Malaezu.ro

Milla Jovovich este „Supravieţuitoarea” care salvează (din nou) Statele Unite

A scăpat degeaba săraca Milla din toate nenorocirile provocate în Resident Evil, c-a ajuns aici, într-o realitate cu mult mai dură decât acel Iad cu care se confrunta ea. Americancă elegantă, impunătoare, ajunge la Londra cu misiunea de a identifica posibile atentate teroriste, însă dă de un român care-i pune mai multe probleme decât orice alt monstru. În rest, ca de obicei, Milla se luptă atât cu autorităţile ce o vânează cât şi cu teroriştii ce vor să o omoare, în încercarea ei de a salva Statele Unite; doar că nimeni nu o înţelege.

Filmul lui James McTeigue aduce destul de mult aminte de ceva-mai-celebrul Salt, cu Angelina Jolie. Milla Jovovich este Kate Abbott, o americancă ajunsă pe tărâm britanic pentru a se asigura că nu primesc viză decât aceia care chiar o merită. Atunci când la ghişeul ei apare un anume doctor Emil Bălan (Roger Rees), Kate îl suspectează pe acesta şi începe o investigaţie pe cont propriu. Personal îi înţeleg pe deplin motivele: doctorul Bălan e un român stabilit în Anglia, care vrea să plece în Statele Unite; nimic suspect.

Fără să vrea, Kate se implică într-o afacere cu mult mai complexă decât s-ar crede, în care dorinţa de răzbunare depăşeşte luptele clişeice pentru bani, ba chiar şi terorismul în forma lui pură. Ea şi colegii ei devin ţintele unui atentat cu bombă pus la cale în inima Londrei; însă atunci când în urma exploziei mai rămâne un ultim supravieţuitor, forţele răului (ca să zic aşa) acţionează la unison pentru a scăpa de orice ameninţare.

Kate ajunge să fie vânată de către mercenarul poreclit Watchmaker (Pierce Brosnan), în timp ce doctorul Bălan îşi continuă planul cu care vrea să arunce în aer întregul Times Square din New York. Supravieţuitoarea află că în spatele acestui caz se află chiar şi superiorii ei, astfel că refuză să mai ţină legătura cu serviciile şi devine o fugară. Atât forţele de ordine britanice, cât şi cele americane, au ca scop găsirea lui Kate, însă motivele ce stau la baza acţiunilor lor sunt complet diferite: dacă americanii continuă să creadă în nevinovăţia omului lor, englezii o acuză pe femeie de trădare.

Spuneam iniţial că filmul Survivor îmi aminteşte de Salt, oferind un plot asemănător în care o femeie kick-ass reuşeşte să ţină piept guvernului, în ciuda faptului că e acuzată de trădare, să salveze Statele Unite şi să îşi demonstreze în final nevinovăţia. Vorbesc de filmul cu Jolie acum, ca să fie clar. Pierce Brosnan are parte de un rol incredibil de tăcut, şters pe alocuri, semn că bătrâneţea îşi mai spune şi ea cuvântul; şi, să fim sinceri, nici Milla nu mai este cea din Resident Evil.

Supravieţuitoarea, această soră mai mică a filmului lui Sergiu Nicolaescu, intră în cinematografe începând cu 12 iunie, distribuit de Ro Image.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.