Malaezu.ro

Google a relansat platforma „Arts & Culture”, cu care puteți vizita muzee din toată lumea de pe smartphone

Atunci când am fost la escape roomul organizat de Google am avut ocazia să testez puțin aplicația Arts & Culture, atât în afara jocului, cât și în cadrul său. Mi-a plăcut super mult ce știe să facă și m-a atras în special ideea că pot mări imaginea unei opere de artă atât de mult încât să văd toate detaliile, lucru pe care nu l-aș putea face într-un muzeu.

Printre noutățile cu care vine Google Arts & Culture se numără faptul că acum puteți căuta orice tip de operă de artă doriți, de la pantofi la obiecte din aur și puteți alege ca acestea să fie prezentate în ordine cronologică; în cazul în care doriți să vedeți cum a evoluat un pictor în timp, de exemplu.

Platforma are peste 1000 de muzee și instituții culturale din 70 de țări și vine cu o funcție foarte mișto, Art Recognizer, care să vă ofere informații despre diverse opere. Momentan ea funcționează doar în muzee din Londra, Sydney și Washington DC, însă ideea mi se pare chiar tare: îndreptați camera telefonului către opera de artă expusă, iar pe ecran vor fi afișate informații despre aceasta.

Noul Arts & Culture vine cu peste 20 de tururi în realitatea virtuală, care oferă o experiență vizuală la 360 de grade, cu explicații vocale, dar și o doză zilnică de povești culturale ce pot fi descoperite pe prima pagină a aplicației: gen ziua de naștere a unui artist sau un eveniment istoric. Platforma vă permite să explorați diverse evenimente, de la pisici în artă în anul 200 î.Hr., până la culoarea roșie în expresionismul abstract. Puteți citi textul original al discursului „I have a dream” al lui Martin Luther King și apoi să vedeți unde l-a ținut pentru prima oară în fața publicului.

Aplicația Google Arts & Culture poate fi descărcată gratuit atât pentru iOS, cât și pentru Android. Mai jos aveți și clipul de prezentare pregătit de Google. Cred că va fi foarte utilă dacă alegeți să plecați prin țări străine în această vară, ca să știți ce muzee să vizitați, cum arată și ce oferă fiecare. Ca să nu aruncați cu banii aiurea pe muzee care să vă prezinte zeci de camere de farfurii și pahare.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

3 Comments

  1. Simina

    21 iulie 2016 - 3:32 am
    Răspunde

    Iti dai seama ca saptamana asta ma documentez. Sper ca viitorul ne va aduce mai multe baze de date accesibile si organizate.

    • Alexandru Ion

      21 iulie 2016 - 7:26 am
      Răspunde

      Sunt convins că oamenii de la Google sunt pe treabă ca să dezvolte platforma în mai multe direcții. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.