Malaezu.ro

Fratele mai mic al serialului House of Cards se numește Marseille și-l are pe Gérard Depardieu protagonist

Weekendul ăsta îmi fac de cap cu Marseille, primul serial franțuzesc pe care-l urmăresc. Îl aveam de ceva timp pe listă, dar după ce am fost anunțat de Netflix că în februarie apare sezonul doi am decis că-i cazul să-i vin de hac primului. Astfel, Marseille se alătură mai multor producții locale de succes făcute de Netflix, precum Dark (Germania) sau Suburra (Italia).

Dacă-ți plac serialele politice și ai urmărit cu sufletul la gură fiecare sezon din House of Cards atunci probabil că vei vrea să-i dai o șansă. Marseille nu-i un serial nou, a debutat în 2016, însă abia anul ăsta vine cu un al doilea sezon, deci e fix momentul potrivit pentru a le vedea în regim de binging pe amândouă. Totul se întâmplă în Marsilia, orașul de pe coasta Mediteranei și cel mai mare port comercial al Franței. O să vezi că faptul că-i cel mai mare port comercial al țării va cântării destul de mult în poveste și va reprezenta chiar un punct de plecare pentru mai multe mânării.

Pe scurt, Marsilia se pregătește de alegerile locale și e gata să-și aleagă un nou primar după ce actualul și cel care a condus orașul vreme de 20 de ani e decis să se dea la o parte în favoarea aghiotantului său, omul pe care l-a crescut și instruit special pentru a prelua puterea de la el. Adică fix ce-a încercat Dragnea să facă cu Grindeanu, Tudose și acum Dăncilă, mai puțin partea în care baronul PSD ar fi condus țara în ultimele două decenii.

Și fix ca Grindeanu și Tudose, ăsta care-i pus de primar acolo tocmai pentru a-i putea servi interesele în continuare se revoltă și decide s-o ia pe cont propriu. Mai departe te las pe tine să vezi dacă lucrurile se întâmplă la fel ca-n România, ce face partidul, cum acționează presa și așa mai departe. Dar eu zic că premisele sunt promițătoare. În rolul primarului e Gérard Depardieu, un nume de care sigur ai auzit chiar dacă singurul moment în care te-ai intersectat cu cinematografia franceză a fost când ai trecut pe lângă cinematograful Elvira Popescu din București.

Îți las mai jos trailerul, dacă te decizi să-i dai o șansă te aștept înapoi la articolul ăsta ca să-mi zici dacă am avut dreptate sau am vorbit prostii. Și să nu uit, ca să fiu corect până la capăt, serialul are foarte multe secvențe de sex, îi face de rușine pe oamenii ăia care au lucrat la seria Fifty Shades. O dă-n telenovele pe alocuri, sunt momente în care eu sunt prins de jocurile politice și scenariul îmi scoate în față povestea de dragoste dintre un golan și fata primarului. Adică are și minusuri, dar nu-s supărătoare.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Aurora

    12 ianuarie 2019 - 6:42 am
    Răspunde

    Pe mine m-a acaparat serialul.Imaginile ,orasul impresionante .Ce m-a frapat faptul ca fac o multime de manarii si ei, dar cand vorbesc de justitie,de procuror ,nimeni nu indrazneste nimic ,deci clar justitia e puternica ,asa ar trebui sa fie si la noi .Imi place ca fiecare personaj are cate o parte intunecata ,uneori descoparind ca acelasi personaj da dovada de multa umanitate ,adica filmul iti dezvolta sentimente de ura si revolta fata de anumite personaje ca mai apoi sa fi derutat si sa ajungi chiar la admiratie si simpatie .Fain ,imi place !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.