Malaezu.ro

M-am jucat cu Bucharest City App, noua aplicație dedicată capitalei României

Când am descoperit proiectul Travelers of Bucharest, nu doar c-am fost impresionat de ideea în sine, dar mi-a plăcut mult și modul în care a fost aplicată. La fel și când ideea a continuat sub forma ghidului orașului, pe care mi l-am downloadat rapid. Da, eu: bucureștean.

În special noi, cei din Capitală avem nevoie de ceva de genul, pentru că habar nu avem ce ne înconjoară. Mereu spunem că un obiectiv turistic, un parc sau o cafenea vor fi mereu aici pentru noi, nu ne agităm să descoperim locuri noi pentru că ne gândim că vom da peste ele întâmplător. Apoi ajungem în punctul ăla în care ne întrebăm unde mai ieșim și ce mai putem face prin oraș.

Mărturisesc că atunci când am aflat de la Dragoș că tot proiectul ăsta continuă sub forma unei aplicații de mobile am avut un zâmbet d-ăla lung pe față. Pentru că mi-am amintit instant de niște momente în care ieșeam cu ai mei (colegi) de la facultate întrebându-ne unde să mergem să bem ceva. „Stai, că scot telefonul și mă uit pe Bucharest City App!” aș fi putut spune.

Mi-am descărcat aplicația (care e disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS) și m-am jucat puțin cu ea, să văd exact ce știe să facă și ce posibilități are. Am descoperit niște chestii foarte faine, începând de la faptul că îți poți face propriile tale colecții cu locurile din București, pe care să le ai aproape și să le verifici oricând dorești.

Mai jos sunt două screenshot-uri: primul este cu homepage-ul aplicației, în timp ce al doilea este profilul meu, la ora la care scriu articolul ăsta. Am dat follow, cum ar veni, unor locuri pe care le frecventez pentru a fi la curent cu evenimentele sau promoțiile pe care le au.

bucharest01

Pe lângă posibilitățile culinare – unde intră, desigur, și berea – Bucharest City App vine și cu o listă impresionantă de evenimente pe care urmează să le găzduiască orașul: de la piese de teatru până la concerte și spectacole de orice fel. Atunci când găsiți un eveniment care vă place îi puteți pune un reminder care vă va atenționa cu câteva zile sau ore înainte ca acesta să aibă loc.

bucharest02

Găsești acolo și principalele cinematografe din București (lanțul Cinema City), cu tot cu programul filmelor, prețul biletelor și câteva idei despre producția respectivă. Pagina fiecărui loc sau eveniment din oraș are o scurtă descriere a sa, plus cele mai importante informații (gen site, adresă sau orar).

bucharest03

Sunt multe alte chestii faine pe care le oferă aplicația: informații despre companiile aeriene, firmele de taxi, o hartă a metroului plus câteva rute pe care să le urmărești prin oraș. Dar cred că cel mai bine e să vă jucați voi singuri cu ea și să le descoperiți. Eu vă zic din perspectiva celui născut și crescut în București, omul care după 20 de ani de Capitală continuă să se minuneze cu privire la câte posibilități sunt în orașul ăsta și câte lucruri are de oferit.

bucharest04

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.