Malaezu.ro

„Love by Design”, debutul cinematografic al Giuliei Nahmany, un adevărat succes

Coproducţia româno-americană ce marchează debutul cinematografic al Giuliei Nahmany aduce pe marile ecrane o serie de actori, români ori străini, excepţionali, nişte cadre de senzaţie din inima Sighişoarei, o poveste conturată impecabil şi o dovadă clară că cinematografia românească, fie ea şi în parteneriat cu ofertele de prin State, poate face mai mult decât un film cu şi despre comunişti. 

Filmat aproape integral în România, Love by Design oferă publicului său imagini senzaţionale, imagini reale despre România noastră frumoasă. Cadrele luate atât în Bucureşti (la Palatul Bragadiru sau la Teatrul Bulandra) cât şi în inima Transilvaniei (Sighişoara, Saschiz şi Biertan) prezintă deopotrivă străinilor şi românilor o mică parte din această Românie pe care mulţi dintre noi o critică; o Românie pe care echipa ce a lucrat la acest film, iar apoi publicul privitor, o va descoperi cu totul altfel.

Producţia reuneşte nume importante ale cinematografiei internaţionale cu talentul şi iscusinţa de care dă dovadă tabăra românească. Danielle (Giulia Nahmany) se vede nevoită să părăsească Statele Unite şi să revină în România, la casa părintească, după ce şefa sa, Vivien (Jane Seymour), o concediază din postul de fashion editor al revistei de modă Beguille. Pe plaiurile mioritice, Danielle îşi revede mama (Manuela Ciucur) şi pe Sophia (Ela Prodan), alături de care îşi începe o nouă viaţă. Revenirea la tradiţia şi cultura românească, la dimineţile în care trebuie să mulgi o capră şi la nopţile pierdute într-o cârciumă locală o fac pe Danielle să conştientizeze un adevăr pe care mulţi dintre noi refuză să îl accepte: visul american e nimic în comparaţie cu realitatea românească.

Prinţul din poveste ce îşi face apariţia în viaţa frumoasei românce posedă un accent britanic fascinant, un şarm aparte şi un zâmbet năucitor. Adrian (David Oakes) este un britanic în Transilvania ce se îndrăgosteşte de o româncă venită din inima New York-ului; ce poate fi mai frumos? Povestea ce se naşte în jurul celor doi îmbină principalele ingrediente ale filmului, Dragoste şi Design. Atunci când Danielle îi creează Sophiei o rochie pentru o ocazie specială, cariera ei în modă pare că s-a relansat peste noapte. O simplă joacă devine o colecţie impresionantă de modă bazată pe folclorul românesc, pregătită să dea pe spate trendurile impuse de peste Ocean.

Comedia romantică Love by Design impresionează la capitolele poveste, distribuţie şi imagine. Promovează o Românie în care eu încă mai credeam şi pe care mă bucur să o redescopăr, evidenţiază talentul actorilor autohtoni, care se fac remarcaţi chiar de lângă nume importante din occident şi aduce o poveste motivaţională despre visul ce poate deveni realitate dacă ai puţină ambiţie şi te încăpăţânezi să-l urmezi până la capăt. CineForum aduce debutul Giuliei Nahmany pe marile ecrane din România începând cu 31 octombrie. Mai jos aveţi şi trailerul.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.