Am văzut Justice League. Vreau să înțelegi încă din start că așteptările mele față de filmul ăsta au fost mai joase decât nivelul la care a fost îngropat Superman; în contextul ăsta ceea ce a ieșit e chiar mult mai decent decât m-aș fi așteptat, dar să nu-ți faci iluzii cum c-ar fi vreo capodoperă. Universul DC e încă la galaxii distanță de ce face Marvel, chiar dacă încearcă să copieze din ce în ce mai mult stilul rivalilor în ultima vreme.
În altă ordine de idei am găsit trei lucruri pe care Justice League chiar le-a nimerit ok și alte trei rateuri de zile mari. Citește-le întâi pe-astea, iar la final poți vedea și concluziile cu care am venit.
1. Le-a ieșit: coloana sonoră. E bună de tot, cred că-i cel mai bun aspect al filmului. La început poți asculta piesa asta care sigur o să-ți rămână pe repeat în playlist o perioadă și poți crede pentru câteva secunde că urmează să urmărești un film bun. Mai e și coverul ăsta după Come Together de la Beatles pe care cred că-l știi din trailer, foarte bun și el, și mi-au plăcut c-au băgat main theme-ul lui Batman.
2. Au greșit: aproape toate personajele. Aquaman și Cyborg mi s-au părut atât de în plus și fără nicio legătură cu varianta lor din benzile desenate, incredibil. Păi Aquaman, săracul, e în comic books un prinț blond, d-ăla de dă sirenele pe spate, ăștia l-au transformat în varianta bețivană a lui Khal Drogo. Alfred și Jim Gordon, care ar fi putut fi niște personaje secundare mișto, apar împreună la fel de mult ca un om de la curățenie care moare în prima parte a filmului. Cu toate astea am zis „aproape toate personajele” pentru că…
3. Le-a ieșit: The Flash / Barry Allen. Chiar mi-a plăcut ce-au făcut cu el, are umor, deși de multe ori glumele lui sunt forțate de niște scenariști care au văzut ei la Marvel că așa se face. Se simte faptul că au aruncat în joc niște eroi fără un backstory, însă la Flash măcar au reușit să îmi trezească interesul pentru Flashpoint, filmul dedicat eroului în cauză. Dacă n-ar fi avut scântei albastre sărind din el și atunci când respiră și i-ar fi băgat nenorocita aia de dungă roșie care-l caracterizează ar fi fost ideal.
4. Au greșit: personajul negativ. Băi, nici Marvel nu excelează la capitolul ăsta, dar măcar ăia l-au avut pe Loki pentru primul Avengers. Aici e Steppenwolf, un extraterestru ce pare desenat în paint care are reputația unui distrugător de lumi, dar care a fost caftit în trecut de o alianță între amazoni, atlantidieni și oameni, iar acum vine să se răzbune pe ăștia. Și, evident, e bătut de o echipă Justice League formată cu două zile în urmă. Mi-era mie rușine de rușinea lui, jur. Mai amenințător e Broscoiul Kermit.
5. Le-a ieșit: atmosfera filmului. Se vede clar diferența între Justice League și Batman vs. Superman. Oamenii de la DC au renunțat la atmosfera aia super întunecată și seacă de parcă toate personajele din film suferă de o boală incurabilă și au adoptat un ton ceva mai light, cu niște glumițe și culori mai puternice. Încearcă să copieze Marvel, nu le iese, dar măcar se vede o schimbare, apreciez.
6. Au greșit: identitatea lui Batman. Cred că ăsta e cel mai enervant aspect al filmului, mai ales dacă știi măcar puțin despre istoria lui Batman. Bă, fix ăla e nucleul super-eroului, faptul că nu știe mai nimeni cine e el cu adevărat! Aici Bruce Wayne se plimbă pe stradă fluierând că poartă un costum de liliac, se duce la Aquaman și la Flash și le zice „salut, eu sunt Batman și am nevoie de voi”, oribil. Ca să nu mai zic că Cyborg află identitatea lui într-o seară pe canapea, dând un search pe motorul lui de căutare megaperformant și găsind o poză cu Batman fără mască. Înfiorător.
Cam asta ar fi, pe scurt. Filmul e departe de a fi unul bun, dar nici cel mai prost din curtea școlii nu e. Am râs de câteva ori, ceea ce e bine, însă povestea e sub orice critică, e fix aia din trailer, nu se întâmplă nimic altceva. Dacă alegi să-l vezi măcar bucură-te de un ecran mare, gen IMAX, care-ți oferă o experiență completă asupra sa. Mi-e frică să mă gândesc ce urmează să se aleagă de Universul Extins DC de-acum înainte, toți oamenii de acolo și-au pariat practic familiile pe reușita lui Justice League.
1 Comentariu
Raluca Jeflea
27 aprilie 2021 - 10:39 amCu Aquaman sunt total de acord !