Malaezu.ro

Am stat de vorbă cu Yehuda Devir, creatorul seriei de ilustrații „One of those days”

Poate că numele lui Yehuda Devir nu-ți spune mare lucru, dar cu siguranță ilustrațiile pe care el le face alături de soția sa te-au făcut să zâmbești cel puțin o dată. La fel de sigur sunt că, indiferent în ce context le-ai văzut, ai zis că fix asta ți s-a întâmplat și ție; sau, mă rog, cel puțin că ai un prieten care-a pățit la fel.

Yehuda Devir și soția sa, Maya, sunt oamenii din spatele seriei „One of those days”, pe care o poți găsi atât pe site-ul lor personal, cât și pe pagina lor de Facebook. Cei doi au fost prezenți la East European Comic Con în urmă cu o lună, ocazie cu care i-am întrebat mai multe despre cum au reușit să facă un business dintr-un hobby și cum își găsesc inspirația pentru toate acele desene.

Alexandru Ion (Malaezu.ro): Cum a început seria „One of those days”? Poți să-mi povestești puțin despre momentul în care ai decis să faci astfel de ilustrații și cum ai reușit să-ți faci un brand din asta?

Yehuda Devir: Seria „One of those days” a început atunci când (eu și Maya) ne-am mutat la Tel Aviv și eram în căutarea unui apartament în care să locuim. Maya mi-a sugerat să fac o ilustrație haioasă prin care să-mi rog prietenii să mă ajute să găsesc un apartament drăguț; lucru foarte dificil în Tel Aviv. Ilustrațiile au atras atenția și simpatia multor oameni, astfel că acum am ajuns să publicăm câte una în fiecare săptămână.

AI: Bănuiesc că modul în care expui o parte din viața ta personală prin intermediul acestora îți influențează într-un fel sau altul relația pe care o ai cu Maya. Totodată tind să cred că ea este cel mai mare fan al tău în prezent. Totuși, există momente în care să vă certați din această cauză?

YD: Munca pe care o depunem pentru realizarea ilustrațiilor ne include pe amândoi, deci da: uneori nu suntem din prima de acord cu ce avem de făcut, dar până la final găsim o soluție de care să fim împreună mulțumiți. De obicei, atunci când ni se întâmplă ceva demn de-a putea fi povestit prin intermediul unei ilustrații gândim un concept și realizăm câteva sketchuri, manual sau digital. După aceea eu mă așez și mă apuc de treabă. Când termin. Maya completează totul cu sugestiile ei ce țin de culori, tipografie și așa mai departe.

AI: Aproape oricine se poate identifica în ilustrațiile voastre pentru că reprezintă secvențe pe care cu toții le-am trăit. Spune-mi dacă absolut toate au la bază viața voastră de cuplu sau dacă sunt și ilustrații care vin ca urmare a cererilor primite de la cei care vă urmăresc.

YD: Prima noastră regulă este aceea de a realiza doar ilustrații bazate pe întâmplări reale prin care am trecut noi doi. Asta e singura modalitate prin care putem menține autenticitatea ilustrațiilor.

AI: Social media a avut un impact important asupra carierei voastre. Care este strategia pe care o aplicați din acest punct de vedere?

YD: Social media reprezintă pentru noi doar un instrument prin care ne răspândim munca pentru ca aceasta să ajungă la cei ce ne urmăresc. Ilustrațiile pe care le facem sunt parte a seriei „One of those days”, care cuprinde mult mai mult decât publicarea săptămânală în mediul online.

AI: Proiectul tău de absolvire a Academiei de Arte și Design Bezalel a constat într-un mural uriaș în care ai prezentat 300 de secvențe și personaje din industria cinematografiei ultimului secol. Cum ți-a venit această idee?

YD: „Cinephile” este un mural de 11 metri lungime și 2 metri înălțime ce conține 300 dintre cele mai marcante personaje și momente ale industriei de film, petrecute între anii 1920 și 2016. Am crescut încă de mic cu industria de film americană, așadar ea reprezintă o sursă importantă de inspirație pentru munca pe care o fac.

Notă personală: Cinephile, proiectul la care face referire Yehuda Devir poate fi găsit aici.

AI: Care sunt următorii pași în cariera ta? Acum că ai publicat primul volum al colecției „One of those days” ți-ar plăcea să faci parte dintr-un univers precum cele create de Marvel sau DC Comics sau ai deja alte planuri?

YD: Cerul e limita pentru mine și Maya. Suntem întotdeauna deschiși pentru noi propuneri interesante.

Foto: facebook.com/JudeDevir/

Tagged in:
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.