Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre noul joc Harry Potter: Wizards Unite

După o foarte lungă așteptare jocul Harry Potter: Wizards Unite a fost în sfârșit lansat atât pentru Android, cât și pentru iOS. Jocul a avut lansarea în Statele Unite pe 21 iunie, iar începând cu ziua de 23 iunie e disponibil și în România.

Gândit de aceeași echipă care a stat la baza succesului Pokemon GO, Wizards Unite este un joc similar bazat pe realitate augmentată, în care sarcina principală a jucătorilor este aceea de a se plimba prin oraș în căutarea unor creaturi sau obiecte magice dispărute pentru a le înapoia Ministerului.

La prima vedere pare mult mai complex decât ceea ce însemna Pokemon GO la momentul lansării sale, atunci când tot ce aveai de făcut era să prinzi pokemoni. Wizards Unite are o mulțime de funcții și posibilități pe care ți le voi explica în rândurile următoare. 

 

Ghidul începătorului; pe scurt 

Așa cum ziceam, povestea jocului se întâmplă într-o perioadă în care o serie de obiecte și creaturi magice (denumite foundables, revin asupra lor ulterior) au dispărut de la Ministerul Magiei. Scopul tău e să le găsești și să le aduci înapoi. Jocul începe simplu, cu un tutorial în care vei interacționa cu Hagrid, urmat de configurarea propriului tău ID, unde-ți alegi tipul de baghetă, casa din care ai făcut parte la Hogwarts, un nume, o poză de buletin, d-astea. Povestea are loc într-o perioadă în care Ministerul Magiei e condus de Hermione, iar Harry Potter e șef peste departamentul de aplicare a legilor magice.

 

Wizards Unite Foundables

Ele sunt principalele elemente cu care vei interacționa în joc. Se împart în mai multe categorii, precum Care of Magical Creatures, Dark Arts, Legends of Hogwarts sau Ministry of Magic, dar te las pe tine să le descoperi pe toate. Fiecare categorie are o serie de foundables pe care tu trebuie să le găsești. Fiecare foundable are un nivel diferit de dificultate și este păzit de ceva numit „cofoundable spell”, pe care tu trebuie să-l înlături. După ce ai eliberat un foundable îl vei putea găsi într-un registru (un fel de Pokedex) sub forma unui sticker.

La fel ca-n cazul pokemonilor, zona în care te afli influențează genul de foundable pe care-l vei întâlni: unele apar în parcuri, altele în centre comerciale, în oraș și așa mai departe. Unele-s ușor de găsit, altele nu prea. Totodată apariția lor e influențată și de vremea de afară sau de timpul zilei (de exemplu vârcolacii apar doar dacă-i lună plină afară). Nu în ultimul rând fiecare foundable are o culoare proprie în funcție de colecția din care face parte, pentru a-ți fi mai ușor să-l identifici pe hartă.

 

Wizards Unite Potions

Jucând Harry Potter: Wizards Unite vei vedea că tot primești ingrediente pentru poțiuni. Poțiunile sunt deblocate odată cu nivelul 4 și au diverse efecte, însă le poți găsi pe toate aici. Ele îți pot dubla experiența pentru o perioadă de timp, îți pot oferi viață, îți pot îmbunătăți calitatea vrăjilor și așa mai departe. În momentul ăsta în joc există 15 poțiuni diferite și nu mai puțin de 57 de ingrediente separate. Ingredientele pot apărea random pe hartă, pot fi adunate în timp ce colectezi foundables sau le poți găsi în sere.

 

Wizards Unite Grenhouses

Serele reprezintă echivalentul unui Pokestop în Pokemon GO. De aici poți primi ingrediente sau energie o dată la 5 minute, dacă te afli în proximitatea lor. Le poți găsi pe hartă în culoarea albastră. Mai mult, te poți folosi de sere pentru a crește diverse plante, dar doar dacă ai ingredientele necesare în sensul ăsta. Oricine poate crește plante în orice seră, iar tu poți inclusiv ajuta la creșterea unor plante plantate de altcineva. Durata de creștere poate varia între o oră și chiar și 24 de ore. Singura chestie la care trebuie să fii atent aici e că după ce expiră timpul ăla vei avea doar 30 de minute pentru a o colecta, altfel dispare. Ceea ce te poate încurca puțin.

 

Wizards Unite Professions 

Jocul are trei profesii, disponibile odată cu nivelul 6, iar alegerea celei potrivite ție este prima alegere cu adevărat importantă pe care o vei avea de făcut: auror, magizoolog sau profesor. Fiecare profesie are caracteristicile ei și propriul Skill Tree, precum și un lider.

Aurorii sunt conduși de Harry Potter și sunt foarte pricepuți în luptă, ceea ce-i face ideali pentru confruntările cu forțele întunecate; au cea mai mare rată de damage a jocului, însă sunt dependenți de poțiunile de vindecare. Aurorii sunt foarte buni împotriva forțelor întunecate, însă nu sunt foarte eficienți împotriva creaturilor magice. Au o precizie foarte mare și excelează pe zona ofensivă, însă nu au randament foarte bun în apărare.

Magizoologii sunt conduși de Hagrid și sunt specializați în eliminarea creaturilor magice, însă nu sunt foarte eficienți împotriva obiectelor de tip curiosity. Au totodată și rol vindecător, ceea ce înseamnă că vei beneficia de un set de vrăji care te ajută să-i vindeci pe cei din jur, dar îți oferă și ție rezistență în luptă. Tocmai d-asta magizoologii sunt ideali pentru luptele în grup organizate în fortărețe.

Profesorii sunt conduși de Profesoara McGonagall și reprezintă clasa cea mai echilibrată. Sunt eficienți împotriva obiectelor de tip curiosity, dar sunt dominați de forțele întunecate. Profesorii reprezintă alegerea ideală pentru jucătorii singuratici pentru că nu depind foarte mult de alte clase. Mai mult, vei beneficia de o vrajă numită Deterioration care provoacă damage adversarului tău de fiecare dată când acesta atacă sau încearcă să se apere.

Un ghid complet al profesiilor poate fi citit aici.

 

Wizards Unite Spells

Vrăjile sunt practic primul lucru la care te gândești atunci când auzi de Harry Potter. În prezent Wizards Unite beneficiază de 14 vrăji diferite, fiecare cu propria ei figură. Pentru a putea returna un foundable către Minister va trebui să execuți o vrajă. Cu cât aceasta este executată mai bine, cu atât randamentul dat va fi mai bun. În funcție de nivelul de dificultate și de acuratețea vrăjii vei reuși sau nu să prinzi acel foundable.

 

Wizards Unite Inns 

Hanurile sunt locul în care-ți încarci energia folosind mâncare. Există mai multe tipuri de mâncare, dar și mai multe tipuri tipuri de hanuri, colorate diferit. Un han verde, de exemplu, poate fi găsit în zonele rurale și oferă cele mai bune premii, în timp ce unul mov se găsește doar în zone urbane. Fiecare han are un cooldown de 5 minute, la fel ca în cazul serelor.

Mai mult, hanurile pot fi folosite pentru plasarea Dectoarelor Întunecate. Acestea sunt similare lure-urilor din Pokemon GO (care-ți aduceau pokemoni grămadă pentru scurt timp în zona în care te afli).

 

Wizards Unite Fortresses & Runestones

Fortărețele sunt echivalentul raidurilor din Pokemon GO: adică locurile alea în care poți, singur sau alături de o echipă, să te lupți cu diverse creaturi magice. Fortărețele sunt împărțite pe etaje, iar pentru a putea cuceri una vei fi nevoit să completezi toate etajele. Evident că pe măsură ce avansezi vei primi și premii mai bune. Fiecare etaj necesită anumite rune (runestones) care-ți permit accesul.

Runele se împart în categorii similare cu foundable-urile și determină tipurile de premii pe care le vei primi într-o fortăreață. Dacă vrei să afli mai multe despre cum funcționează tot sistemul ăsta te invit să citești articolul de aici.

 

Wizards Unite Portkeys

Portalurile pot apărea și ele pe hartă pe măsură ce te plimbi, asemeni foundable-urilor și a ingredientelor, însă necesită chei speciale pentru a putea fi deschise. Sunt echivalentul acelor ouă cu pokemoni care eclozau pe măsură ce făceai un număr de kilometri (2, 5 și 10). Odată completate, portalurile te vor duce în diverse locuri de unde poți primi tot felul de premii, gen experiență, foundables sau ingrediente. Poți avea active cel mult 8 portale simultan; jocul îți oferă o cheie pe care o poți folosi la infinit, însă dacă vrei să activezi mai multe portale deodată va trebui să cumperi alte chei sau să le cauți prin joc.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.