau viaţa unor personaje pe cât de comice pe atât de clasice condiţiei actorului român. În încercarea lor de a atinge succesul, aceştia ajung în Statele Unite pentru un banal spectacol însă se văd puşi în postura de a-i ţine locul maestrului Florin Piersic într-un restaurant local cu specific românesc.

Gustul succesului şi mirosul banilor promişi îi aduc în faţa provocării vieţii lor: o serie de spectacole pentru comunităţile de români din diaspora americană. Colaborarea cu un impresar român parşiv (Alexandru Bindea) se dovedeşte a fi însă doar o alegere neinspirată ce îi pune pe cei cinci actori, alături de directorul lor, în faţa unor situaţii tragice cu iz comic. Prin dans, muzică ori poezie, ei îşi pun atât pe rând cât şi împreună în valoare talentele actoriceşti pentru a aduce puţină culoare şi haz monotoniei americane. Atunci când vieţile personale interferează însă cu nevoile profesionale, situaţia actorilor se complică: lipsa lor de experienţă dar şi de cunoaştere a limbii engleze îi pune în ipostaze pline de umor, uşor clişeice pentru prezenţa românului de rând pe continentul american.

De o manieră uşor ironică am aflat că cea mai scumpă notă de plată pe care echipa a achitat-o de-a lungul filmărilor (care au durat 30 de zile) a fost în New York, la un restaurant cu specific românesc (nimic nu bate micii şi berea, nu-i aşa?) iar cea mai ieftină locaţie de filmare a fost în Central Park. De asemenea în film apare pentru câteva minute şi un homeless care, spre surprinderea mea am aflat că nu este actor ci putem spune că-şi joacă rolul vieţii; a primit şi 30 de dolari pentru asta. Un alt fun fact: echipa a primit o amendă pentru viteză redusă deoarece se deplasa cu o viteză mai mică decât cea regulamentară.

Filmul este distribuit de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image şi debutează în cinematografe pe 19 septembrie. Ajunge în peste 30 de oraşe din ţară, iar pe lângă acestea o caravană plină de surprize va ajunge în oraşele fără cinematografe încă din prima săptămână de la lansare şi până în luna noiembrie. Vă las cu trailerul şi cu recomandarea de a-l vedea începând de weekendul viitor; e una din acele comedii care prinde la public, e un film pentru toţi şi toate, ca să zic aşa.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.