Malaezu.ro

Monopoly a lansat un joc care te încurajează să trișezi pentru a câștiga

Povestea pe scurt e cam așa: Hasbro, compania care deține brandul Monopoly, a făcut recent un studiu de piață din care a reieșit că aproape jumătate dintre jucători încearcă să trișeze în timpul jocurilor de Monopoly. Ceea ce, să fim serioși, nu miră pe nimeni. Tu n-ai încercat niciodată să trișezi când jucai ceva de genul? Fie că-ți trăgeai cu 50 de dolari mai mult din bancă, luai două cartonașe d-alea cu provocări în loc de unul sau mai dădeai o dată cu zarul, profitând de neatenția adversarilor.

Ca urmare s-au decis să lanseze anul ăsta Monopoly: The Cheating Edition, o versiune a jocului prin care-i încurajează pe oameni să trișeze pentru a-l putea câștiga. Adică s-a ivit o ocazie perfectă pentru români să fie campioni la ceva. În special în Parlament; cred c-ar face ravagii acolo, n-ar mai munci nimeni să schimbe Legile Justiției, toți ar fi ocupați să scape de pușcărie pe tabla de joc.

Totul funcționează în felul următor: jocul vine cu 15 cartonașe care te ajută să trișezi prin acțiuni de genul furtul banilor din bancă, eliminarea de pe tabla de joc a unui hotel deținut de un oponent, încasarea chiriilor pentru proprietățile altora și așa mai departe. Scopul jucătorilor e ca de-a lungul jocului să reușească să îndeplinească toate taskurile alea de pe cartonașele de trișat.

Fiecare cartonaș are de asemenea și premii, dar și penalizări. Dacă reușești să îndeplinești sarcina scrisă pe el, gen să colectezi chiria unui adversar, atunci ai parte de răsplată; dacă nu, primești pedeapsa. Ca-n viață. Într-un fel. Mai mult, varianta dedicată trișorilor nu necesită prezența unui bancher care să împartă banii, ceea ce înseamnă că ai libertatea să furi după bunul plac. Fără să fii prins, evident. Fii profesionist.

Cam ăsta ar fi mecanismul în mare. Evident că pentru a putea stăpâni jocul ar trebui să-l încerc de câteva ori. Sau să învăț de la experți. Prilej cu care mi-am adus aminte de jocul ăsta de Monopoly cu Star Wars, unde după câteva ore bune de joc tot n-am reușit să-i dau de cap și am tras la sorți cine să fie câștigătorul. Până în toamnă, când se lansează Cheating Edition, am tot timpul din lume să mă specializez în trișat. Apoi poate ne strângem gașcă să încercăm să ne furăm între noi.

Tagged in:
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.