Malaezu.ro

Înainte de Webstock 2015

A mai rămas o săptămână până la Webstock 2015. Adică-i vinerea viitoare, pe 2 octombrie, la JW Marriott Hotel, în capitală. E a doua mea ediție și o aștept parcă ceva mai nerăbdător ca pe prima. Asta și pentru că am reușit în ultimul an să cunosc o groază de oameni ai online-ului și voi avea ocazia să mă revăd cu ei acolo. Plus că, pe site a apărut deja o listă provizorie cu speakerii de anul acesta și sunt pe-acolo câteva nume pe care abia aștept să le aud povestind. Câteva, mai multe.

Apoi, încă mai aveți timp (până pe 27 septembrie) să alegeți personalitatea online a anului, iar eu ard de nerăbdare să văd cine se va bucura de cele mai multe voturi. Sunt 30 de nominalizați acolo, printre care și doi colegi de-ai mei, de la Kooperativa 2.0, Cristian China Birta și Dragoș Asaftei. N-aș putea îndrăzni să vă spun în ce direcție să vă duceți votul, însă încrederea mea se îndreaptă în mod cert către Dragoș.

Dacă aveți un job în social media, nu uitați să completați chestionarul Social Media Employment 2015, ce reprezintă o analiză a mediului social media din Romania și, mai exact, a joburilor nou apărute și specifice acestui sector, având în vedere activitățile principale pe care ele le implică, titulaturile existente, experiența profesională a celor care ocupă astfel de poziții și nivelul salarial existent pentru acest gen de responsabilități.

Programul de anul acesta e împărțit (as usual, aș spune) în cele trei mari secțiuni ale zilei: conferințele de dimineață, apoi micro-conferințele urmate de gala Webstock Awards. La rândul lor, micro-conferințele sunt segmentate în trei categorii: The Debate Section, The How-to Section și The Knowhow Section. Încă nu m-am decis unde voi merge, însă mai am o săptămână la dispoziție. Problema cu decizia asta (la fel ca anul trecut, când trebuia să aleg între conferințele de PR și cele de blogging) e că indiferent de alegere, sigur voi rata ceva super mișto.

În legătură cu premiile Webstock, categoriile sunt multe, iar proiectele implicate sunt și mai multe; care mai de care mai faine. Personal însă, mă încearcă așa un sentiment de mândrie față de colegii mei pentru nominalizarea #casastiti la categoria Utility, pentru Travelers of Bucharest la Special Projects și, nu în ultimul rând, pentru campania #sunaunblogger la Blogging Campaigns.

Îmi pun telefonul, laptopul, camera foto și bateriile externe la încărcat, ca să vă pot ține la curent vinerea viitoare cu privire la ce se întâmplă la Webstock. Dacă nu v-ați înscris încă (deși nu înțeleg de ce n-ați fi făcut-o), mai puteți solicita o invitație până luni, 28 septembrie. Apoi, știți voi, readucem la viață Twitter-ul cu hashtagul #webstockro, punem poze multe pe Instagram, articole cu impresii pe bloguri, toate cele. Ne vedem pe 2 octombrie!

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.