Malaezu.ro

Am văzut John Wick: Parabellum, un film cu 167 de crime

Poți spune multe despre seria John Wick, dar nu că i-ar lipsi acțiunea. Practic filmul ăsta a făcut populare secvențele alea de bătaie de tip „hallway fight scene”, în care protagonistul are de traversat un culoar lung în care tot apar adversari pe care-i bate cu toate mijloacele posibile: pumni, picioare, arte marțiale, cuțite, pistoale, obiecte de uz caznic, tot. Ulterior ai mai văzut o scenă d-asta în Daredevil, apoi mai toate producțiile de acțiune au început să le folosească.

Din punctul ăsta de vedere John Wick: Parabellum, al treilea capitol al seriei, e fix la fel; ceea ce înseamnă că e ce trebuie. Altfel, cred că-n filmul ăsta mor mai mulți oameni decât în tot sezonul final al Game of Thrones și, cu siguranță, mult mai mulți decât în primele două filme ale seriei.

Dar hai s-o luăm pe rând. În primul John Wick sunt uciși 91 de oameni: 73 sunt împușcați, 6 mor de lama unui cuțit sau a unei săbii, iar 12 din alte cauze asupra cărora n-o să dezbat prea mult. În al doilea John Wick mor 119, deci ceva mai mulți ca-n primul: dintre ăștia 110 sunt împușcați, 2 sunt înjunghiați și 7 au în spate alte cauze, cum ar fi sufocarea sau niște gâturi și coloane vertebrale rupte. Există inclusiv un kill counter pe Youtube care ia la rând fiecare persoană omorâtă de Keanu Reeves.

În Parabellum sunt nu mai puțin de 124 de oameni care mor împușcați. O sută douăzeci și patru. Ce-i drept că mai e și Halle Berry care trage în ei, nu doar Keanu Reeves. 32 sunt uciși de cuțite și săbii, 3 sunt mușcați de câini, 3 sunt călcați de cai, unul e omorât cu o carte (serios, îi dă John cu cartea aia peste gât până i-l face bucăți), câțiva suferă accidente rutiere, iar unul moare după ce primește un topor în cap. În total sunt 167.

Altfel spus, filmul e bun. E ok. Sunt două ore și zece minute de bătaie, e fix la fel ca celelalte două, n-aduce nimic nou. Dar dacă ți-au plăcut alea o să-ți placă și ăsta. Dacă vrei scenarii complexe poți relua primele 4 sezoane din Game of Thrones, alea din vremea în care se ocupa George R.R. Martin de el.

Eu nu-s neapărat fanul genului ăsta de entertainment. Mi-a plăcut mult primul film și îndrăznesc să spun că a revitalizat și schimbat direcția filmelor de acțiune. Al doilea nu m-a impresionat, mai mult, acum am senzația că singurul lui scop a fost să facă legătura între primul și cel de-al treilea film din serie. Parabellum e, din punctul meu de vedere, mult peste Chapter 2 și mult sub Chapter 1.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.