Malaezu.ro

M-am „dat” în noul 4DX din MegaMall

Fus-am aseară la deschiderea oficială a Cinema City Mega Mall, aici aproape, la capătul lumii, în Pantelimon. Am păţit destule, şi credeţi-mă că atunci când zic păţit mă refer doar la întâmplări frumoase, informaţii noi şi extrem de interesante, o zguduială puternică, un recital Smiley şi vizionarea unui foarte, foarte bun film; despre care o să scriu în zilele ce urmează. Am urmărit o serie de trailere în noul format 4DX, într-o sală special amenajată, iar mai apoi am văzut şi un fragment de câteva minute din mult-lăudatul Mad Max: Drumul Furiei; în aceleaşi scaune tremurânde.

Aşadar, foarte pe scurt despre ce-am văzut ieri la 4DX: păi întâi, un trailer pentru Terminator: Genisys, cu multe împuşcături şi maşini care se tamponează (destul de sever, aş zice) şi pe care le simţi de pe scaunul ăla de-ţi vine să strigi mai uşor, nene! Apoi trailerul de la Jurassic World, ce m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva sunt dinozauri pe lângă mine; aşa de puternic le simţeam picioruşele lovind cu putere pământul. Ultimul trailer a fost cel de la Star Wars: The Force Awakens, care m-a cam dat peste cap. Apropo, dacă staţi şi clicăiţi fiecare titlu de film, aveţi şi trailerele respective; doar că-s 2D, nu 4DX.

Desigur, aşa cum am mai spus, după acestea am văzut şi o secvenţă din noul Mad Max, pe care-l puteţi viziona şi voi în 4DX dacă alegeţi să mergeţi în MegaMall. Şi, da, credeţi-mă că se simte diferenţa! Eu l-am văzut şi IMAX 3D înainte aşa că ştiu ce zic. Pe cât de tare am criticat mall-ul ăsta în ultima perioadă pentru dezordinea (şi-s blând acum) pe care a creat-o, mă simt obligat moral să recunosc acum că locaţia şi cinematografele Cinema City sunt cam cele mai bune din ţară; chiar dacă nu au şi IMAX.

Şi-acum să vă las cu câteva date despre noul 4DX: are, logic, scaune ce se mişcă în toate (aţi înţeles că toate, da?) direcţiile; elementele vizuale şi sonore sunt completate de cele tactile (vânt, aburi, ploaie şi fulgere); experienţa 4DX e însoţită de mirosuri specifice şi elemente specifice (gen baloanele de săpun, wtf!).

Poate că suntem noi, românii, ceva mai în urmă, poate că-i greşit să mă entuziasmez eu de la aşa ceva, dar vă spun că experienţa unui 4DX chiar merită! Nu ştiu dacă pentru două ore, nu ştiu dacă pentru orice film, nu ştiu cât vor afecta efectele 4DX povestea propriu-zisă a filmelor, însă măcar o dată tot trebuie să vezi cum e! Şi chiar dacă n-am stat două ore pe scaunul ăla cu tremurici de-mi respira în ceafă ca Vader, sunt convins c-o să apuc să văd într-o zi şi un film cap-coadă în formatul ăsta. Şi-o să vă mai povestesc şi-atunci care-s diferenţele!

Apropo: să nu mâncaţi înainte! Sau în timpul filmelor 4DX! Sau după ele! Şi să nu vă aşezaţi lângă oameni care vor să mănânce (bine, ştiu că nu depinde de voi asta, dar am ţinut să precizez)!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.