Malaezu.ro

Minionii ajung pe marele ecran începând de vineri

E oleacă de isterie în jurul meu cu minionii; de la pastile de tic tac până la billboard-uri imense, aproape orice lucru a luat forma și culoarea lor. Însăși terminologia de minioni ar trebui acceptată în dicționar, urmată de o definiție proprie și o poză cu Kevin, Bob și Stuart. Oamenii au ajuns să-i considere pe cei care le fac favoruri proprii lor minioni, în timp ce modul lor unic de comunicare prinde din ce în ce mai mult în rândul noii generații. Hello papagena, tu es bella comme la papaya! Deși aparent nu înseamnă nimic, încercați voi să puneți o postare cu această… frază pe Facebook și veți vedea reacțiile.

Agitația creată în jurul Minionilor are însă un temei foarte bine ancorat în așa-zisa evoluție a normalității. Succesul de care s-a bucurat seria celor două filme Despicable Me a condus la o scoatere din context a servitorilor lui Gru și plantarea acestora într-un film propriu. Pornind de la rețeta Madagascar (acolo unde Pinguinii din Madagascar s-au bucurat de o producție proprie), regizorii Kyle Balda și Pierre Coffin au decis să exploateze cât de mult se poate story arc-ul din jurul minionilor.

Aceia dintre voi care au jucat măcar cinci minute Spore vor regăsi în primele cadre ale animației asemănări între cele două concepte. Apariția minionilor (de la nivel unicelular și până la primii pași pe pământ) introduce publicul în ceea ce urmează să fie o adevărată aventură. Pornind apoi cu epoca jurassic-ului, continuând cu primitivismul, Egiptul Antic ori Evul Mediu, marile perioade ale istoriei sunt rescrise din perspectiva minionilor.

Scopul creaturilor galbene (apropo, știați că Pantone a introdus oficial culoarea galben minion?) este acela de a servi cea mai malefică minte de pe Terra, însă începând cu dinozaurii și până în vremea lui Napoleon, aceștia au făcut mai mult rău cauzei. În 1968, într-un moment de răscruce în istoria minionilor, echipa formată din Stuart, Kevin și Bob (voce Pierre Coffin) decide să plece în căutarea celui mai mare ticălos al planetei.

Călătoria lor îi aduce la villain-con-ul din Statele Unite, acolo unde malefica Scarlett Overkill (voce Sandra Bullock) este în căutarea unor aghiotanți care să o ajute să cucerească coroana Casei Regale Britanice. Naivitatea, neîndemânarea și absoluta lipsă de pricepere a minionilor îi aduc pe aceștia în pole-position pentru funcția de servitori ai ticăloasei Scarlett. Ceea ce urmează să se întâmple mai departe va continua să rămână un adevărat mister (pe acest blog), căci comicul întâlnit are mult prea mult farmec pentru a putea fi dezvăluit.

Modul în care minionii văd lumea reprezintă un punct de plecare fabulos pentru evoluția unei povești ce n-are cum să nu placă. Inocența lor, combinată cu o profundă și supremă dorință de a face răului un bine, îi transformă pe aceștia în întruchiparea micilor copii pe care nu te vei putea supăra vreodată, indiferent de faptele comise. Lipsa priceperii lor este desăvârșită, însă compensează prin dedicarea cu care își oferă serviciile, astfel că orice faptă ar comite, cu intenții bune ori rele, va rezulta un final complet întors pe dos.

Minions (Minionii) apar pe marele ecran începând de vineri, 10 iulie, aduși de Ro Image; filmul poate fi urmărit în cinematografe atât în varianta 3D dublată cât și subtitrată.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.