Malaezu.ro

Cinci jocuri pentru smartphone ce au la bază branduri de succes

În ultima vreme mi-am instalat tot felul de jocuri pe telefon, majoritatea nu rezistă mai mult de 10 minute, le încerc o dată și le șterg rapid. Sunt însă și unele pe care le las acolo ca să am ce face când (dintr-un motiv sau altul) stau degeaba. Nu le joc constant, nu-s un heavy user de așa ceva, dar asta nu înseamnă că nu-mi plac. În sensul ăsta am făcut o selecție de jocuri care au în spate niște nume de care sigur ai auzit. Toate se joacă online și sunt destul de complexe, adică nu-s de tipul Candy Crush, să potrivești niște culori sau mai știu eu ce.

 

1. Marvel: Contest of Champions

Jocul ăsta făcut de Marvel e unul dintre preferatele mele, iar dacă ești fan al personajelor sigur o să te prindă și pe tine. Are la bază un sistem de combat 1v1 în care toți eroii și antagoniștii Marvel se confruntă între ei, sunt împărțiți pe mai multe clase, fiecare cu avantaje și dezavantaje asupra celorlalte. Partea cea mai mișto e că jocul vine la pachet cu marketingul filmelor din MCU și mai mereu are evenimente speciale și personaje noi de deblocat. În perioada asta sunt tot felul de questuri tematice cu Black Panther, că se apropie lansarea producției, mai înainte au fost cu Thor și cu Spider-Man. Pentru descărcat găsești aici variantele de Android și iOS.

2. Injustice: Gods Among Us

Injustice e echivalentul jocului anterior, doar că produs de competiție, de cei de la DC Comics. Adică se întâmplă cam aceleași lucruri, doar că personajele sunt cele din benzile desenate DC și probabil c-o să-ți atragă atenția în mod deosebit dacă îl apreciezi mai tare pe Batman decât pe Iron Man. O altă diferență ar fi că aici sistemul de battle e de 3v3, iar spre deosebire de Contest of Champions (și asta e doar părerea mea) mi se pare mult mai greu să avansezi și să deblochezi personaje noi. Dacă vrei să-l încerci ai aici variantele de Android și iOS.

3. Star Wars: Galaxy of Heroes

Al treilea joc al seriei ăsteia e dedicat fanilor Star Wars. Galaxy of Heroes e unul dintre cele mai reușite jocuri de mobil ale francizei, vine cu o grămadă de opțiuni și fire narative. Personajele sunt împărțite în Light și Dark Side, fiecare cu propriile misiuni. După părerea mea mecanismul de deblocare a eroilor Star Wars e cel mai eficient, practic în misiuni colectezi niște carduri, iar odată ce atingi numărul necesar ai făcut rost de personajul respectiv sau l-ai evoluat, dacă îl ai deja. Pe lângă asta le poți customiza pe toate cu arme sau alte accesorii, iar jocul vine inclusiv cu un modul de lupte cu nave spațiale, de la un nivel în sus. De descărcat aici pentru Android și iOS.

4. Yu-Gi-Oh! Duel Links

Yu-Gi-Oh! e probabil cel mai cunoscut anime din istorie, cred că-i mai celebru decât seria Dragon Ball; cu siguranță e cel mai cunoscut joc de cărți și cel de la care a pornit nebunia duelurilor cu monștri sau alte creaturi fantastice. A intrat târziu pe piața jocurilor de smartphone, abia anul trecut a venit cu un titlu concret, însă Duel Links e unul dintre jocurile cu rata de dependență cea mai mare dintre toate cele jucate de mine. Cei de la Konami adaugă periodic noi baze de date cu cărți, în prezent există atâtea tipuri de pachete pe care ți le poți construi și strategii la care poți apela încât să nu te poți plictisi. Vine cu un modul multiplayer, dar și cu un storyline în care deblochezi personajele din anime și participi la evenimente speciale. Linkurile pentru descărcare sunt aici pentru Android și aici pentru iOS.

5. Pokemon GO

Mai joacă cineva Pokemon GO sau s-a dus isteria din urmă cu doi ani, când a fost lansat? Am scris mai pe larg despre el aici, însă cum ăla e un articol mai vechi e bine de știut că de-atunci s-au schimbat o grămadă de lucruri. Cel mai important de menționat e faptul că s-au adăugat încă două generații de pokemoni, acum apar ținând cont inclusiv de vremea de afară, și se fac constant tot felul de evenimente speciale pentru a prinde pokemoni legendari. Au rezolvat și din problemele cu consumul excesiv al bateriei, dar nu te aștepta să fie chiar ceva light în sensul ăsta, că totuși e un joc bazat pe realitate augmentată. Dacă ești nostalgic îl poți descărca de aici pentru Android și iOS.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.