Malaezu.ro

În noul său film, Liam Neeson este din nou „Urmărit în noapte”

De profesie fost mafiot, Jimmy Conlon priveşte cum se scurg pe lângă el ultimele clipe ale vieţii. Se împrieteneşte cu sticla de whisky, însă se îndepărtează de familie şi devine bântuit de amintirile unei vieţi chinuitoare şi a unor decizii din ce în ce mai proaste. Atunci când fiul său este implicat într-un schimb de focuri şi devine principala ţintă a mafiei, instinctul patern al lui Jimmy îi aduce pe el şi pe Michael pentru încă o noapte împreună; de această dată însă misiunea este supravieţuirea.

Liam Neeson apare pentru a doua oară pe marele ecran în 2015, asta deşi ne aflăm abia la jumătatea lui martie. După Taken 3, filmul Run All Night îl provoacă pe actor să schimbe taberele, dar nu şi obiceiurile. Personajul său, Jimmy Conlon, nu mai este vreun fost agent super antrenat, ci exact opusul: un ex-mafiot cu destulă experienţă într-ale crimei. Dar la cum îl cunoaştem pe Liam, pumnii, picioarele şi gloanţele nu mai au niciun secret pentru el şi sunt darnic împărţite celor ce îi stau în cale în fiecare film.

Viaţa mizeră în care se afundă reprezintă pentru Jimmy Conlon doar destinul tragic al unei trecut intens. Alegerea sa de a-şi părăsi familia îi aduce un singur prieten, un alt mafiot, în persoana lui Shaun Maguire (Ed Harris). Filmul regizat de Jaume Collet-Serra prezintă poveştile a două generaţii, conflictele dar şi sentimentele ce se nasc între ele. Atât Jimmy cât şi Shaun au propriile lor dispute cu fiii lor. Dacă Michael Conlon (Joel Kinnaman) pare să aibă o viaţă liniştită, cu doi copii şi o soţie însărcinată, Danny Maguire (Boyd Holbrook) încearcă să îi calce pe urme tatălui său şi să îi demonstreze că într-o zi va putea fi chiar el liderul mafiei locale.

Foamea de putere şi o afacere terminată prost fac ca cei doi fii Conlon şi Maguire să se întâlnească cu ocazia unui schimb de focuri. Atunci când Danny încearcă să-l omoare pe Mike, tatăl său se vede nevoit să reapară în viaţa copilului devenit acum bărbat şi să-l protejeze. Însă tot ce reuşeşte Jimmy să facă este să pună două mari ţinte atât pe capul lui cât şi pe cel al băiatului său. Astfel că familia Conlon devine brusc cea mai căutată din oraş: atât de mafia locală cât şi de poliţia care îl vânează de ani buni pe Jimmy, pentru crimele comise de acesta pe vremea când lucra pentru mafie.

Mărturisesc că atunci când văd un film cu Liam Neeson am senzaţia că l-am mai văzut o dată, dar cu toate astea Urmărit în noapte reuşeşte să iasă uşor în evidenţă. Poate tocmai prin trecutul lui Jimmy şi impresia că acesta este, până la urmă, tot unul dintre personajele negative, sau poate prin prezenţa lui Kinnaman, care după rolul lui Robocop face încă un film bun. Filmul oferă acele elemente care se cer de la el, acţiune, suspans, câteva replici bine alese şi o poveste de familie deşi clişeică, totuşi interesantă.

Adus în România de Freeman Entertainment, intră în cinematografe de vineri, 13 martie. Da, vineri 13.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.