Malaezu.ro

A apărut prima #mancarecunotificare ce te anunță atunci când un produs trebuie pus la rece

Știi momentul ăla în care ești pregătit să te dedici unei sarcini, ți-ai setat feng shuiul corespunzător și ești gata să te concentrezi exclusiv pe ce ai de făcut? Iar apoi îți bipăie telefonul c-ai primit un mail, un mesaj pe Whatsapp sau un comentariu la ultima poză pe care ai pus-o pe Facebook. Și indiferent ce aveai de făcut zici „lasă, că mai poate aștepta 30 de secunde să verific”. Apoi, două ore mai târziu, realizezi că ai altceva de făcut.

Nu știu de tine, dar eu pățesc treaba asta de fiecare dată când încerc să mă apuc de licență; cam din decembrie încoace. Și cred că ar fi grozav dacă sistemul ăla de notificări ar funcționa și invers: atunci când eu dau scroll prea mult pe Facebook să se întâmple ceva care să mă facă atent că am o facultate de terminat.

Până să fie inventat un sistem asemănător pentru studii, mi se pare interesant de menționat că el a fost implementat pe partea de alimente. Unde, desigur, este ceva mai important, că s-ar putea să existe consecințe mai nasoale dacă uiți mâncarea scoasă din frigider în timp ce tu te iei cu altele.

Pornind de la ideea asta cei de la Caroli au gândit ceea ce se numește prima #mancarecunotificare ce te anunță atunci când produsul lor, Salamul Semenic Extra în cauză, trebuie băgat înapoi la frigider și ținut la o temperatură optimă cuprinsă între 2°C și 8°C.

Practic ei au făcut o etichetă termosensibilă ce-și schimbă culoarea în funcție de temperatura la care se află produsul cu pricina. Adică dacă el e ținut sub 8°C culoarea etichetei e verde și totul e bine, poftă mare! și așa mai departe. Dacă-l uiți pe masa din bucătărie la o temperatură mai ridicată eticheta devine galbenă și-ți aduce aminte c-ar trebui să faci ceva în sensul ăsta.

Același lucru e valabil și atunci când faci cumpărături și nu ești sigur dacă produsele respective sunt ținute în condițiile optime în magazin. Salamurile Semenic de la Caroli sunt singurele care „strigă” la tine să te anunțe dacă totul e în regulă din punctul ăsta de vedere sau nu, pentru că dacă vezi că eticheta este galbenă ar trebui să tragi un semnal de alarmă.

Ar mai trebui să știi că totuși galbenul reprezintă doar o avertizare și nu înseamnă că produsul este stricat, ci doar că trebuie pus înapoi la frigider. Cadranul termosensibil nu are vreo legătură cu termenul de valabilitate pe care va trebui să-l verifici în continuare.

Tagged in:
Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.