De ceva timp, cred că-i o lună sau chiar mai bine, joc aproape zilnic Harry Potter: Hogwarts Mystery, un joc făcut exclusiv pentru smartphone ce are la bază universul magic creat de J.K. Rowling.
Îmi place mult cum arată, însă cel mai mult mă atrage faptul că nu necesită mult timp și îl pot juca zilnic fie și pentru doar câteva minute seara. Are un story mode mișto, în care personajul tău trece prin cei șapte ani la Hogwarts, participă la ore, învață vrăji, își face prieteni și are de luat o grămadă de decizii.
Dar hai s-o luăm pe rând, doar am zis în titlu că articolul ăsta cuprinde „tot ce trebuie să știi” despre joc.
Întâi de toate îți customizezi tu personajul cum te taie capul, ca-n Sims, dacă ai avut ceva experiență anterioară cu jocul. Apoi îl trimiți pe Diagon Alley la cumpărături, iar aici vei avea de luat primele tale decizii. Jocul vine cu foarte multe dialoguri de bază, însă periodic vei avea de ales între câteva variante pentru a continua povestea. Ca de exemplu atunci când ești la Ollivanders și trebuie să-ți alegi o baghetă magică; doar că bagheta te va alege pe tine în funcție de personalitate. Sau atunci când are loc sortarea Jobenului Magic, despre care nu vreau să-ți zic prea multe, ca să nu stric surpriza. Pe mine m-a băgat la Slytherin, îmi dă Snape puncte din milă.
Și pentru că tot am zis de Snape și probabil că tu știi deja că personajul său a murit în ultimul roman Harry Potter (spoiler, scuze), e bine de menționat faptul că acțiunea din Hogwarts Mystery are loc cu doar câțiva ani înainte de acțiunea din seria principală, între anii 1984 și 1991. Cuprinde foarte multe personaje deja cunoscute, în special profesorii care predau la Hogwarts atunci, gen Dumbledore, McGonagall sau Hagrid, dar și studenți cum ar fi Bill și Charlie Weasley sau Nymphadora Tonks.
Participi la cursuri de Poțiuni, Farmece, Transfigurare și multe altele, plus că iei și lecții de zbor. Ocazional jocul deschide și ușa de la Clubul Dueliștilor și te lasă să te duelezi cu alți studenți, dar nu-i mereu disponibilă opțiunea. Orice faci îți poate aduce sau îți poate lua puncte, dar în principiu tu vrei să le primești ca la final Casa ta să câștige Campionatul la Hogwarts. Eu sunt în anul patru acum, am câștigat primii trei ani și cu toate astea studenții îmi tot reproșează că nu-s bun de nimic.
Jocul are și un sistem de relații cu alte personaje, iar în funcție de nivelul de prietenie pe care-l ai cu diverși studenți îi poți ruga să te ajute cu diverse lucruri. Pe lângă asta orice activitate îți oferă și puncte de curaj, empatie sau cunoaștere. Adică tu ai de luat o decizie și ai trei variante posibile, iar în funcție de ce alegi primești punctele respective. Dacă alegi să-i răspunzi urât lui Snape primești puncte de curaj, de exemplu; dacă alegi să-l lingușești primești puncte de empatie, iar dacă dai dovadă că te pricepi să-i amesteci ingredientele într-o poțiune primești puncte de cunoaștere.
Nu în ultimul rând îți recomand să fii atent cum îți planifici timpul pentru că taskurile pe care le ai de îndeplinit în joc au termen limită, iar dacă nu te încadrezi în el vei pierde progresul făcut. De exemplu pentru a învăța o vrajă nouă poți avea nevoie de una, de trei sau chiar de opt ore; nu vorbesc de ore de joc efectiv, ci de perioada în care trebuie să intri constant în joc pentru a-ți consuma energia. Așadar dacă îi dai play jocului dimineață la ora 9 pentru o sarcină de opt ore, după care tu te duci la muncă și uiți de el, până seara când ajungi înapoi acasă ți s-a terminat timpul și n-ai rezolvat nimic.
Ceea ce-mi aduce aminte că fix asta am făcut dimineață și acum trebuie să intru să învăț Evanesco la ora de Transfigurare; e o vrajă care-mi permite să transform obiectele în… non-obiecte. Ca-n Avengers. Înainte de asta îți las cele două linkuri de unde poți descărca jocul în AppStore și Google Play.
0 Comentarii