Malaezu.ro

Kickstarter a lansat funcția de live video pentru promovarea campaniilor de crowdfunding

Ieri, pe 1 noiembrie cei de la Kickstarter au anunțat că introduc funcția de live video pentru cei care au campanii active la ei pe site. Pentru cine nu știe, Kickstarter e site-ul ăla unde lumea crează campanii de crowdfunging, încercând să strângă banii necesari pentru a-și lansa proiectul mult dorit. Unele campanii au succes, precum cea a jocului Bears vs Babies, în timp ce altele nu reușesc să-și atingă targetul.

Pe scurt, ce-au făcut cei de acolo: au introdus începând de luna asta funcția de live video ca o modalitate nouă de promovare a campaniilor utilizatorilor, dar și pentru a crea o conexiune mai stabilă între aceștia și cei care oferă bani pentru a-i sprijini. Toată treaba asta funcționează fix la fel ca pe Facebook: comunitatea online urmărește live-ul și poate comenta, interacționa cu cei din spatele camerelor, dar și vedea câți oameni urmăresc un video.

O diferență importantă între Kickstarter și Facebook din punctul ăsta de vedere e că aici live-urile pot fi programate din timp. Pe pagina live.kickstarter.com/explore puteți vedea ce live-uri urmează să aibă loc în ziua respectivă sau în următoarele, pentru a ști când să vă conectați alături de cei pe care vreți să-i urmăriți. De asemenea există și un buton de subscribe care vă permite să vă abonați la live-ul respectiv pentru a fi notificați atunci când începe.

Din ce-am văzut eu majoritatea live-urilor sunt de tip Q&A; unele sunt efectiv pentru a anunța o campanie sau un update la o campanie deja existentă, altele sunt behind the scenes sau clipuri în care produsul promovat este testat de creatorul său. În rest mi-au mai atras atenția un Meet and Greet cu castul unui film și o sesiune de muzică live pentru un proiect muzical.

Sincer, nu m-aș fi gândit niciodată să combin cele două elemente, live video și crowdfunding, însă acum că stau și privesc puțin către toată povestea asta realizez c-ar putea chiar să iasă ceva fain. În special pentru că pe Kickstarter e mai ușor de controlat conținutul video, fie el și live, din simplul motiv că e nișat pe un proiect anume și nu poate intra orice elev care fumează în timpul orelor la școală.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.