Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre Marvel Cinematic Universe înainte de a vedea Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War intră în cinematografe pe 26 aprilie, o să fie un fenomen de care te vei lovi chiar dacă nu ești în target, pentru că sigur ai prieteni care au prieteni care i-au dus la cinema să-l vadă. Ăsta o să fie un articol lung în care explic pe scurt (vezi ironia aici, da?) unde se află personajele principale și care-i treaba cu Pietrele alea ale Infinitului care practic reprezintă subiectul filmului.

Cred că în felul ăsta vei reuși mai ușor să recuperezi ultimii 10 ani, că atât a trecut de când a fost lansat primul film din Marvel Cinematic Universe în 2008. Iar la final de tot poți găsi un video de 45 de minute cu toate trailerele tuturor filmelor, poate te ajută și ăla.

Iron Man / Tony Stark 
După trei filme solo, două Avengers, plus apariții în filmele lui Spider-Man și Captain America Robert Downey Jr. a devenit unul dintre liderii MCU. Ultima oară când l-am văzut, dacă nu luăm în considerare faptul c-a cerut-o de soție pe Pepper Potts la finalul lui Homecoming, Iron Man s-a bătut rău cu Captain America în Civil War, asta după ce a aflat că Bucky e responsabil pentru moartea părinților lui. A fost momentul ăla în care s-au creat cele două tabere, iar eroii Marvel au fost divizați.

Captain America / Steve Rogers
Tot de o trilogie s-a bucurat și Chris Evans, care în Civil War a ales să se opună guvernului american și să-și apere prietenul acuzat de terorism. Așa că la început de Infinity War îl găsim în postura de fugar, ceea ce nu înseamnă neapărat că nu-și poate asuma și rolul de lider al Răzbunătorilor. Multe voci zic că sfârșitul lui Rogers e aproape, chiar dacă nu neapărat în Avengers 3, ci poate în următorul. În benzile desenate rolul lui Captain America e luat de Winter Soldier; ajungem și acolo.

Thor
Chris Hemsworth și-a încheiat seria de trei filme la finalul anului trecut, deci e cel mai nou pe lista asta. Primele două au fost destul de slăbuțe, dar Ragnarok s-a dovedit un real succes. În secvența din timpul genericului de final al filmului îi poți vedea pe Thor și Loki în spațiu, cum dau nas în nas cu nava lui Thanos. Pracitc ăsta e și începutul din Infinity War, deci nu-i greu de anticipat că săracii asgardieni de pe nava aia vor fi primele victime ale Titanului.

Hulk / Bruce Banner
Tot în Ragnarok îl vedem ultima oară și pe Hulk, care după un film solo jucat de Edward Norton a sfârșit prin a fi interpretat mai departe de Mark Ruffalo. Hulk a fost destul de important în cele două filme Avengers de până acum, ba chiar la finalul lui Age of Ultron s-a sacrificat și s-a propulsat singur în spațiu pentru a salva lumea. Acum e în aceeași navă cu Thor, dar probabil că va ajunge destul de repede înapoi pe Pământ să-i anunțe pe muritori că atacă Thanos.

Black Widow și Hawkeye / Natasha Romanov și Clint Barton
Ăsta e un cuplu super interesant; niciunul dintre ei n-a avut vreun film solo, Scarlett Johansson se pare c-o să aibă unul în viitor. Ambii sunt agenți SHIELD și ambii au ajutat la formarea Răzbunătorilor de-a lungul primelor filme din MCU. Dacă ea a rămas alături de Captain America după evenimentele din Civil War și o vedem încă din trailere alături de el pe durata Infinity War, pe el l-am văzut ultima oară eliberat de Steve Rogers dintr-o închisoare de maximă securitate. Jeremy Renner nu apare în niciunul dintre trailerele pentru Infinity War, iar fanii speculează că personajul său s-ar schinba atât de mult încât Marvel n-ar vrea să arate nimic; adică, spoiler, ar deveni unul dintre băieții răi.

Scarlet Witch și Vision
I-am pus împreună pentru că personajele interpretate de Elizabeth Olsen și Paul Bettany formează un cuplu pe marele ecran. Scarlet a apărut alături de Quicksilver în Age of Ultron, dar el a murit între timp deci nu-i foarte relevant. A, și a fost de partea lui Captain America în Civil War. Personajul mai interesant e însă Vision, care practic e încarnarea inteligenței artificiale dezvoltate de Tony Stark sub numele JARVIS. Ce-l face o piesă cheie în tot mecanismul Infinity War e că Vision e purtătorul unei Pietre a Infinitului, alea pe care le vrea Thanos, deci sigur o să vină după el să-l omoare mai devreme sau mai târziu; probabil mai devreme.

Winter Soldier / Bucky Barnes
Despre el am amintit puțin mai sus, când am zis că-n benzile desenate îi ia locul lui Steve Rogers. Dar până atunci e bine de știut că Bucky e interpretat de actorul de origine română Sebastian Stan și că a fost motivul scandalului din Civil War; practic el i-a divizat pe eroi, asta pentru că o versiune mai veche și spălată pe creier a sa i-a ucis părinții lui Tony Stark. La finalul filmului Captain America îl „congelează” cam la fel cum a pățit-o Han Solo și îl duce în Wakanda, unde ar putea fi în siguranță.

Spider-Man / Peter Parker
Spidey e cea mai nouă achiziție MCU, asta după ce Disney a cumpărat drepturile de a folosi personajul de la Sony Pictures. A fost întâi chemat de Iron Man să-l ajute în Civil War, apoi a avut și un film solo la finalul căruia a refuzat să devină un Răzbunător, spunând că pentru el e mai important să protejeze străzile New Yorkului de micii infractori. Evident că Stark o să-l cheme iar în luptă, că e nevoie de tot ajutorul din lume pentru a-l alunga pe Thanos, iar cu ocazia asta Parker va avea inclusiv un costum nou.

Black Panther / T’Challa
Chadwick Boseman a debutat ca Pantera Neagră în același timp cu Spider-Man și, la fel ca eroul prezentat mai sus, și el s-a bucurat ulterior de un film solo. La finalul căruia, după ce ne e prezentată civilizația și tehnologia din Wakanda aflăm că africanii își deschid porțile pentru restul lumii. Tot atunci îl vedem și pe Winter Soldier decongelat, viu și nevătămat, așteptând acțiunea din Infinity War.

Doctor Strange / Stephen Strange
Benedict Cumberbatch și-a făcut loc destul de recent printre eroii Marvel, a avut un film solo și a interacționat puțin cu Thor în Ragnarok. Strange are în grijă una dintre Pietrele Infinitului, deci e și el în vizorul lui Thanos, chiar dacă încă nu știe asta. În benzile desenate el e protectorul multiversului, deci probabil că orice încercare de resetare a realității în care actualii Răzbunători să fie înlocuiți de alții ar avea Marvel în cap îl va avea pe Doctor Strange în centrul atenției.

Guardians of the Galaxy / Starlord, Gamora, Drax, Mantis, Rocket Raccoon și Groot
Gardienii Galaxiei au fost primii eroi din Marvel Cinematic Universe care au avut de-a face cu o Piatră a Infinitului; tot atunci am aflat și pentru prima oară de Thanos, asta dacă nu luăm în calcul o secvență difuzată după creditul din Avengers. În momentul ăsta ei sunt singurii care știu cine-i personajul negativ al filmului și ce vrea să facă; Thor urmează să afle cât de curând, iar împreună vor merge pe Pământ pentru a-i avertiza și pe ceilalți. Practic Gardienii sunt punctul de legătură între acțiunea pământeană și cea cosmică.

Ant-Man / Scott Lang
Dacă n-ai văzut filmul Ant-Man, unul dintre cele mai insipide oferite de Marvel, atunci o să afli de aici că Scott Lang e un hoț de profesie care primește un costum cu care se poate micșora. L-am văzut ultima oară în Civil War de partea lui Captain America, o să-l mai vedem anul ăsta și în Ant-Man and the Wasp, dar până atunci n-aș miza pe faptul că rolul lui în Infinity War e chiar atât de important.

Falcon și War Machine / Sam Wilson și James Rhodes
Ăștia doi au niște povești interesante. Falcon face parte din gașca lui Steve Rogers, a fost eliberat de el din închisoare alături de Hawkeye la finalul Civil War, deci cel mai probabil începutul din Infinity War îi va găsi pe cei doi aliați. Pe de altă parte War Machine a avut cel mai mult de suferit în urma conflictului dintre Captain America și Iron Man, fiind grav rănit. Trailerele noului film ne arată costumul lui Rhodes, dar nu și faptul că el însuși e în interior, deci încă nu se știe care a fost soarta personajului.

Loki
Tom Hiddleston portretizează cel mai reușit villain Marvel și practic singurul care a supraviețuit marelui ecran vreme de atâta timp. Rolul lui în Infinity War se anunță scurt, dar foarte important. La final de Ragnarok Loki pare a-și găsi liniștea alături de Thor chiar înainte ca nava lor să dea nas în nas cu nava lui Thanos. Ăsta e momentul în care cel mai probabil Loki își aduce aminte c-a eșuat lamentabil în primul Avengers, atunci când Titanul l-a trimis pe Pământ și realizează c-a venit momentul să plătească.

Thanos și Pietrele Infinitului
La cât am vorbit de Thanos până acum pare că-l știi deja; practic scopul lui e să găsească toate cele șase Pietre ale Infinitului, care-i permit posesorului să construiască un întreg univers după bunul plac, deci practic să distrugă civilizații dacă așa are chef. Acum probabil că te întrebi unde sunt Pietrele astea, că sigur ai dat de ele prin alte filme Marvel.

Păi Piatra Spațiului e la Loki sub forma Teseractului furat în Ragnarok, Piatra Minții e în fruntea lui Vision, e cea care-i dă lui viață, iar Piatra Realității a apărut în Thor: The Dark World, iar la finalul filmului a fost predată de asgardieni lui Collector, deci acum e undeva în seiful lui. Piatra Puterii e cea din primul Guardians of the Galaxy, iar în prezent se află sub protecția forțelor militare spațiale Nova Corps, în timp ce Piatra Timpului e cea aflată în grija lui Wong, prietenul lui Doctor Strange, sub forma Ochiului lui Agomotto. Singura neidentificată încă este Piatra Sufletului, care n-a apărut în niciun film.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

2 Comments

  1. Avram

    18 noiembrie 2019 - 4:22 pm
    Răspunde

    deci care sunt cei 10 razboinici??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.