Malaezu.ro

Haideți să ne jucăm de-a „ce încape într-o valiză?”

Știți jocul, da? Vreau doar să modific puțin regulile clasice pentru a vă oferi posibilitatea de-a vă exploata imaginația cât de mult se poate. Vreau să vă imaginați că sunteți nevoiți să vă mutați din țară brusc și deodată, fără vreun motiv prestabilit (căci trebuie să lucrați cu imaginația pentru a găsi voi singuri unul). Aveți dreptul să luați cu voi doar o valiză, așa că mare atenție la ce băgați în ea.

Am să încep eu jocul. Primul lucru pe care-l pun acolo e laptopul; bine, presupun că-mi voi ține telefonul în buzunar. Deci laptopul, cu un mouse și un încărcător; apoi văd eu cum fac rost de internet în țara în care am ajuns. Abia apoi am să-mi arunc în valiză toate actele de care aș avea nevoie. Da, știu că ele sunt prioritatea, dar dacă e să păstrez puțin linia realității, de fiecare dată când trebuie să plec undeva în concediu întâi mă asigur că am la mine device-urile necesare, abia apoi mă ocup de acte. Ăsta-s eu!

E foarte fain în 2016 că dacă aveți un laptop cu voi, sau măcar un smartphone puteți face foarte multe lucruri. Pe lângă faptul că puteți îngrămădi pe laptop orice cărți, albume muzicale, filme sau alte documente doriți, v-ar putea ajuta enorm și în a vă găsi un job în noua țară, a o înțelege și a o descoperi așa cum trebuie. Știu că mulți dintre voi vă gândiți la haine, mâncare și bani atunci când e vorba de un astfel de drum, dar cred c-ar fi mult mai ușor să câștigați banii ăia (care vor duce ulterior la achiziția de haine și mâncare) dacă aveți un laptop cu o conexiune la internet.

Acum, care-i faza cu jocul ăsta: e al treilea an consecutiv în care scriu pe blog despre festivalul de film documentar One World Romania. Uitându-mă la categoriile de anul acesta am văzut că una se numește Valiza cu refugiați care, în contextul prezent, reprezintă un real punct de interes față de tot ce se întâmplă în jurul nostru. Și mă gândeam că toți acei refugiați care sunt nevoiți să-și părăsească țara în căutare de mai bine nu prea au multe variante la dispoziție, trebuie să-și ia cu ei cât mai multe lucruri într-un bagaj cât mai mic.

Cea de-a noua ediție One World Romania va avea loc între 21 și 27 martie în mai multe locații din București. De doi ani urmăresc constant cât de multe documentare pot din cadrul festivalului și rămân mereu fascinat de ceea ce văd, indiferent de tema abordată. One World Romania face parte din acea categorie de recomandări pe care le fac cu toată încrederea.

Pe lângă biletele pe care le puteți cumpăra și care, să fim serioși, sunt foarte ieftine (7 lei pentru studenți, de exemplu), colegii din Kooperativa 2.0 Cristian Florea, Loredana și Andra oferă de asemenea abonamente pe blogurile lor. Dacă aveți un blog puteți participa la rândul vostru în campania pe care o avem pe Blogal Initiative, iar dacă reușiți să ajungeți la festival, vă rog să mă faceți și pe mine atent, căci poate ne vedem la vreunul dintre filme!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.