Malaezu.ro

Kevin Spacey ar trebui studiat în școli

La mai multe discipline; omul e un etalon din multe puncte de vedere. De exemplu, Kevin Spacey ar trebui studiat în școlile și universitățile de teatru; pentru expresivitatea pe care o are și felul în care își lasă personajul să-și descopere gândurile. L-am descoperit abia în House of Cards, probabil ca trei sferturi din populația care are idee cine e. Deși îl mai văzusem înainte în alte filme, dar nu-l asociam cu nimic.

Aseară l-am revăzut în Nine Lives, un fel de comedie adresată posesorilor de pisici, cu niște inside jokes probabil destul de amuzante dacă ai pisică și știi contextul; eu n-am pisică. În fine, Kevin Spacey e protagonist aici, un magnat dedicat mult prea mult afacerilor sale și mult prea puțin familiei. Practic e tot un fel de Frank Underwood, doar că nu-i băgat în politică, ci în afaceri imobiliare.

Omul nu suportă pisicile, fi-sa îi cere o mâță cadou de ziua ei, el întârzie la petrecere și, ca să se revanșeze, în cel mai mare sictir posibil îi cumpără o patrupedă. Doar că-i lovit de fulger, intră în comă și spiritul său ajunge în trupul pisicii. Și aici se oprește singura parte logică a filmului (pe cât de logic poate fi că tipul face schimb de corpuri cu o felină).

Revenind. Vocea lui Kevin Spacey e practic singurul lucru care poate ridica filmul pentru că e atât de expresivă încât aproape că te face să empatizezi cu pisica; asta dacă n-ar fi atât de multe scene duse la extrem. Omul ar trebui să fie obiect de studiu atunci când vine vorba de public speaking, că de la asta pornisem. Are niște monologuri foarte mișto, însă cel mai tare lucru e felul în care le spune. Modul ăla sec și apăsat în care zice „I hate cats” are puterea de a convinge lumea că pisicile sunt o amenințare teroristă ce trebuie înlăturată.

În rest, eu nu am reușit să înțeleg ce fel de familie e aia care, atunci când bărbatul ăla era în comă în spital și adversarii lui nu știau cum să-l deconecteze de la aparate mai repede, încearcă să îmblânzească o pisică sălbatică și se joacă cu dânsa de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar posibil ca pisicile să aibă efectul ăsta asupra rasei umane; eu n-am una în grijă, d-aia zic. Tot ce mai lipsea erau râsete pe fundal.

Dacă vreți să-l auziți pe Kevin Spacey mieunând pe marele ecran, filmul apare pe 26 august, distribuit de Ro Image. Cu trailer mai jos.

(Sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Simina

    26 august 2016 - 10:46 am
    Răspunde

    Da. Si pe mine m-a impresionat, daca pot spune asa, ce capacitate are Kevin. House of cards este filmul care il va consacra. E genial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.