Malaezu.ro

Mielul Shaun ajunge la oraş… pe marile ecrane!

Vedeta desenului animat cu acelaşi nume, mielul Shaun are parte în acest an de propriul său lungmetraj: Shaun the Sheep Movie. Călcându-i pe urme lui SpongeBob, care tocmai ce şi-a făcut şi el loc pe marele ecran cu un al doilea film, mielul nostru îşi părăseşte ferma şi ajunge la oraş, acolo unde este nevoit să-şi recupereze stăpânul. Atat fermierul cât şi turma de oi aflate în căutarea sa au de înfruntat pericolele oraşului şi trebuie să înveţe să se adapteze la cerinţele impuse de societatea (aparent) civilizată.

Lucrurile la ferma Mossy Bottom decurg în conformitate cu o rutină atent planificată de fermierul zonei. Plictisit şi iritat de acelaşi stil de viaţă zilnic, mielul Shaun decide că este vremea să ia o pauză. Încercarea sa şi a celorlalte oi ale fermei de a scăpa măcar pentru o zi de fermier se transformă într-un dezastru complet. Îngrijitorul lor ajunge în Marele Oraş şi îşi pierde memoria, iar Shaun, restul oilor, dar şi câinele de pază Bitzer sunt nevoiţi să pornească în căutarea sa şi să îl aducă înapoi acasă.

Animalele de fermă ajunse acum la oraş se confruntă cu standardele impuse de acesta, cu oameni ce nu sunt obişnuiţi să vadă o turmă de oi mergând libere pe stradă. Mai mult decât atât, pe urmele lor porneşte şi un angajat al Poliţiei Animalelor, care începe vânătoarea de oi prin tot oraşul. Vechile rivalităţi dintre Shaun şi căţelul Bitzer se transformă acum în noi alianţe, sau chiar prietenii, în încercarea lor de a-şi salva stăpânul din ghearele oraşului.

Richard Starzak şi Mark Burton (ambii debutanţi) colaborează ca regizori la filmul Mielul Shaun şi încearcă să aducă pe marile ecrane o animaţie ideală pentru publicul tânăr. Din film lipsesc în întregime dialogurile, partea auditivă fiind compusă dintr-o coloană sonoră bine aleasă şi câteva onomatopee venite atât din partea animalelor, cât şi a oamenilor uneori.

Adresată în special copiilor, animaţia are destule momente amuzante care pot scoate un surâs distrat de la fiecare spectator aflat în sală. Povestea mielului Shaun este una educativă şi plină de învăţături , dar şi una în care publicul ajunge să empatizeze cu personajele. Conexiunea ce se formează între oi şi fermier devine treptat un triunghi ce îl prinde pe spectatorul care, indiferent de vârstă, ajunge să ţină la Shaun şi restul oilor ce ar face orice pentru stăpânul lor.

Pe marile ecrane ale marilor oraşe din România Mielul Shaun: Filmul ajunge distribuit de CineForum începând de vineri, 27 februarie. În prag de mărţişor, filmul realizat de Aardman Animations reprezintă avanpremiera primăverii, deci o bună escapadă pentru familie în acest weekend.

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.