Malaezu.ro

Luptă „Pe viaţă şi pe moarte” în cel mai recent film cu Sean Penn

Jim Terrier află pe propria piele că oricât de mult ai încerca nu poţi scăpa de trecut; mai ales când la mijloc sunt prinse mai multe decizii proaste şi câteva vieţi nevinovate curmate. Fostul soldat al Forţelor Speciale e pregătit să-şi ia viaţa de la capăt, însă urmările unei misiuni mai vechi par a vrea să se răzbune. În noul său film Sean Penn trebuie să se lupte nu numai cu oamenii care vor să îl ucidă ci şi cu propriii demoni, într-o luptă pe viaţă şi pe moarte despre un viitor decis de trecut.

În 2006 atât continentul african cât şi restul lumii îşi concentrau atenţia asupra Republicii Democrate Congo, acolo unde revoltele de stradă şi haosul ce acoperea întregul stat aduceau foarte mult a anarhie. Cei care profitau de toată incertitudinea locală erau marii investitori care, folosindu-se de acoperirea criminalităţii congoleze exploatau minereuri preţioase pe care le vindeau apoi cu preţuri enorme.

O decizie controversată a guvernului congolez îl face pe ministrul minelor ţinta unui asasinat nemilos. Cel care a apăsat pe trăgaci a fost nimeni altul decât Jim Terrier (Sean Penn), omul desemnat de Forţele Speciale să îl ucidă pe politician. La ordinele lui Felix (Javier Bardem), Jim părăseşte ţara şi îi lasă în urmă atât pe colegii săi cât şi pe iubia Annie (Jasmine Trinca).

Opt ani mai târziu, fostul soldat se află tot în Congo, acolo unde însă încearcă să îşi reabiliteze numele ajutând un ONG. Jim Terrier devine ţinta unui atac atunci când o bandă de africani încearcă să îl ucidă. Întors în Europa, mai întâi la Londra şi apoi în Barcelona, americanul încearcă să descopere complotul care are ca premiu final capul său.

Foştii săi parteneri, Felix şi Cox (Mark Rylance) par a şti mai multe decât lasă să se vadă, însă se folosesc de noile lor vieţi pentru a acoperi faptele reprobabile din trecut cu o indiferenţă dăunătoare. Încercarea sa de a afla adevărul îi aduce în faţa ochilor demoni ai trecutului la care nu s-ar fi aşteptat: Jim o găseşte pe Annie în braţele fostului său coleg Felix, şi descoperă că suferă de sindromul stresului post-traumatic.

Atunci când trecutul pare mai puternic decât viitorul, tot ce-i mai rămâne de făcut lui Jim Terrier este să înveţe să-l înfrunte. Atunci când prietenii îţi devin duşmani ai nevoie de toate resursele pentru a le putea face faţă, iar lupta lui Jim, atât cu un sistem bolnav, caractere susceptibile, dar şi cu proprii demoni, se dovedeşte a fi una pe viaţă şi pe moarte.

The Gunman: pe viaţă şi pe moarte este un film exact pe gustul acelora care apreciază acţiunea, violenţa, intrigile şi exploziile. Este un film de acţiune pură, în care Sean Penn duce cu succes până la capăt un rol nou pentru el. În cinematografele din România intră începând de vineri, 20 martie, distribuit de Ro Image.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.