Malaezu.ro

John Turturro şi Woody Allen te învaţă cum poţi fi un „Gigolo de Ocazie”

Prima oară când am văzut afişul pentru Fading Gigolo am rămas impresionat de combinaţia de actori pe care acesta îi reunea. Actori care, separat, au jucat rolul măreţe, sunt puşi laolaltă în cel mai recent film semnat John Turturro: Woody Allen, Sharon Stone, Vanessa Paradis, Sofia Vergara şi regizorul însuşi. Împreună, ei aduc pe marile ecrane una dintre cele mai emoţionante comedii ale anului.

Gigolo de Ocazie spune povestea unei meserii ridicate la rang de artă de către un personaj pe cât de sensibil pe atât de comic. Fioravante (John Turturro) este un personaj trecut de prima tinereţe, nu prea chipeş, timid şi deseori nesigur pe el. Partenerul său, Murray (Woody Allen) este bibliotecarul nevoit să-şi închidă afacerea, este idealistul echipei, iar în acelaşi timp este şi.. peşte; de ocazie.

Mirajul banilor ia naştere în mintea lui Murray atunci când aude o conversaţie între două femei ce doresc să încerce un menage-a-trois. În căutarea unui partener pentru micuţa lor fantezie şi dornice să cotizeze pe măsură pentru abilităţile viitorului Don Juan, doamnelor le este propus chiar Fioravante. Ezitant la început, noul gigolo de ocazie devine treptat un adevărat brand local, fiind cooptat de noi femei, recunoscut pentru plăcerile pe care le oferă. Farmecul lui Fioravante este dat de stângăcia cu care acesta îşi oferă cuvintele frumoase femeilor, tocmai acest fapt scoţându-l în evidenţă faţă de restul bărbaţilor din peisajul american. După cum îl caracterizează Sharon Stone, Fioravante este ca ciocolata: cu cât mănânci mai mult, cu atât îţi doreşti mai mult!

Un alt plan al filmului ne spune povestea evreilor din Brooklyn, cartierul unde viaţa nu a fost niciodată simplă. Latura emoţionantă a producţiei lui Turturro ne-o dezvăluie pe Avigal (Vanessa Paradis) o evreică văduvă, a cărei viaţă este blocată de legile comunităţii sale. Dorită de mulţi evrei pentru frumuseţea şi simplitatea cu care se afişează, Avigal se apropie de Murray şi de Fioravante, în preajma căruia învaţă din nou să zâmbească.

Fading Gigolo reprezintă atât alegerea unei seri petrecută alături de persoana iubită, o escapadă cu fetele sau o ieşire cu băieţii. Sex-appealul lui Turturro, carisma lui Allen, inocenţa Vanessei Paradis şi formele Sofiei Vergara formează combinaţia letală pe care orice cinefil (dar nu numai) şi-ar dori să o deguste. Plus o coloană sonoră extraordinar de bine aleasă, de unde amintesc melodii precum Just a gigolo (Louis Prima) sau Sway (Dean Martin).

Adus în România de către Ro Image 2000Gigolo de Ocazie poate fi văzut în cinematografele din toată ţara începând de vineri, 2 mai şi reprezintă, zic eu, cea mai bună alegere pentru această perioadă a anului. Trailerul subtitrat în română îl găsiţi doar puţin mai jos!

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.