Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre noul serial Hawkeye produs de Disney+

Universul Cinematografic Marvel intră în perioada sărbătorilor odată cu debutul lui Hawkeye, cel mai nou serial din portofoliul Disney+ despre care Marvel promite că va fi o poveste de Crăciun. Iar noi ne gândim cu toții la filmele Die Hard, desigur, pentru că pare că într-acolo se îndreaptă totul.

După Wanda, Vision, Falcon, Winter Soldier și Loki, a venit rândul lui Clint Barton (Jeremy Renner) să treacă din plan secund în centrul atenției în stilul cu care am fost deja obișnuiți de MCU pentru Phase 4. Prin lansarea serialelor produse de Disney+ focusul s-a mutat încă de la începutul anului pe niște personaje care nu s-au bucurat până acum de prea multă atenție pe marele ecran, fiind deseori doar completări ale poveștilor protagoniștilor.

Exact asta a pățit și Hawkeye, poate cel mai neglijat dintre Răzbunători. Dacă Iron Man, Captain America și Thor au beneficiat fiecare de o trilogie dedicată, Hulk și Black Widow au avut ambii filmele solo, ei bine ultimul rămas neatins aici a fost personajul lui Renner. În ciuda unui screen time limitat comparativ cu colegii săi, Clint Barton a fost întotdeauna o piesă vitală în poveștile din MCU: a fost aproape de la început alături de Nick Fury, a fost parte esențială a planului lui Loki în primul film Avengers și a revenit pe marele ecran în Endgame, în ciuda faptului că studiourile au tratat destul de superficial transformarea sa în antieroul Ronin.

Noua sa serie dedicată promite să repare toate aceste lucruri și să-i facă dreptate personajului. Hawkeye debutează la Disney+ pe 24 noiembrie cu o porție dublă de episoade, însă până atunci hai să punem totul într-un context, pentru a ști la ce să ne așteptăm de la proiectul de față.

 

Care e povestea lui Hawkeye până în momentul prezent

Să începem cu începutul: este confirmat faptul că serialul își desfășoară acțiunea în prezent, după evenimentele din Endgame, pe durata a aproximativ o săptămână. Nu se știe clar unde este el plasat comparativ cu celelalte seriale Disney+ produse până acum, însă dacă experiența ne-a învățat ceva, atunci sunt șanse mari ca la un moment dat acțiunea din Hawkeye să se intersecteze cu evenimentele din WandaVision, Loki și chiar Spider-Man: No Way Home.

Dacă simți neapărat nevoia pentru a face o recapitulare a personajului, atunci poate cele mai relevante filme de urmărit înainte de a da play serialului ar fi Avengers, Captain America: Civil War și Avengers: Endgame.  Dincolo de asta, ce trebuie tu să știi e că Hawkeye a fost un susținător al lui Steve Rogers pe durata Civil War, fapt care a provocat arestarea sa la domiciliu, alături de familie.

Următorul moment în care îl vedem este în Endgame, atunci când aflăm că familia sa a dispărut în urma snapului lui Thanos, iar Clint Barton și-a petrecut următorii ani sub pseudonimul Ronin, un justițiar care-și gestiona problemele de furie confruntându-se cu diverse carteluri și organizații criminale. Este readus la lumină de către Natasha Romanoff, alături de care merge pe planeta Voromir pentru a recupere Piatra Sufletului de la Red Skull; tot acolo asistă la sacrificiul lui Black Widow, în scena aia dramatică în care cei doi se ceartă care să moară primul.

Ultimul contact real pe care-l avem însă cu personajul lui Renner este în secvența de la finalul genericului din Black Widow, acolo unde Valentina Allegra de Fontaine și Yelenna se întâlnesc la mormântul Natashei; cu această ocazie Yelennei îi e prezentat faptul că Hawkeye este responsabil de moartea surorii sale și deci se prefigurează o misiune de răzbunare din partea fostei Văduve Negre. 

 

Care este povestea serialului Hawkeye

Deși destul de incertă în acest moment, un lucru e sigur despre intriga din serial: conform trailerelor lansate de Marvel, Clint află că altcineva se folosește de identitatea sa pentru a face acte de eroism în New York. Acel „cineva” este un personaj foarte drag iubitorilor de benzi desenate: Kate Bishop, o tânără care în comicsuri și-a însușit la rându-i identitatea eroului Hawkeye.

Clint alege s-o ajute în a-și duce la bun sfârșit misiunea; mai mult, cei doi vor avea parte și de un al treilea aliat: e vorba de Lucky, the Pizza Dog, un animal de companie prezent inclusiv în paginile benzilor desenate, pe care Hawkeye îl salvează de abuzurile unor mafioți ruși și care și-a câștigat numele ca urmare a – ai ghicit – dragostei sale pentru pizza.

Detalii despre poveste sunt încă neclare și nu știm exact care este deznodământul către care se îndreaptă acțiunea (ceea ce nu-i neapărat o veste proastă, nu?); dar așa cum aminteam anterior, Marvel ne promite o poveste de sărbători cu multă acțiune și colinde pe fundal.

 

Cine este Kate Bishop; și care sunt membri Young Avengers

Personajul interpretat de Hailee Steinfeld are un rol mult mai mare în MCU decât simpla sa apariție în serialul de față. În benzile desenate Kate Bishop este fondatoarea echipei Young Avengers care, așa cum îi spune și numele, a fost concepută pentru a gestiona diverse situații cu un grad de risc scăzut în momentele în care băieții mari sunt ocupați cu amenințări intergalactice.

În momentul de față este destul de clar faptul că povestea Răzbunătorilor așa cum îi știm noi a fost spusă integral în MCU, iar indiciile ne arată că Marvel lucrează la introducerea unoi noi echipe de eroi.

Mai mulți potențiali membri ai Young Avengers au fost deja introduși pe micul ecran de la începutul anului, printre care Tommy și Billy, cei doi gemeni ai Wandei care în comicsuri adoptă numele de Speed și Wiccan. Eli Bradley este nepotul lui Isaiah Bradley, primul Captain America de culoare; Eli a fost prezentat în seria Falcon and the Winter Soldier și cel mai probabil va reveni sub numele de Patriot, pentru că știm că Marvel nu aruncă personaje cheie la întâmplare. Inclusiv seria Loki ne-a oferit acces la un alt eventual membru al Young Avengers: e vorba de Kid Loki, pe care sperăm să-l revedem.

Pe lângă aceștia, alte personaje care-ar putea fi parte din echipă sunt confirmate pentru viitoare proiecte Marvel: Cassie Lang este acum o adolescentă pe care probabil o vom revedea în filmul Ant-Man and the Wasp: Quantumania, în timp ce America Chaves (cunoscută sub pseudonimul Ms. America) va debuta pe marele ecran în filmul Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Miss Marvel va beneficia de propriul serial pe Disney+ anul viitor, iar Riri Williams va încerca să ducă mai departe moștenirea lui Ironman în seria Iron Heart, care-și va începe producția în 2022.

Avem așadar o mulțime de personaje care vor influența semnificativ viitorul Marvel, iar Kate Bishop pare exact persoana de care e nevoie pentru a-i conduce.

 

Cum se intersectează Hawkeye cu restul MCU

Deși pare o serie ce poate fi urmărită independent, Hawkeye are ramificații majore atât în trecutul, cât și asupra viitorului MCU; câteva dintre ele am amintit anterior, însă ar mai fi două destul de importante. Așa cum spuneam, Florence Pugh revine în rolul Yelenei Belova, iar apariția sa nu va fi deloc un simplu cameo. Conform IMdB Yelena va fi prezentă în cel puțin 4 episoade din serial, ceea ce înseamnă că va avea un rol major; rămâne de văzut poziția pe care o va lua și dacă va juca de partea celor buni sau împotriva lor.

Un alt personaj cheie pe care Marvel îl introduce acum este Echo, o eroină surdă care poate replica stilul de luptă al adversarilor – cumva asemănător cu ceea ce făcea Taskmaster în filmul Black Widow. Personajul interpretat de Alaqua Cox este cu atât mai important acum că Marvel a anunțat deja că un serial dedicat lui Echo este în plan pentru viitor. Mai mult, în benzile desenate tatăl lui Echo are legături importante cu Kingpin, ceea ce i-a făcut deja pe fani să spere că se vor putea revedea cu personajul interpretat de Vincent D’Onofrio în seria Daredevil.

 

Ce ar mai trebui să știi despre Hawkeye

Hawkeye debutează la Disney+ pe 24 noiembrie cu primele două episoade; în total vor fi 6 la număr, cu apariții săptămânale, și vor conclude pe 22 decembrie, exact înaintea Crăciunului. Serialul este gândit pentru a avea un singur sezon, însă în complexitatea universului Marvel asta nu înseamnă absolut deloc că povestea sa se va opri aici. Dacă mă întrebi pe mine – și asta e doar o părere personală – serialul e gândit pentru a face trecerea de la eroii vechi la cei noi, pentru a oferi o finalitate poveștii lui Clint Barton, dar care să dea startul în același timp la noi oportunități.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.