Malaezu.ro

„Martorii lui Ceaikovski” versus Sonata, cea de-a doua cameră de la RoomMania

Prima oară când am păşit pe teritoriul RoomMania a fost cu ocazia vizitei în camera lui Da Vinci. Lucrurile au ieşit bine pentru noi atunci, am evadat la limită şi ne-am bucurat de un real succes într-una dintre cele mai apreciate camere de evadare din Bucureşti. Ne-am întors apoi pentru provocarea a doua, Sonata, o evadare pe acordurile marilor artişti ai secolului XIX în care notele muzicale nu sunt mereu ceea ce par a fi. Martorii lui Da Vinci au devenit rapid Martorii lui Ceaikovski într-un joc al cărei miză era plină de orgolii.

Martorii au fost aceeaşi, echipa iniţială păstrându-se în mare măsură şi pentru provocarea din Sonata: eu, Adriana, Emil, Irina, Sonia şi Radu ne-am unit forţele precum Răzbunătorii în ultimul lor film în încercarea de a mai comite o evadare. Noul teritoriu exploatat ne-a prezentat însă un altfel de concept faţă de cel cu care am fost obişnuiţi din prima cameră, astfel că urechea noastră muzicală trebuia să fie cu mult mai atentă la detaliile şi subtilităţile camerei.

FJSC-ist convins (sau mai mult convins de alţii) aveam să mă integrez perfect într-o poveste cu jurnalişti. Un grup de oameni de presă este interesat de realizarea unui documentar ce are la bază viaţa rusului Piotr Ilici Ceaikovski, însă odată intraţi în camera în care marele artist îşi executa lucrările, sunt puşi faţă în faţă cu un moment cheie: părăsirea încăperii devine de-acum imposibilă prin mijloacele obişnuite, astfel că noua misiune este aceea de a descoperi modalitatea secretă prin care compozitorul reuşea să evadeze.

Schizofrenia de care artistul suferea a făcut din încercarea noastră de a scăpa una cu mult mai complicată. Exact cum bănuiţi, pentru a putea învinge un om bolnav trebuie să gândeşti precum un om bolnav. Puzzle-urile dezvoltate de Ceaikovski sunt complexe şi posibil să vă întindă puţin cutele imaginaţiei, însă rezultatul final se va dovedi a fi unul demn de aşteptarea şi problemele create.

În rest, continuăm să strigăm fără violenţă!, căci Sonata este într-adevăr una dintre cele mai pacifiste camere de escape room din câte am întâlnit. Ambientul vă oferă o stare de bine, vă relaxează şi vă aruncă în poveste în acelaşi timp. Elementele cu care urmează să vă confruntaţi vă vor face să exclamaţi, nu o dată, un wow hotărât şi îi vor impresiona chiar şi pe aceia dintre voi care nu ştiu cu ce se mănâncă muzica.

Cât despre RoomMania, v-am mai povestit o dată ce era de povestit: adresa e Calea Dorobanţilor nr. 184, preţurile variază între 40 şi 60 de lei de persoană, însă cu reduceri pentru studenţi, iar camerele tocmai ce v-au fost prezentate. Acum puteţi intra pe site să faceţi o rezervare!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Pingback: Evadare ritmata |

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.