Malaezu.ro

Care sunt toate filmele pregătite de Marvel după Infinity Saga

Chiar dacă Avengers: Endgame a avut premiera la finalul lunii aprilie, puțină lume știe faptul că Faza a treia din Infinity Saga, cel mai ambițios proiect cinematografic modern, va lua sfârșit ceva mai târziu, odată cu lansarea filmului Spider-Man: Far From Home. Dar hai s-o luăm pe rând.

Marvel Cinematic Universe (sau MCU) este numele universului care aduce în același loc (aproape) toate personajele Marvel. Cuprinde atât filmele realizate de Disney din 2008 încoace (deci fără X-Men, Fantastic Four sau Venom), dar și câteva seriale precum Agents of SHIELD sau producțiile Netflix anulate între timp. Tot din MCU vor face parte de anul acesta și serialele Marvel produse de Disney+.

Infinity Saga e însă denumirea care îi încurcă pe mulți, asta pentru că până în prezent toate filmele și serialele din MCU se suprapuneau cu ea. Altfel spus, începând cu Iron Man în 2008 și până la Avengers: Endgame, dar și Spider-Man: Far From Home, care va fi lansat pe 5 iulie 2019, toate producțiile MCU au făcut parte din Infinity Saga. Chiar dacă nu toate au avut legături așa strânse precum Civil War sau cele patru filme Avengers, toate au construit un fir narativ imens în jurul Pietrelor Infinitului.

Mai mult, toate au fost cumva legate între ele prin scene difuzate după credit (devenite deja o tradiție Marvel). Îți mai aduci aminte cum Nick Fury contacta fiecare supererou la finalul filmului său solo pentru a-l recruta în programul Avengers? Sau cum Thanos mai apărea din când în când prevestind ceea ce avea să fie Infinity War?

Cele trei faze ale Infinity Saga sunt, probabil, ceva mai cunoscute. Faza 1 a pornit în 2008 și a concluzionat cu primul film Avengers, în timp ce faza a doua, deși a avut drept concluzie Avengers: Age of Ultron s-a sfârșit odată cu filmul Ant-Man. Același lucru este valabil și pentru cea de-a treia și ultima fază a proiectului: în timp Avengers: Infinity War poate fi considerat punctul culminant și Avengers: Endgame concluzia, Infinity Saga se va sfârși odată cu premiera filmului Spider-Man: Far From Home.

Acum că am explicat terminologia asta e bine să știi că MCU nu se oprește aici, ci trece într-o nouă etapă începând cu 2020. Chiar dacă momentan nu există vreun nume oficial pentru tot ce va urma și nu se știe dacă filmele vor mai fi împărțite în continuare în acele „faze”, se știu totuși câteva detalii destul de importante despre viitorul MCU.

În primul rând trebuie să știi că, deși unele personaje consacrate (precum Iron Man sau Captain America) nu vor mai fi în planurile Marvel de acum înainte, alte nume deja cunoscute au deja contractele semnate pentru filme noi. Evident că lor li se vor adăuga și mulți eroi noi, iar fanii speră să aibă parte cât de curând de debuturi pentru X-Men și Fantastic Four, acum că Disney a cumpărat oficial FOX.

Mai mult, acest nou capitol Marvel va include și o grămadă de seriale produse de Disney+ cu personaje precum Loki, Falcon, Winter Soldier, Scarlet Witch, Vision sau Hawkeye.

Nu în ultimul rând zvonurile spun că piesa centrală a noului proiect vor fi The Eternals, ființe cosmice care stau la baza vieții de pe Pământ, dar și a oamenilor cu superputeri. Au fost creați de niște entități numite Celestialii pentru a proteja Pământul, însă partea cea mai interesantă abia acum urmează. Poate că nu știai, însă un Etern și-a făcut deja apariția pe marele ecran, lăsându-și semnificativ amprenta asupra istoriei MCU: Thanos.

Nu în ultimul rând, odată explicate toate aceste lucruri, ar mai trebui să știi că Marvel are deja anunțate 6 filme noi pentru următorii ani, chiar dacă nu există foarte multe informații oficiale despre ele. Asta pentru că, spre deosebire de cazurile precedente în care marketingul unui film începea cu un an înainte, deci cu vreo 2-3 filme Marvel de văzut până la el, odată cu Endgame acest lucru nu a mai fost posibil, fiind destul de greu de promovat un film viitor fără a oferi eventuale spoilere.

Probabil că acest lucru se va rezolva de la sine în perioada următoare, iar acum că fanii au avut ocazia să vadă Endgame Marvel va începe să povestească mai multe despre viitor. Însă până una alta, iată care sunt cele 6 filme care vor duce mai departe povestea:

  • Black Widow: cel mai probabil filmul va fi un prequel în care vor fi povestite originile Natashei Romanoff (Scarlett Johansson). Se aude că acțiunea va fi dusă în a doua jumătate a anilor ’90 și începutul anilor 2000, oferind mai multe informații despre perioada în care Black Widow a fost agent rus și culminând cu momentul în care a fost recrutată de SHIELD.
  • Black Panther 2: nu se știe mai nimic despre filmul ăsta exceptând faptul că se întâmplă, oarecum firesc după succesul (și Oscarurile) primului Black Panther. Asta, plus că personajul și zona Wakandăi sunt piese centrale în istoria benzilor desenate Marvel.
  • Shang-Chi: va fi primul erou asiatic Marvel care se va bucura de propriul său film. Shang-Chi e un expert în artele marțiale lipsit însă de vreo superputere. E foarte agil, poate evita gloanțele și se poate orienta în funcție de sunete; e un fel de combinație între Daredevil și Iron Fist.
  • Doctor Strange 2: nici despre filmul ăsta nu se știu foarte multe, exceptând faptul că va fi regizat de același Scott Derrickson ca în cazul primului film. Mai mult ca sigur noul antagonist va fi Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), cel care îmbrățișează latura sa întunecată la finalul filmului Doctor Strange.
  • The Eternals: ăsta va fi unul dintre cele mai așteptate filme (probabil ale anului 2021, când va fi în sfârșit lansat). Așa cum ziceam, e posibil ca The Eternals să fie punctul central al noului capitol Marvel. Mai mult, zvonurile spun că protagoniști vor fi Angelina Jolie și Kumail Nanjiani.
  • Guardians of the Galaxy Vol 3: aflat la baza mai multor controverse, cu un regizor (James Gunn) dat afară de Marvel, angajat de DC Comics și reprimit de Marvel la presiunile fanilor, dar și a actorilor care au spus că nu vor face parte din proiect sub umbrela unui alt regizor, Volumul al Treilea din Gardienii Galaxiei probabil că va putea fi văzut abia în 2022. Momentan nu se știu foarte multe despre noua componență a echipei, e posibil să apară câteva schimbări pe viitor.

Sursa foto: IGN

Tagged in:
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.