Malaezu.ro

Legacies, serialul care continuă povestea din The Vampire Diaries și The Originals va avea premiera în toamnă

Trăim vremuri în care ideea de „shared universe” pare a fi elementul cheie atât în cinematografie, cât și pe micul ecran. Probabil cel mai mare univers de genul ăsta e cel făcut de Marvel prin MCU, dar să nu uităm că tot Marvel mai are o fir narativ paralel și independent prin Spider-Verse, cu filme și personaje ce aparțin studiourilor Sony. DC Comics are DCEU pe marele ecran și seria Arrowverse produsă de CW.

Tot CW a creat și lumea asta a supernaturalului prin 2009, odată cu debutul serialului The Vampire Diaries, iar contrar tuturor așteptărilor nu, Supernatural nu face parte din ea. După patru sezoane pline de triunghiuri amoroase între personaje cu colți și vrăjitoare a apărut spin-offul intitulat The Originals, iar apoi, preț de patru ani cele două producții au mers cap la cap. Serialul-mamă și-a încheiat pledoaria în vara lui 2017, în timp ce cel de-al doilea avea să ducă povestea mai departe încă un an.

Practic The Originals urmează să ia sfârșit odată cu cel de-al cincilea sezon în acest an. Între timp a devenit mult mai apreciat ca primul pentru că a lăsat în urmă latura de teen drama care venea la pachet cu TVD preț de opt sezoane în favoarea unei abordări ceva mai mature, ușor atipic pentru ce face CW dacă mă întrebi pe mine. Evident că vorbim în continuare de un serial cu vampiri, vârcolaci și vrăjitoare, deci nu te aștepta ca vreun personaj să rămână vreodată mort. Dar nu asta e ideea.

A trecut aproape un deceniu în care personajele astea s-au tot dezvoltat, iar cel mai probabil cei de la CW au zis c-ar fi păcat ca ele să dispară fix după zece ani, ca-n Infinity War. Așa c-au anunțat Legacies, un serial cu elemente comune atât în The Vampire Diaries, cât și în The Originals, un fel de spin-off la spin-off. Nu știu dac-ai urmărit toate cele (8+5…) 13 sezoane dinainte de Legacies ca să fii la curent cu evenimentele de-acolo, așa că încerc eu să te lămuresc cum stă treaba pe scurt.

După foarte multă dramă deloc necesară Caroline și Alaric, două dintre personajele seriei TVD au decis să pună bazele unei școli pentru copiii cu origini supernaturale, asta pentru că, na, și ei aveau două fete gemene care făceau parte din categoria asta. Un fel de Hogwarts; sau de Institutul Xavier pentru mutanți; doar că fără mutanți și baghete magice, ci cu vampiri, vrăjitori, vârcolaci, hibrizi și alte tipologii supernaturale la care sigur nu te poți gândi acum, dar pe care le vei vedea la un moment dat în serial.

De partea cealaltă Klaus și Hayley au avut și ei un copil pe care l-au trimis tot la școala aia, iar de-aici lucrurile se intersectează. După cum probabil că ți-ai dat seama până acum Legacies va fi un serial despre viețile și problemele adolescenților cu abilități din sfera asta, în care personaj central va fi Hope, fata despre care ziceam mai sus.

Pe lângă ea, cel de-al doilea actor care-și va relua rolul este Matt Davis (Alaric). În rest distribuția va fi nouă: Aria Shahghasemi, Quincy Fouse, Kaylee Bryant și Jenny Boyd printre alții. CW a anunțat deja calendarul pentru toamnă, iar Legaciez va fi difuzat săptămânal în zilele de joi. În prezent Netflix oferă în România acces la The Vampire Diaries și The Originals, ăsta din urmă fiind difuzat chiar în dimineața de după lansarea din State. Deși nu-i nimic oficial în acest sens, probabil că Legacies va fi adus la rândul său în platformă pentru a putea fi urmărit și la noi.

Update 11.09.18: Legacies a primit traducerea oficială Moșteniri și va fi disponibil pe HBO GO începând cu 26 octombrie.

Tagged in:
Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

14 Comments

 1. Maria

  22 iulie 2018 - 7:03 am
  Răspunde

  Părerea mea e ca strica povestea cu un alt spin off, ma aștept sa moara Klaus din moment ce nu va apărea în legacies.

  • Teo

   27 iulie 2018 - 10:57 am
   Răspunde

   Abia aștept să îl văd am fost mare fan tvd și The originals ai pentru Maria dacă ar fi murit Klaus arin toți vampirii descendenți din el ar fi murit

   • Andreea

    3 august 2018 - 4:21 pm
    Răspunde

    Ba nu ar fi murit vampiri descendenți din el fiindca si a rupt legatura in the originals .Nu prea ai fost atent/ă

 2. Teodora

  5 septembrie 2018 - 12:51 pm
  Răspunde

  Oare știe cineva când o să apare LEGACIES ?

  • Alexandru Ion

   5 septembrie 2018 - 9:29 pm
   Răspunde

   Debutează pe 25 octombrie. 😀

   • Bardos Mariana Camelia

    10 ianuarie 2020 - 10:33 am
    Răspunde

    A apărut deja pe HBO go

 3. marco

  8 decembrie 2018 - 6:54 pm
  Răspunde

  Dap deci Caroline nu va aparea in primul sezon clar,eram mare fan Caroline era genul de lovable bitch with a kind heart gen nu a facut rau nimanui super trendy mereu,cool,
  amuzanta ma astept sa o vad din sezonul 2 inapoi

 4. Paul

  24 februarie 2019 - 4:14 pm
  Răspunde

  Salut, oare pe netflix cand o sa apara ?

  • Alexandru Ion

   24 februarie 2019 - 4:26 pm
   Răspunde

   Sunt șanse foarte mici să apară pe Netflix, având în vedere că e licențiat de HBO. Nu cred să se întâmple asta prea curând.

   • Diana Bugan

    30 iulie 2019 - 7:52 pm
    Răspunde

    Klaus nu va aparea deloc in Legacies? (Inca nu am vazut serialul si sunt cu sufletul la gura daca Klaus o sa apara in el)

 5. Gabriela

  19 aprilie 2019 - 12:40 pm
  Răspunde

  Nu știți când apare sezonul 2 din Legacies?

  • Alexandru Ion

   19 aprilie 2019 - 3:34 pm
   Răspunde

   Sezonul 2 a fost confirmat oficial, însă nu are anunțată o dată oficială de lansare momentan.

 6. Giorgiana

  14 septembrie 2019 - 9:46 pm
  Răspunde

  Nu se știe nici acum când va apărea sezonul 2?

  • Alexandru Ion

   15 septembrie 2019 - 11:24 am
   Răspunde

   Primul episod al sezonului 2 apare pe 10 octombrie în State, probabil pe 11 octombrie în România. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.