Malaezu.ro

Cum e noul Jameson Caskmates, un whiskey maturat în butoaie de bere

Am ridicat nu doar o sprânceană, ci chiar două când am aflat că se lansează pe piață un sortiment de whiskey „cu bere”; am băgat ghilimelele alea acolo că el nu-i de fapt whiskey cu bere, ci whiskey maturat în butoaie de bere. Își zice Jameson Caskmates și e una dintre cele mai interesante și dubioase combinații pe care le-am încercat vreodată.

Întâi de toate câteva detalii tehnice. Jameson Caskmates este cel mai nou produs din portofoliul Pernod Ricard România și are la bază un proces de triplă distilare; pentru obținerea gustului final s-au mai adăugat note de butterscotch, cafea, ciocolată cu lapte şi iz de hamei, printr-un proces de maturare timp de șase luni în butoaie de bere stout.

Jameson Caskmates se poate consuma în mai multe feluri. Îl poți servi simplu, cu trei cuburi de gheață pentru a pune în evidență notele de butterscotch, cafea, ciocolată cu lapte şi hamei. Îl poți face cocktail cu bere pentru un gust mai complex; în general cu bere craft, lichior și suc de grapefruit. N-am încercat combinația, sună interesant. Sau îl poți servi alături de un pahar de bere, sub formă de shot, pentru a căpăta un gust ușor amar și dulce în același timp.

În ultima variantă l-am consumat și eu. E destul de tare pentru gustul meu pentru a-l servi sec, așa că am preferat să-l „sting” cu niște bere brună de la Zăganu. Repet, e o combinație super dubioasă, dar a reușit să-mi atragă și mai apoi să-mi păstreze atenția. Am înțeles că gustul ar ieși și mai bine în evidență cu o nefiltrată, tot de la Zăganu, dar nu am verificat personal; încă.

Oricum ideea de a aduce împreună două dintre cele mai populare băuturi în rândul bărbaților, dar care nu prea interacționau niciodată e una care să te facă să descoperi gustul Jameson Caskmates doar din curiozitate. Plus că, până la gust are un miros demențial, aș putea sta într-o încăpere învăluită de mirosul ăla și cred c-aș fi cel mai fericit om din lume.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.