Malaezu.ro

Întâmplări din Matrix în Camera Artistului, la Misterium 52

Am intrat azi din greșeală pe site-ul facultății; am vrut să scriu flashscore în bara de căutare și m-a dus pe fjsc.unibuc.ro. Am văzut acolo că, felicitări, azi e începutul sesiunii de vară! Stai, ce? A început sesiunea? Așa se pare, iar cu fiecare zi care trece eu în loc să mai bifez încă o carte citită pentru examene, îmi completez seria de escape room-uri la care particip. Aseară, de exemplu, am fost undeva prin Centrul Vechi la Misterium 52 și m-am jucat în cele două camere ale lor: Camera Artistului și Matrix. Dacă ar fi să mă raportez la protagonistul filmului SF, aș zice că ne-o cam pus ceva probleme.

Clădirea de pe Ion Filitti nr. 6 vă va întâmpina cu un steag mare ce flutură denumirea escape-ului pe care urmează să îl încercați. Logo-ul de la Misterium 52 urmează să vă indice clar că sunteți pe drumul cel bun; mai aveți de urcat doar patru etaje. În rest, am fost întâmpinat de o gașcă foarte faină de mariachi vorbitori de portugheză, care erau super fascinați de ruinele din Centrul Vechi al Capitalei.

Despre Camera Artistului încep prin a spune că dacă nu vă grăbiți n-o s-o mai puteți vizita, căci urmează să se închidă. Asta nu pentru că n-ar fi avut succes, căci, vai, câtă lume i-a călcat pragul: undeva peste 300 de oameni și mai bine de 75 de echipe. Recordul camerei este de 33 de minute, însă dacă vă puneți ambiția acum, pe ultima sută de metri, îl puteți doborî.

În altă ordine de idei, camera îi faină, nu e greu de parcurs, ba aș spune chiar că e relaxantă pe alocuri; cu mici momente cheie în care vă veți ciocni neuronii în căutarea răspunsurilor dorite. Internet Explorers au evadat din cameră cu aproxmativ 17 minute înainte de final; ne-am descurcat binișor, se vede c-o început softul să se miște după cum vrem noi.

Cea de-a doua cameră de la Misterium 52 poartă numele faimosului film Matrix. Nu-i nevoie să fiți chiar atât de flexibili ca băieții din film și nici să îndoiți linguri precum Gog pentru a putea evada din cameră. Reformulez: pentru a putea evada dintr-o cameră cu 0,3% procentaj de reușită. Și-am fi crescut și noi procentul ăla aseară, dar planetele nu s-au aliniat așa cum a trebuit și-am fost atât de-aproape de o evadare pe cinste. Camera are un început greoi și alte câteva momente cheie, însă mie personal mi s-a părut de făcut.

Exploratorii internetului au fost de această dată în formula Ana, Alin, Emil, Șerban și aici-de-față-Malaez. Pentru a vă încerca și voi norocul în camerele de la Misterium 52 aveți aici o pagină cu prețurile iar aici una pentru rezervări.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

5 Comments

  1. liviu

    3 iunie 2015 - 12:32 am
    Răspunde

    Cum e Matrix??

    Am inteles ca cea mai grea camera?
    E ok ca logica? Sau e grea pentru ca e ilogica?
    Cum v-a parut?

    • Alexandru Ion

      3 iunie 2015 - 12:53 am
      Răspunde

      Am întâlnit şi mai grele; gen Bunker de la Trapped sau Secret Society de la The Codex. Dar, da, şi Matrix e greuţă, chiar dacă n-aş zice „cea mai grea”. Dacă vrei cu adevărat o cameră grea, dar logică, o poveste bine conturată, îţi sugerez Secret Society.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.